Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jak víš že s ní trajdali po městě a ještě nalehko? že ti nevolali chápu, věděli že toi není dobře, tak tě nechtěli zatěžovat, to samé s návštěvou doktora, chtěli ti ulevit aby jsi nemusela dojet, když máte doktora tam. Myslím že to přeháníš, ani sama nemůžeš vědět že by tvá léčba pomohla, někdy se to rozjede během pár hodin, děcko pořád v pohodě a během hodinky je pomalu na umření. Hoď se do klidu a buď ráda, že se nemocná ještě nemusíš starat o nemocného prcka.
@K-Black píše:
A jak víš že s ní trajdali po městě a ještě nalehko? že ti nevolali chápu, věděli že toi není dobře, tak tě nechtěli zatěžovat, to samé s návštěvou doktora, chtěli ti ulevit aby jsi nemusela dojet, když máte doktora tam. Myslím že to přeháníš, ani sama nemůžeš vědět že by tvá léčba pomohla, někdy se to rozjede během pár hodin, děcko pořád v pohodě a během hodinky je pomalu na umření. Hoď se do klidu a buď ráda, že se nemocná ještě nemusíš starat o nemocného prcka.
Presne tak, jak muzes vedet, ze ti proste nechteli pomoci? Vedeli, ze jsi nemocna, dle tvych slov nachcipana jak prase, asi si mysleli, ze u nich aspon nebude dcera v kontaktu s tebou, jeste vice nemocnou. Jooo, to jsou fakt sileni tchanovci, kteri se dobrovolne staraji o NEMOCNE dite, po tom totiz kazdy touzi.
@K-Black od pritelovo bratra…vis tam to funguje tak, ze maji tri deti dva syny a nejmladsi holku(16)…a holcicka ma fajn povahu, ale jak si ona usmysli, tak taky je, takze kdyz ona chce litat po obchodech, tak se proste jde…no prave, ze to mame odzkousene, ze to pomaha, ale jak rikam jde o to, ze vsechno berou na lehkou vahu, ale kdyz si jejich dcerunka uprdne, tak s ni litaji po doktorech a muzou se zblaznit, ale vsechno ostatni je proste v poradku…vadi mi ten pristup…takhle se chovaji porad, ale nechtela jsem byt takova ta sv*ne snacha, ktera resi vsechno hadkou a tim, ze tam prestane dite davat, ale jak vidim, tak to jinak nejde, kdyz me ani trochu nerespektuji…
@K-Black naprostý souhlas
Navíc zakladatelka nepíše kolik dítěti je, ale 18° (teplota včera u nás) mi na deku v kočárku přijde hodně.
@1.zizi Ale vzdyt s tvoji dverou u doktora preci byli, tak to asi nebrali na lehkou vahu, ne? Respekt si take musis vydobit, nekteri lide ho automaticky nemaji.
@Cuddy mlada je v prvaku na zemedelske skole a ted o vikendu meli mit nejakou vystavu a maminka ji slibila, ze tam pujde prece…je to cely den trajdani venku a kdyz ji poprosim, aby tam nechodila, protoze vim, ze mala bude mit jen mikinku na sobe, tak to maji respektovat…a ne jeste na vecer jet do kramu a druhy den to same…
@1.zizi píše:
Ahoj holky jsem tak nas*ana, ze se to neda ani popsat…cca v patek mi zacalo byt nejak divne, tak jsem si rekla dobre, neco na me leze…byl uz domluveny vikend u tchanovcu, ze tam mala zustane…rikala jsem si, ze by mala nemusela onemocnet, kdyz nebude doma, kde jsem nemocna ja…cely vikend jsem se ptala, psala a volala, jestli neni nemocna a tchyne, ze ne neni nic ji neni…navic jsem ji durazne zadala, aby s ni nechodili ven pres vikend, protoze tchyne neni na takove veci, jako je deka do kocarku atd…vcera vecer volali, ze mame privezt odsavacku, ze ma jenom rymicku…dnes tam pritel jel(ja porad nachcipana jako prase), protoze tam pracuje v rodinne firme u otce a mala sotva koukala jak mela rude oci, detskou doktorku mame tam, takze bez naseho vedomi s ni dokonce jeli k doktorce a ani nam nezavolali, ze tam jedou, abych tam rano jela taky…jsem tak vytocena, ze si to ani nedovedete predstavit…nejde ani tak o to, ze je mala nemocna, stejne jsem tusila, ze to ode me chytla, ale o ten pristup…cely vikend lzou, ze je v pohode, CELY vikend s ni trajdaji na lehko po meste a jeste s ni jedou SAMI k doktorce..mala uz mohla byt doma a mohla se lecit hned zpocatku(morska voda, inhalator, ktery HODNE pomaha a hlavne v teple a v klidu)..ja vazne nevim, jak se ted zachovat a myslim, ze to bylo naposledy, kdy tam malou meli
![]()
![]()
Chápu, že tě štve, že ti nezavolali a nebo ti lhali to jo.
Na druhou stranu buď ráda, že jsi se mohla v klidu vyležet a ne lítat kolem dítěte. Nevidím nic špatnýho na tom, že jí vzali k doktorce, tobě jako nemocné, ušetřili cestu a možné chycení dalších bacilů, v čekárně plné prskajících dětí. Že s ní šli ven, na tom taky nevidím nic špatnýho. Naopak, mě kdysi řekla doktorka, že pokud má dítě rýmu a nemá teplotu, tak se mu bude dýchat líp venku na vzduchu. Podle mě ti na tom nejvíc vadí to, že to udělala tchýně s tchánem, protože kdyby to udělali třeba tvoji rodiče, tak je to v pořádku. V podstatě nechápu, jak tvůj muž mohl přežít dětství…
@1.zizi píše:
@Cuddy mlada je v prvaku na zemedelske skole a ted o vikendu meli mit nejakou vystavu a maminka ji slibila, ze tam pujde prece…je to cely den trajdani venku a kdyz ji poprosim, aby tam nechodila, protoze vim, ze mala bude mit jen mikinku na sobe, tak to maji respektovat…a ne jeste na vecer jet do kramu a druhy den to same…
To je tezke, davas ji dite s tim, ze je zdrave a zakazujes tchyni s ni chodit ven? Proste kdyz me nekdo pujci dite, tak mne za nej dava zodpovednost, ale i trochu pravo volit, co s nim budu delat, jak ho zabavim. Pokud by me nekdo dal dite na hlidani s tim, ze s nim nesmim ven (i kdyz je zdrave), tak to bych ho vubec nechtela. Jak by clovek doma zabavoval dite 2 dny a proc by se mel nechavat tak moc omezovat?
Samozrejme, pokud by byla dcera nemocna, tak je tva prosba oduvodnena. Ale jinak dle meho ne.
@Cuddy jde mi o to, ze nam to mohli aspon rict, ze jdou s malou k doktorovi…a to neni prvni pripad absolutni ignorace, proste cokoliv jim tam rekneme, tak nas nevnimaji a neposlouchaji…(bobiky misto obeda, snidane a vecere, placani malou pres ruku, jen kdyz na neco sahne, atd.)
@1.zizi píše:
a myslim, ze to bylo naposledy, kdy tam malou meli![]()
![]()
Zajímavé, jak vždycky nedorozumění snacha/tchánovci končí rozhodnutím „nepůjčovat vnouče“, to je ženská samosprašná, že o tom rozhoduje jen ona bez otce?
k tématu: asi záleží, zda fakt trajdali s neoblečeným děckem venku, nebo je to „jedna paní povídala“. V prvním případě bych se taky zlobila. Jinak bych byla ráda, že se o dítě někdo stará, když je mi blbě.
@1.zizi tak proč jim to dítě dáváš? Proč, když máš strach, že s ní půjdou ven, tak jí nedáš s sebou vhodné oblečení? KDyž jim dáváš dítě, tak za něj v té chvíli mají zodpovědnost oni a je na jijich uvážení, co během dne budou dělat. Nikdy by mě nenapadlo tchýni (ani mojí mamče) říkat, co smí a nesmí během dne s klukem dělat. To by mě asi za chvíli s hlídáním poslali pěkně do háje.
@1.zizi ale vždyť ji k doktorce vzali, kdyby to brali na lehkou váhu, tak se na vše vyprdnou, a malou nechají svému osudu ![]()
Nezlob se na mě, ale když víš že jsou tak hrozně nezodpovědní a neschopní, proč tam malou teda na víkend dáváš? nezlob se na mě, ale přijde mi to postavené na hlavu. Já bych teda nezodpovědným lidem své malé dítě nesvěřila, tak buď jsi vyčůraná potvora, která je chtěla využít když ti bylo špatně, nebo jsi teda nezodpovědná matka, když dáváš malé dítě do tak nevhodného prostředí, nebo ti je fakt zle a jsi z toho hysterická ![]()
@1.zizi píše:
@Cuddy jde mi o to, ze nam to mohli aspon rict, ze jdou s malou k doktorovi…a to neni prvni pripad absolutni ignorace, proste cokoliv jim tam rekneme, tak nas nevnimaji a neposlouchaji…(bobiky misto obeda, snidane a vecere, placani malou pres ruku, jen kdyz na neco sahne, atd.)
A na druhou stranu, pokud by me nekdo nerezspektoval a ignoroval me a manzela, tak bych se s nim nestykala. Tohle bych brala jako sluzbu tobe, byla jsi nemovna a proste jsi potrebovala pomoc.
Priste bych misto poproseni o zmenu programu (kdyz to pro tvou dceru mohla byt zabava) poprosila o bunda navic.
Ahoj holky jsem tak nas*ana, ze se to neda ani popsat…cca v patek mi zacalo byt nejak divne, tak jsem si rekla dobre, neco na me leze…byl uz domluveny vikend u tchanovcu, ze tam mala zustane…rikala jsem si, ze by mala nemusela onemocnet, kdyz nebude doma, kde jsem nemocna ja…cely vikend jsem se ptala, psala a volala, jestli neni nemocna a tchyne, ze ne neni nic ji neni…navic jsem ji durazne zadala, aby s ni nechodili ven pres vikend, protoze tchyne neni na takove veci, jako je deka do kocarku atd…vcera vecer volali, ze mame privezt odsavacku, ze ma jenom rymicku
…dnes tam pritel jel(ja porad nachcipana jako prase), protoze tam pracuje v rodinne firme u otce a mala sotva koukala jak mela rude oci, detskou doktorku mame tam, takze bez naseho vedomi s ni dokonce jeli k doktorce a ani nam nezavolali, ze tam jedou, abych tam rano jela taky…jsem tak vytocena, ze si to ani nedovedete predstavit…nejde ani tak o to, ze je mala nemocna, stejne jsem tusila, ze to ode me chytla, ale o ten pristup…cely vikend lzou, ze je v pohode, CELY vikend s ni trajdaji na lehko po meste a jeste s ni jedou SAMI k doktorce..mala uz mohla byt doma a mohla se lecit hned zpocatku(morska voda, inhalator, ktery HODNE pomaha a hlavne v teple a v klidu)..ja vazne nevim, jak se ted zachovat a myslim, ze to bylo naposledy, kdy tam malou meli