Tchánovci a nemocné dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27264
23.9.13 10:37

@1.zizi já nechápu, jak si to může babička vynutit. Je to dítě tvoje a tvého muže a nikdo tě přeci nemůže nutit. Když jim holku dávat nechceš, tak nedávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
@Bábrdl píše:
Ale jsi si vědoma toho, že tenhle názor pramení ze zákona schváleného před desítkami let. Není to nic „přirozeného“. Tři roky jsou stanoveny uměle, tady v čR. Řídit se tím ženské ve zbytku světa, kde jim tak dlouhou mateřskou nikdo nedá, jsou všechny „špatné matky“..

Já s tím nesouhlasím, víc k tomu nenapíšu, nemá to cenu, jsme každá naladěná na jiné vlně.

A o systémech jinde taky diskutovat nehodlám. V aplikaci na české podmínky je to nepředstavitelné..Jesle a školky jinde ve světě daleko víc respektují individuální potřeby dítěte - jídlo, spánek, pleny v pozdějším věku, mají větší personální obsazení a rodiče se více zapojují do jejich života, akcí. Není to o tom děcko zavřít od ráno do pozdního odpoledne a nevidět ho. Pracovní doba je tam upravená jinak.

Je přirozené mít dítě u sebe, já se s tím ztotožňuju a vyplatilo se mi to. Zatím co děti z Českých jeslí(naše školka je komplex s jeslemi), při přechodu často pláčí, moje děti, které šly do školy starší a z rodiny, s tím problémy neměly. A byly chváleny, jak jsou šikovné a samostatné.

Nepíšu, že jsou špatné matky všechny, které to cítí jinak. Moje děti to nejsou, je mi to jedno. Ale v tomto se neshodneme, tak nemá cenu debatu dál rozvíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
@Cuddy píše:
Ja nejsem hlidaci prarodic, ale hlidaci teta. Hlidam synovce ci netere, pokud je potreba. Pokud by mne nekdo rekl, ze je volna, tak to bych nijak nereagovala (uziju si jich dost, kdyz je potreba a jinak se umim zabavit sama:-) ), pokud potrebuje nekdo o prazdninach tyden hlidat, tak to se klidne hlasim. Tak zkus treba zmenit strategii:-)

Já to s tou „volnou“ říkám ze srandy právě ségře - potenciální hlídací tetě. Nicméně u nás to hlídání je opravdu málo. Oboje prarodiče pracující, jedni bydlí 250 km daleko a více méně se zase až tak moc nezajímají, protože mají jedno oblíbené vnouče, které hlídají celé víkendy i odpoledne v týdnu a na další jim nezbývá kapacita. No a moji rodiče bydlí kousek od nás, ale mají svůj život, hospodářství, tak jsem ráda i za těch pár sobot za rok. Samozřejmě bych si ráda někdy udělala volný víkend, ale mít děti jsme se rozhodovali s manželem a nemůžu od nikoho nic čekat - a ani nečekám. Jen jsem se podivila, jak nejenom tady, ale i v okolí svých kamarádek vidím, jak se starají o vnoučata na střídačku celé prázdniny a rodiče je doma vidí jednou za týden a my si platíme chůvu, protože není jiná možnost. Ale aby to nevyznělo, že se lituju… prostě to tak je, všude je něco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
23.9.13 10:38
@Jana206 píše:
Tady se ale nepíše o potřebě hlídání, ale o tom, že předala nemocné dítě prarodičům pravděpodobně jen tak pro radost, ne, že ona potřebovala.

V normální jakž takž fungující rodině si navzájem členové pomůžou, co to jde. A nezávisí to na tom, jestli jim dítě dávám „jen tak“ nebo mám na situaci jiný náhled. Já nevidím důvod poslat třeba 1,5 staré dítě na víkend k babičce. Nehledě na to, že já jsem v tom věku obě starší ještě kojila a nejmladší stále kojím.

No nic, nechci diskuzi posouvat jinam, jen mám na věci jiný pohled a byla bych taky lautr naštvaná. Ale u nás by k tomu snad ani nedošlo, dítě bych prostě nedala. Já teda nevím, ale o víkendu dost fučelo, nepovažuju za vhodné, aby bylo nachlazené dítko celý den venku. Já jsem se svými dětmi byla - asi 2,5 hodiny v kuse, starší byly na kole a stačilo to.

já nevím, ale dítě bylo zdravé když šlo k tchánům. A je jedno jestli bylo nemocné nebo zdravé, jde o to že ho dávám někam kde je to pomalu o život, a pak je z toho na nervy a vytočená. U nás třeba nefučelo :nevim: ale to je uplně jedno, děti na hlídání taky nedávám, ale kdybych dala tak nebudu provádět příkazy. Řeknu, v tolik a tolik chodí spinkat, před spinkáním je potřeba udělat tohle a tohle a tím to pro mě končí, nikdy bych nedala na hlídání své malé dítě nezodpovědné osobě ;)

• Citovat
  • Upravit
1.zizi
23.9.13 10:39

Jde mi hlavne o to, ze mi lhali…kdyby zavolali a rekli, ze s ni jdou k dotkorovi, tak jim jeste podekuju, ale to snad nemam jako matka narok to vedet?…k doktorovi s ni sli jenom proto, aby pritel mohl hned jet do prace a nezdrzovat se s ditetem u doktorky…uz bylo nekolik takovych incidentu, kdy pritel potreboval volno, abychom s malou mohli zajet na kardiologii a byl to hrozny problem…u nich je to cely takovy zvlastni, ale jak rikam, nechtela jsem byt ta sv*ne, ktera tam nedava vnouce, ale jak to vidim, tak to proste nechapou…

• Citovat
  • Upravit
2453
23.9.13 10:40
@1.zizi píše:
@lleennttiillkkaa ne protoze si to babicka vynuti s tim, ze ji mala psychicky uklidnuje…

No tak ať si babička nechá napsat Lexaurin :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15111
@1.zizi píše:
Ahoj holky jsem tak nas*ana, ze se to neda ani popsat…cca v patek mi zacalo byt nejak divne, tak jsem si rekla dobre, neco na me leze…byl uz domluveny vikend u tchanovcu, ze tam mala zustane…rikala jsem si, ze by mala nemusela onemocnet, kdyz nebude doma, kde jsem nemocna ja…cely vikend jsem se ptala, psala a volala, jestli neni nemocna a tchyne, ze ne neni nic ji neni…navic jsem ji durazne zadala, aby s ni nechodili ven pres vikend, protoze tchyne neni na takove veci, jako je deka do kocarku atd…vcera vecer volali, ze mame privezt odsavacku, ze ma jenom rymicku :cert:…dnes tam pritel jel(ja porad nachcipana jako prase), protoze tam pracuje v rodinne firme u otce a mala sotva koukala jak mela rude oci, detskou doktorku mame tam, takze bez naseho vedomi s ni dokonce jeli k doktorce a ani nam nezavolali, ze tam jedou, abych tam rano jela taky…jsem tak vytocena, ze si to ani nedovedete predstavit…nejde ani tak o to, ze je mala nemocna, stejne jsem tusila, ze to ode me chytla, ale o ten pristup…cely vikend lzou, ze je v pohode, CELY vikend s ni trajdaji na lehko po meste a jeste s ni jedou SAMI k doktorce..mala uz mohla byt doma a mohla se lecit hned zpocatku(morska voda, inhalator, ktery HODNE pomaha a hlavne v teple a v klidu)..ja vazne nevim, jak se ted zachovat a myslim, ze to bylo naposledy, kdy tam malou meli :cert: :cert: :cert:

prosimtě náš Pepan sprásknul v šest talíř guláše, v osm mlíko a najednou v deset začal ječet a měl rýmu, pak horečku, celou noc strašil, byl protivnej, ráno zvracel. Večer na něm nebylo nic znát. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy

Půjdu trochu proti proudu, pak zase po proutu.

Apriori by mi vadilo, že mi prarodiče lhali o zdravotním stavu, neinformovali mne, že je dítě nemocné a že to chce návštěvu lékaře a šli tam bez mého vědomí. To by lítaly hromy blesky, i kdyby šlo o mé rodiče.

Na druhou stranu, trošku se zklidni a vychladni, bylo pohodlné dát dítko na pár dní pryč, když jsi nemocná, takže jsi se vrhla do rizika podnikání, že vše nebude nalajnované, jak si představuješ. Nemluvím o tom zásadním, co jsem popsala nahoře.

• Citovat
  • Upravit
44199
@1.zizi píše:
@lleennttiillkkaa ne protoze si to babicka vynuti s tim, ze ji mala psychicky uklidnuje…

V tom máš ale problém Ty, je to dítě Tvoje a Tvého muže..Tak by Ti to řekl každý psycholog, jaké si to uděláte, tak to budete mít. Tvůj muž si musí rozhodnout, na které straně bude, pokud v tom máte problém.

Taky nechápu to „vynucení“,prostě řekneš ne, nezlobte se. Dál to nemusíš zdůvodňovat. Ani ostatní souvislosti by neměli mít vliv na to, kolikrát a za jakých okolností jim předáš dítě(nesnáším slovo „půjčit“). Jestli si třeba vzájemně jinak pomáháte(např. oni vám někdy penězi, muž se zase o ně stará více než je nutné), je to vaše věc, ale nemělo by to být vykoupeno, že dám dítě vždy, když si babička „pískne“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30979
@1.zizi píše:

Hele, ale tak to je chyba fakt u vas a ne v ni a v popsane situaci. Co to je, ze by si nekdo vynucoval dite s tim, ze ji uklidnuje? To preci neni zadny sluha ani zdravotnik, aby nekoho uklidnoval. Vase dite k babicce ma jit pouze s tim, ze bud ono chce (na to je tedy jeste male) a nebo ze vy chcete/potrebujete a ona s tim souhlasi. Ale aby si nekdo vynucoval dite bud kdyz ono nechce nebo vy nechcete, tak to je dost divne.

Oni vas nerespektuji, protoze vy sebou asi nechate dost orat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
23.9.13 10:41

Na jednu stranu te chapu, ze ti vadi, ze ti nemoc dcery zatajili, ale na druhou stranu mi prijde, ze vse resis. Ja kdyz dam tchanovcum syna na hlidani, tak nezjistuju co obedval, svacil, co mel oblecene naprochazku a co na zahradu, jak dlouho byl venku, co mu povolili, co zakazali,…proste jim ho sveruju a verim, ze se o nej postaraji dobre a nekontroluju. A prestoze vim, ze to tam chodi jinak nez doma, tak to neresim. Syn je u nich rad a na zivote ho nejake rozmazlovani/zakazovani neohrozuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
23.9.13 10:42
@ana11 píše:
No tak ať si babička nechá napsat Lexaurin :mrgreen:
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
1.zizi
23.9.13 10:44

@K-Black mas pravdu..zacnu byt treba hnusna, ale budu si stat za svym…nechci davat prikazy, ale oni nerepektujou ani to zakladni…malou nechaji vyrvat, az se pozvraci…ja ji treba necham si jeste hodinku hrat a pak v klidu usne…s jidlem si taky nelamou hlavu…mela obed?…mela susenku to staci…a at si pak nadavaji, ze tam nedavam hlidat dite…byla jsem za hlidani vdecna, ale vocad, pocad…

• Citovat
  • Upravit
1675
23.9.13 10:44

Zakladatelko, když jsi věděla, že mají domluvený program - jít na výstavu s vlastní dcerou, tak jste se měli domluvit na jiný termín hlídacího víkendu. Takže nechápu, co ti na tom zpětně vadí. Vžij se do té situace, ty by jsi taky vlastní dceři řekla že tam nepůjdeš, jen proto, že hlídáš vnouče?
Bereš to dost sobecky.

Chápu, že tě naštvalo, když jste se dozvěděli, že jeli s malou k doktorce, to je druhá věc. Tohle vám měli zavolat.

Je to o komunikaci, když nejste schopni si mezi sebou zavolat že jdou s dítětem k doktorovi, aby jsi tam nemusela ty jako nemocná, tak se nedivím, že nejste schopni se domluvit na pravidlech při hlídání.
Tohle by jste měli probrat společně a hlavně manžel, jako jejich syn, pokud se mu něco nelíbí by jim to měl sdělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
23.9.13 10:45
@elchirk píše:
Na jednu stranu te chapu, ze ti vadi, ze ti nemoc dcery zatajili, ale na druhou stranu mi prijde, ze vse resis. Ja kdyz dam tchanovcum syna na hlidani, tak nezjistuju co obedval, svacil, co mel oblecene naprochazku a co na zahradu, jak dlouho byl venku, co mu povolili, co zakazali,…proste jim ho sveruju a verim, ze se o nej postaraji dobre a nekontroluju. A prestoze vim, ze to tam chodi jinak nez doma, tak to neresim. Syn je u nich rad a na zivote ho nejake rozmazlovani/zakazovani neohrozuje.

tak nějak doufám že to bude brát potencionální snacha ;) když už jsem ve zdraví vychovala pár dětí tak snad ani vnouče nepřizabiju :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová