Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@1.zizi píše:
@lleennttiillkkaa ne protoze si to babicka vynuti s tim, ze ji mala psychicky uklidnuje…
hele, moje „tchýně“ taky malou vždycky hodně chtěla a chce doteď, ale když se mi to nelíbí nebo nehodí, tak prostě řeknu ne…i když něco říká mýmu, tak ten jí odpovídá, že se musí zeptat mě
takže teď už nic neplánuje, ale volá, jestli si smí pro malou přijít nebo že bude mít volno a jestli nechci pohlídat…
@1.zizi píše:
k doktorovi s ni sli jenom proto, aby pritel mohl hned jet do prace a nezdrzovat se s ditetem u doktorky…uz bylo nekolik takovych incidentu, kdy pritel potreboval volno, abychom s malou mohli zajet na kardiologii a byl to hrozny problem…
Takže tvůj přítel (otec dítěte) věděl, že je malá nemocná a že s ní jdou jeho rodiče k doktorovi?
tak to promiň, ale to je podle mě všechno v pořádku… on má stejná práva jako ty a když se ti neozval on a neřešil to s tebou, tak je problém jinde než u tchyně.
@ana11 jsou s manzelem tak rozhadani, ze to vypada na rozvod…a dite bere i takovou pomucku, ze se jim tatinek bude o vikendu aspon trochu venovat…
Tak já zakladatelku chápu, taky bych dost slušně soptila. Ono by se tchánovcům asi moc nestalo, kdyby zakladatelce řekli, že malá začíná posmrkávat, že s ní raději zajdou k Mudře, aby se ji něco zbytečně nerozjelo, ale jinak že ji nic moc není tak ať se v klidu vyleží a že ji dají vědět.
Jinak já též udělala docela bugr a to si troufám tvrdit kvůli daleko menší hovadině. Tchyně, že si malou vezmou na týden, říkám v poho ale kdyby začala brečet že chce domů dejte nám vědět si pro ni prostě přijedem (sama jsem musela být x měsíců u babičky prořvala jsem to tam všechno tak jsem na toto dost citlivá) No, po týdnu tchyně volá, že jako vše OK a že si ji nechají na další týden, říkám fajn ale ať ji v pátek přivezou, že v sobotu máme akci. Jo, v pátek volali, že dojedou v sobotu, potom v pondělí a nakonec že ji přivezou ve středu, ve čtvrtek jsem udělala dost velký bugr a manžel pro ni hned po práci jel. Asi po měsíci mi švagrová mezi řečí řekla, jak ji tchyně asi 3× volala, že ji tam naše holka hrozně řve, že už neví co s ní ať ji jako poradí co má dělat
Od té doby jsme tam jeli na víkend jako rodina, ale malou jsem tam prostě nechat odmítla - ona také nechtěla
@1.zizi cpeš dobrovolně svoje dítě do prostředí, kde je dusno?
@Bábrdl ne zjistil to rano, kdyz tam prijel…pracuje tam v rodinne firme…
@ikyki píše:
A já tě chápu ty si rodič a i kdyby si po nich chtěla nevím co oni to musí respektovat a to, že mi onemocnělo dítě a oni ho vzali k doktorovi a ani mi to nedali vědět by mě taky rozpálilo ať už v tom byl úmysl sebelepší
ale jejich syn je taky rodič a ten to podle všeho věděl a schválil
@1.zizi píše:
@K-Black mas pravdu..zacnu byt treba hnusna, ale budu si stat za svym…nechci davat prikazy, ale oni nerepektujou ani to zakladni…malou nechaji vyrvat, az se pozvraci…ja ji treba necham si jeste hodinku hrat a pak v klidu usne…s jidlem si taky nelamou hlavu…mela obed?…mela susenku to staci…a at si pak nadavaji, ze tam nedavam hlidat dite…byla jsem za hlidani vdecna, ale vocad, pocad…
Nebud hnusna, bud slusna a vecna. A hlavne si stujte za svym.
Pokud k nim nemas duveru, tak na hlidani nedavej. Pokud to budes nutne potrebovat, tak on ani tyden na susenkach nikoho nezabije, holt dan za to, ze ti hlidaji a ty to nemuzes resit jinak. Zase pokud je zdravotni problem, tak ho resi.
Take by mne samozrejme vadilo to, ze nezavolaji, ze jdou k doktorovi, ze placaji dite, ze delaji veci, co nechci.
@1.zizi píše:
@Bábrdl ne zjistil to rano, kdyz tam prijel…pracuje tam v rodinne firme…
tak v tom případě nechápu tvoji úvahu, že to udělali, aby ho nemuseli uvolňovat z práce
myslíš, že by jako jel ráno?
@lleennttiillkkaa no prave nechtela jsem byt ta zla, ktera jim zakazuje vnouce, zvlast, kdy o ni skoro prosi…
@1.zizi píše:
@K-Black mas pravdu..zacnu byt treba hnusna, ale budu si stat za svym…nechci davat prikazy, ale oni nerepektujou ani to zakladni…malou nechaji vyrvat, az se pozvraci…ja ji treba necham si jeste hodinku hrat a pak v klidu usne…s jidlem si taky nelamou hlavu…mela obed?…mela susenku to staci…a at si pak nadavaji, ze tam nedavam hlidat dite…byla jsem za hlidani vdecna, ale vocad, pocad…
jako pak nechápu, tak proč tam malou dáváš, když neudělají nic tak aby si byla spokojená… nechat mi někdo jednou malou vyřvat do pozvracení, tak ji už do věku, kdy se o sebe dokáže postarat sama, nemá bez mého dozoru… protože s vyřváváním před spaním silně nesouhlasím…
Holky, já teda jako babička(věk už na to mám) bych teda asi nemocné snaše kvůli rýmě a že jdu s malou k doktorovi taky nevolala
prostě bych to zařídila a hotovo. Pokud by malá onemocněla vážněji (dýchací potíže, úraz) tak bych snaše zavolala s tím že s malou jedu k doktorovi, v případě že by malá plakala a chtěla maminku tak bych se pro ni stavila a odvezla bych je společně k lékaři.
@1.zizi : promin ale ty jsi normalne magor zenska.
Resis kraviny nic jineho. Mas byt rada ze si malou vzali. Pokud se ti to nelibi nedavej ji tam. Pokud tam ji na obed susenky neres to proc? Doma je ji?? Neji.
Ze ji vzali k doktorce no boze ber to jako usetrenou starost.To ze ma rymu a nerekli ti to a co.Ze sni nekde courali jezos marja tak courali po obchodech no boze. Na deku o vikendu nebylo.
A já tě chápu ty si rodič a i kdyby si po nich chtěla nevím co oni to musí respektovat a to, že mi onemocnělo dítě a oni ho vzali k doktorovi a ani mi to nedali vědět by mě taky rozpálilo ať už v tom byl úmysl sebelepší