Tchyně - přeháním? Jaký je Váš názor?

Anonymní
21.9.13 15:43

Přeháním? Jaký je Váš názor?

Ahoj všem, prosím o zachování anonymity

Mám tchýni která žije 100 km od nás. A mám ročního chlapečka.
V těhotenství mi tchýně prováděla různé speciality a kdyby byl po jejím zůstala jsem se synem sama. Ale nestalo se. Po porodu otočila. Syna vidí ráda ale ideálně když jí ho přivezu pod nos. Málo kdy nás navštíví a jde třeba s kočárkem. Když ho vidí tak ho čapne a doslova se mi vypaří z dohledu. Kdysi u ní syn hodně plakal proto že toto dělala odmalinka a on se jí bál. Teď už nepláče ale to co mi vadí je že ona ho třeba ani neobleče, nic mi neřekne a jde s ním ven. Když jí řeknu že má mít aspoň čepici, nebo ještě svačinu tak mě pak velmi pomlouvá za mými zády. Můj partner mě teď toto vyčetl a tvrdí že se chovám hloupě a že si to myslí všichni v jeho rodině. Vůbec se mě nezastal. Moje argumenty neposlouchá. Situace je velmi vyhrocená a cítím se špatně. Zdá se Vám moje chování špatné? děkuji za názor

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1947
21.9.13 15:51

No, mně přijde na ránu spíš ta tchyně.. a manžel, který by měl být na Tvojí straně. Minimálně by Ti měla říct, když se chystá ven, a nějak se s Tebou domluvit.. I když- ono nejsi sama, moje tchýně mi zas do ani ne ročních dětí cpala salámy a jiný tučný hnusný uzeniny- kupovaný prejty a podobný fujtajbly, co my ani nekupujeme. A cpala to synům průběžně, přičemž se divila, že pak nemají chuť na oběd. Domluva s ní nebyla- až mladší syn ji zb toho vyléčil- když snědl něco dřív, jak dvě hodiny po posledním jídle, tak vyblinkal všechno- a ona to pak musela uklízet :-D No, udělala to jenom jednou, pak pochopila, proč jsem ji varovala n:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.9.13 15:51

No je vidět že už jedno děcko vychovala a bez újmy na zdraví a životě :D asi i ve slušného člověka když je to tvůj manžel ;)
Pokud se s ní nedokážeš domluvit tak tam holt nejezdi a hotovo, nebudeš se muset stresovat. Jako popadne děcko a vypaří se :mrgreen: nezlob se na mě, ale jsi úzkostlivá. To jako může jezdit s kočárkem jen tak daleko aby jsi ji viděla?

• Citovat
  • Upravit
703
21.9.13 15:54

Ne neprehanis :) jen tvoje tchyně je trosku padla na hlavu:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.9.13 15:55

Úzkostlivá asi jsi, ale já tě úplně chápu. Taky jsem taková. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
21.9.13 15:56

Plně chápu! rodina očividně stojí drží při sobě a stojí za babičkou… tak pěkně na drzo si s babičkou popovídat, ať ti své připomínky řekne do očí a jestli jí to přijde normální, jestli si její děti taky někdo takovýmhle způsobem půjčoval a že si ráda že o něj má zájem, že víš že babičky už si svoje děti vychovaly a vnoučátka maj na rozmazlování, ale všechno s mírou a zodpovědně.. to stejné i partnerovi protože ten by za tebou stát měl!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.13 15:57

@K-Black no právě že bez újmy ne. Manžel sice žije ale měl jako dítě mnoho úrazů a byl tlustý. Cpala ho párkama a do dnes si nese špatný metabolismus. A když říkám že ho popadne, tak ho opravdu čapne jako doslova do rukou-žádný kočár- a bez oblečení, bot s ním jde ven kolem domu. Nebo mu na svačinu dává makový buchty. Vážně je to běžné? Já jsem jeho matka a nemohu do toho mluvit?

• Citovat
  • Upravit
14335
21.9.13 16:04

Já si myslím, že si v právu tu.. Ono nikdo tchýni nebrání - podle tvého popisu to tak cítím, brát si dítě, chovat ho, ale myslím, si, že je to ten typ, co ci myslí, já vím, vše nej, vychovala jsem dítě, což je možná pravda, ale zapoměla, že už toto dítě neporodila :mrgreen:
Myslím, že spíš by se měla tchýně zeptat- bude malý ještě jíst, chci s ním jít ven atd..
A to, že tě pomlouvají je normální, prostě drží při sobě, ale věřím, kdybys třeba přijela a například švagrové začala říkat co má s dítětem dělat a nebo sis ho vzala, že ho pochováš, tak by mluvily opačně..

Příspěvek upraven 21.09.13 v 16:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
@Anonymní píše:
@K-Black no právě že bez újmy ne. Manžel sice žije ale měl jako dítě mnoho úrazů a byl tlustý. Cpala ho párkama a do dnes si nese špatný metabolismus. A když říkám že ho popadne, tak ho opravdu čapne jako doslova do rukou-žádný kočár- a bez oblečení, bot s ním jde ven kolem domu. Nebo mu na svačinu dává makový buchty. Vážně je to běžné? Já jsem jeho matka a nemohu do toho mluvit?

Tak tohle bych nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
@Anonymní píše:

samozřejmě že do toho můžeš mluvit, nebo spíš musíš, je to tvé dítě tvá zodpovědnost. Pokud je to taková nezodpovědná kráva, tak nechápu proč tam jezdíš? proč ji syna vůbec do ruky dáváš? :nevim: ona ho popadne, to ti ho může z náruče vyrvat i uchyl na ulici, dáš mu ho? Nedáš. Tak se tak chovej k ní, prostě NE!

Osobně si teda myslím že na tchyně se hrne už tak nějak ze sportu :nevim: ono bůhví jaké budeme my jako tchyně ;)

• Citovat
  • Upravit
6444
21.9.13 16:06

To vis ze muzes do toho mluvit je to tvoje dite a manzel by mel stat pri tobe jste rodina. A kdyz si ho bude tchyne chtit vzit ven tak hned jak prijedete k ni rict slusne ze ty to tak delas ze ho obleces tak a tak das tohle k svacince a ona bude taky a jestli te za zadama pomlouva s toho si hlavu nedelej kasli na to. ona by mela byt rada ze za ni jezdite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.9.13 16:06

Já ti nevím, podle mě bude chyba na obou stranách :nevim:
Jestli ho okolo domu nosí, tak nemusí mít boty, venku nemrzne, snad nechodí tři hodiny, ne? já včera přišla domů a chlap nosil dceru v overálku po sklepě, budou jí čtyři měsíce, ani jsem to nekomentovala, jen prohodila, že doufám, že tam nebyl dlouho.
Manžel asi má těžkou pozici, ono stát mezi dvěma mlýnskými kameny, to není nic moc, nezávidím to, občas to mám doma a osobně chápu obě strany - chlapa i moji mamku a je to opravdu těžké z toho vyjít s čistým štítem. :?
Ad stravování - nevím, kolik je muži, ale ono dřív bylo to stravování opravdu o něčem jiném. Ročnímu klučíkovi už tedy může něco koupit, ne? rohlík snad může ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.9.13 16:07

@K-Black , víš co, jenomže třeba já měla taky problém s tchýni a taky mi bylo poraděno, nejezdi tam, a proč tam kluka vozíš, ale ono to dítě neni jenom! moje, ale i manžela a zase je podle mě sobecké říct, prostě nejedu tam, dítě taky nevím, no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
21.9.13 16:09

A proč k ní jezdíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
21.9.13 16:10

No moje tchýně dětem kupuje to, co já jim nekoupím a myslí si, bůhví jak jim nedělá dobře, dnes už jsou velký, ale dělala jim to odmalička.

Hele, na tobě je prostě vidět, jak hrozně tě štve, vším. Buď se s ní pokus domluvit a této situaci předejít - přijít a říct, je najedený, nechcete s ním jít ven?
To, že ho vezme do rukou a jde kolem domu, no co je na tom divnýho??? Jo, kdyby s ním šla na druhý konec města, v rukou, bez kočáru, to by divný bylo, ale tohle se mi zdá normální.
No a pokud domluva není možná, omez návštěvy na minimum. POčítej s tím, že syna připravíš o babičku.
A úrazů měl plno kdekdo a tlustej je taky kdekdo, je-li tvůj muž slušný člověk, potom párky nepárky, vychovala ho dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová