Mám dát dítě k prarodičům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4346
9.10.13 12:45

Pokud plácají 14 měsíční po ručkách, tak by sami staří potřebovali pořádný průplesk a už bych jí tam nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
9.10.13 12:47
@romulkaa píše:
Pokud plácají 14 měsíční po ručkách, tak by sami staří potřebovali pořádný průplesk a už bych jí tam nedávala.

asi tak, pokud ji chteji videt tak maximalne pod vasim dohledem a pokud by byli po pulhodine nervni, tak bych slusne navstevu ukoncila, odjela nebo sla s malou ven…

nechapu jak nekdo muze rvat a placat takhle male batolatko :zed: 8o :evil:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.13 13:21

Ono je toho i vic…napr. ze posledne byli s malou u doktorky a nerekli nam to…mnozi z vas me urcite poznaji a nazory byly take, ze z nich delam ty nejhorsi prarodice na svete a muzu byt rada za to, ze nam hlidaji dite…a ja jsem, ale jak rikam oni jsou proste jednodussi a nas absolutne nerespektuji…nerikam, ze malou nesnasi, ale mala co tam nejezdi je celkove klidnejsi, neutoci na nas a je v pohode…bude to s nima tezky, protoze budou rikat, ze jim to delame naschval a budou delat zle, jako kdyz ji bylo pul roku a oni nas nutili jet v zime pri vanici na Moravu na velkou oslavu, ale mala byla zrovna po nemoci, takze jsme se cprajcli a proste nejeli…byli urazeni a vyslechli jsme si, jak moc jsme jim to zkomplikovali atd…jen tchyne nam dala castecne zapravdu, kdyz prijeli a ona to skoro dva mesice odlezela, jako drtiva vetsina zucastnenych… ale az mala bude uz mluvit a sama tam bude chtit jezdit, tak si pusu zasiju a nereknu pul slova…

• Citovat
  • Upravit
1174
9.10.13 15:26

Ve 14-ti měsících je to ještě prcek. Je potřeba mít trpělivost, což tchánovci zřejmě nemají. Udělej si občas čas na delší návštěvu a jeďte tam všichni dohromady. Tchánovci si vnučky užijou a nepotečou jim nervy u hlídání. A ty to budeš mít pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
9.10.13 19:03

At se klidne postavej na hlavu. Co je vam do nich? Dulezity je vase dite a ne to, jestli budou delat oni sceny. Pokud nebydlite pod jednou strechou, tak bych to vubec neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
9.10.13 21:48

Upřímně - nemyslím si, že by se dítěti muselo někde něco špatného stát. Podle toho, co píšeš, je dcerka putovní, je mi líto tak maličkých dětí, které se snad ani nenarodily do vlastní rodiny, ale pro radost prarodičům z jedné nebo z druhé strany. Dle mě nemá tak malé dítě někde u babičky bez svých rodičů co dělat, jen za velmi mimořádné situace(oba rodiče v nemocnici), jinak bych to řešila tak, aby bylo vždy v přítomnosti jednoho z rodičů.

Může být „pouze“ rozhozená, některé tak maličké děti reagují na změnu režimu(třeba jen výlet nebo návštěva lékaře v neobvyklou dobu) - nejí, nespí, řvou a klidně mohou i pomrkávat. Noc mimo domov a ještě bez rodičů rozhodí i jinak klidné a pružné dítko. Mám tři děti, každé jiné a vím o čem píšu. Ty starší spaly poprvé mimo domov bez nás rodičů až kolem 4 let a jsou samostatní, v pohodě. Nejstarší 7 let jezdí se sportovním oddílem na závody často na druhý konec republiky(poslední rok), stará se tam o něj trenér a je OK. U nejmladší dcerky to mám v plánu taky tak, snad nám to nenaruší nějaká mimořádná situace, ale i kdyby, věřím, že jeden z nás bude moci být s ní. Bude mít 16 měsíců a zatím ji dvakrát hlídal jen její tatínek.

Za této situace bych dítě nedávala nikam na noc mimo domov. Na návštěvy bych chodila nebo jezdila společně s ním. V tomto věku považuju za maximum procházku s babičkou(pokud už odezněla separační úzkost a dítě nepláče) nebo pobyt u nich doma bez rodičů na dobu kratší než dvě hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
10.10.13 10:49

Hmmm, tak to ja mam deti sice „jen“ dve a bez problemy byly schopny kolem roka spat jednu noc u prarodicu, presto starsi je 10 a nechce spat mimo domov s kolektivem, ktery nezna - napr. tabor (kde lidi zna - skolky a skoly v prirode, vicedenni vylety apod. je naprosto v pohode), pritom samostatna je vic nez dost od mala.

Ja zas nevidim duvod nechavat spat mimo domov az ve 4 letech, to uz byly obe nase deti na tyden ve skolce v prirode, ale kazdy to ma nastaveny jinak.
Nase deti byly u prarodicu zvykle ne pro jejich poteseni, ale diky hlidani, ktere zacalo na pulhodince a postupne se prodluzovalo od doby, kdy nebyly kojene a to ne z meho pleziru, ale diky me planovene operaci…

• Citovat
  • Upravit
15977
11.10.13 06:41

Nevím, co ti psaly ostatní, ale své dítě bych nesvěřila někomu, kdo nemá mou plnou důvěru, kdo se takhle chová k mému dítěti a kdo mě plně nerespektuje. Popravdě bych ani neměla na to, tam často jezdit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová