Mám dát zase plínu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lištička3253 no a co tréningové kalhotky a trochu je přicpat - mám na mysli látkové - s nějakým hezkým vzorem a nepropustnou vrstvou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lištička3253 píše:
Ahoj, nechci zakladat dalsi diskuzi, tak vyuziji tohoto tematu:)
Mam temer 4 letou dceru (za 14 dnu ji budou 4), bez plin pres den je uz temer dva roky, bohuzel na noc plinku mela jeste pred tydnem. Uz jsme nekolikrat zkouseli v noci bez plin, po tydnu jsem to ale vzdycky vzdala, protoze to nemelo smysl, mala se pocurala a ani se nevzbudila a spala v mokru dal. Nekolikrat za noc jsem ji chodila kontrolovat a vzdy ji prevlikla. Po konzultaci s pediatrickou jsem to ale nechala byt a plinku ji na noc vratila, pry ma do peti let na nocni plinku narok.
V poslednich dnech ale zacla plinu na noc uplne odmitat, uz ji nechce, tak jsem se radovala, ze uz konecne k tomu dospela a ze se na curani vzbudi (ma vedle postylky nocnik). Bohuzel se pocurava dal. Zkusila jsem par dnu budit ji po dvou hodinach, to se vzdy vycurala do nocniku a spala dal, kdyz ji ale nevzbudim dyl jak tri hodiny, tak se pocura. Omezuju ji i v piti, cca od peti hodin odpoledne uz moc nepije. Mam pocit, ze zenhle system buzeni nikam nevede, ja nejsem vyspala a ji to taky neprospiva, kdyz ji tak casto budim. Nemate nektera podobnou zkusenost? Nevim, jestli mam vydrzet ji budit po tech 2 hodinach nebo ji nechat, at se pocurava a jen ji trpelive prevlikat… Vracet plinu ji uz nemuzu, kdyz ji sama nechce.
A kdybys jí slíbila, že když se nepočůrá, něco dostane? My jsme takhle motivovali právě prcka (budou mu 4 v září)… Vysvětlili jsme mu, źe když nebude mít v noci plínu, ušetříme penízky a dostane potom lego…
a první dva týdny ráno dostával „za odměnu“ gumový bonbony…
Já teda ze začátku budila, než jsem šla spát já (teda zeptala jsem se, jestli chce čůrat), teď už to teda flákám, povinně se jde vyčůrat těsně před spaním a do rána vydrží…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@analoja Diky za tip, to me nenapadlo, nemam s tim zkusenost:)
@kate02 Motivaci ma od zacatku, dokonce tu nejvetsi - zcela bez omezeni si muze v hrackarstvi vybrat cokoliv, co bude chtit. Bohuzel ani to nezabira. Mam proste pocit, ze by strasne chtela, ale vubec si to v tom spanku neuvedomuje, ze potrebuje curat a ze se ma probudit. Nevzbudi ji ani to mokro:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lištička3253 @kate02
jako motivace k nočnímu nepočůravání je blbost - tam prostě musí tělo dozrát, musíte vydržet, malá má ještě nárok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No holky, ještě tomu dám pár dní a uvidím, jestli to pochopí. Zítra ho nechám běhat nahatého (to většinou doběhl na záchod i s bobkem).
On němá pravidelnou dobu, kdy jde kakat, takže těžko odhadnu, kdy mu plínu dát. A když to nepůjde, bude zase v plínách
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit