Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně to přijde trochu jako „třetí bé na procházce“. Jestli jsem se tedy v tom tvém rekordně dlouhém souvětí správně zorientovala. Jinak mi to připadá jako celkem banální konflikt kvůli prdu a na tvém místě bych to vypustila z hlavy a nechala si v ní místo na závažnější věci. Kašli na to.
Já to nějak nechápu, je to strašně zmatený
A teda co jsme pochopila tak o nic hrozného nejde
Teda chápu, ze ti to leží v žaludku, ale ten tvůj příspěvek je docela necitelny. Chtělo by to více vět a ne jedno obří souveti. Nicméně jsem se tím prokousala a poradila bych, ať to hodis za hlavu. Přítel je na tvé straně a to je dulezite. U nás v rodině se treba svátky a narozeniny řeší pouze mezi přímými pribuznymi. Tetam, strejdum, sestrenicim a. bratrancum nepřejeme. V pritelove rodině se to zase řeší vsechno a uplne nejlépe v ten den. Takze se také občas potykam s nepochopením. Nemáte ale povinnost chodit na každou rodinnou party, a to i kdyby jste zrovna nešli do práce. Já moc to šílenlenstvi kolem oslav a gratulaci všem možným i nemoznym pribuznym moc nechapu. Hod se do klidu a nenech se vytočit.
Příspěvek upraven 25.09.13 v 11:24
Je to problém jak z nižšího stupně základní školy
a ten sloh teda… fakt za trest tohle číst. Tečky a čárky ti nic neříkají?
Řešíš blbosti a ti příbuzní zrovna tak, no tak jste nepřišli na oslavu narozenin sestřenice nebo koho… co je na tom? My taky nechodíme na oslavy sestřenic a bratranců ![]()
Tak tuhle dloooooohou větu s děsnýma hrubkama jsem musela číst třikrát
Myslím, že zakladatelka je zbytečně malicherná a vzahovačná. Vyčítat kdo komu gratuloval přes FB, kdo poslal nebo neposlal přání, kdo přišel osobně…Tohle nikam nevede. Já dávám přednost osobnímu setkání, FB nemám, blahopřejné SMS na Vánoce a Silvestra nesnáším (hlavně rýmované), ale já jsem já. Takže to beru, přepošlu ty kravinky lidem, kteří mi je posílají do kříže a mám splněno. Dobří kamarádi to o mně ví a raději si zajdem na procházku a svařák. Takže zakladatelko, jestli tě trápí, že jsi rozhádaná s přítelovými příbuznými, pozvi tetu někam na kafe, slušně řekni, že jsi to myslela tak a tak a zbytečně se to vyhrotilo a že bys byla ráda, kdyby se to mezi vámi srovnalo, pokud možno bez výčitek ohledně minulosti. Pokud ale chceš dál dokazovat, že ti bylo ukřivděno (ať už skutečně nebo nedorozuměním), tak nečekej, že teta řekne: „Ano, máš pravdu. Já jsem všechno zkazila, lhářka jsem já, a ne ty a moc se ti omlovám…“. Tohle asi neklapne. Pokud máš zájem napravit vztahy, tak doporučuji cestou nejmenšího odporu. Vycházím z toho, že píšeš, že tě bolí, že jsi rozhádaná s přítelovými příbuznými. Pokud v sobě neumíš překousnout hrdost a přiznat si, že to bylo zbytečně vyhrocené, pak ti nezbývá než se s tímto stavem smířit.
A ten konflikt jako vznikl kvůli tomu, že strejda se ptal tvého přítele, jestli jdete na narozky a on mu řekl, že ne, že pracuje a strejda mu na to řekl: no tak to jdi někam? sorry, ale mi taková odpověď nepřijde vůbec k uražení, nejspíš to myslel ze srandy, už jsem to takhle taky slyšela… přijde mi, že si extrémně urážlivá a pak se to svrhlo v hádky, kdo kdy komu nepopřál a kdo kdy komu co dal, být chlapi, tak jste si snad začaly s tetičkama přeměřovat ptáky
přítelovým tetičkám, bratránkům apod. nepřeju (on taky ne), jen když tam jedeme na oslavu
nebo u těch mladých ročníků občas když jsem zrovna ten den na facebooku a všimnu si, ale přání přes facebook nemám moc ráda, takže většinou ani to ne…
@pikola Po třech řádcích mě napadlo to samé a odmítám dál číst… Že tam nejdou háčky a čárky, budiž… ale jinak… ![]()
bože sice má gramatika je taky hrozná ale oproti tomu co jsi napsala tak bych mohla klidně psát do novin, jinak opravdu řešíš blbosti já si vždy řeknu může být hůř a prostě z toho vycházím ![]()
Někdy si říkám, kdo všechno dneska má a vychovává děti.. a tím nemyslím ten pravopis… ![]()
Nějak jsem to přečetla snad i porozuměla, ale nechápu proč tě to tak štve že jsi rozhadana s tetou a strejdou tvého přítele…to je sice rodina, ale vzdalenější, ale když už máš dítě tak bližší rodina jsou tvoji sourozenci a sourozenci od přítele v tom případě od malé teta a strejda a to teta tvého přítele už není možna nějaka jo ale vzdalena. Tak že to neřeš mě taky nepoblahopřali nikdy k narozeninám tetové a strejdové a to moji strejdové a tetové z jedné strany rodiny natož tetové a strejdové od mojich rodiču…a tež to neřeším, prostě u nich se až tak narozeniny neslaví no tak co…
Já nejsem schopná to přečíst, fakt že ne. Mohl by to prosím někdo nějak shrnout do srozumitelné formy?
@Fjodorka píše:
Já nejsem schopná to přečíst, fakt že ne. Mohl by to prosím někdo nějak shrnout do srozumitelné formy?
Pančelkóóó, Janička mi bere sponku do vlasůůůů!
Ale pančelkóóó, Maruška mi předtím píchla kružítkem do čítanky, tak jsem jí to chtěla oplatit!!!
No to sice jooooo, ale protože mi předtím hodila na zem penááááál!!!
Zdravim uz nevim jak to resit, s pritelovo tetou jsem mela dobre vztahy az do doby kdyz si koupily zahradu od te doby se chovali jinak a tvrdil to i sam muj pritel ze od te doby co maji zahradu jsou jini, nedavno sestrenka meho pritele slavila narozeniny a tak pro ni usporadali oslavu a pritelovo strejda kterej mu dela mistra v praci se ho zeptal jestly dorazime a on ze ne ze de do prace na prescas a jeho strejda ze mame jit nekam kdyz mi to pritel rekl tak me to nastvalo a ze teda nikam nepujdu, po oslave mi psala pritelkyne jeho druheho strejdy proc jsem nedorazila ja a ja na to ze kdyz me nekdo nekam posila tak na co tam budu chodit a samozrejmne ona to preposlala jeho tete ktera mi napsala ze lzu az se vtom ztracim a ze jestli ho nekam posilal tak ohledne prace a me ze nikdo nikam neposilal ale pritom mi to rekl pritel a ja jen napsala co jsem slysela dotoho kdyz se tak hadaly se ve me vse nahromadilo a rekla jsem ji co jsem ji chtela rict dlouh, ze na me narozeniny mi neposlaly ani blahoprani coz vi i pritel a ona ze jsem si to vymyslela a ze o jejich narozeninach a svatcich a jejich detech ji nemam ani mluvit ze jsem jim nikdy neposlala smsku tak jsem psala ze ma facebook a ona ze mam pomotane priority ze je lepsi az se s oslavencem potkam osobne ale mi se treba malo vydame a ted mi ma za zle ze jsem gratulovala aspon na facebook, pak jsem na ni vyjela i stim ze me dceri take kdyz mela narozeniny si na ni ani nevzpomely az kdyz mela tyden po nich ale opet muj vymysl, napsala jsem ji ze jsem jen napsala to co jsem slysela od druheho a nebo pravdu kterou jsem videla ve svich ocich a ona to otocila proti me a udelala si o me usudek a skoncila semnou samozrejme ze vsichni sou pri ni a ja jsem za nejvetsi lharku, nikdy me tak nikdo neoznacil ani ma vlastni rodina aninpratele a dotoho jsem se dost zklamala v pritelkyni jeho druheho strejdy ze kdyz si neco napisem tak ona to hned rozesle jinym, od te doby jsem sni skoncila a s jeho tetou take jakonona semnou a to jen kvuli tomu ze ona neumi priznat pravdu, pokud ma nekdo podobnou zkusenost tak jak ste se tim vyporadali? porad nad tim premyslim a boli me ze jsem rozhadana s jeho pribuznejma