Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No ty máš ale tatínka!
Já bych se normálně odhlásila, jestli tedy máš kam se přihlásit a bylo by mi jedno, jestli vyhrožuje trestním oznámením, myslím si, že to byl spíš výkřik do tmy, ono to totiž neni tak jednoduchý.
Podle me smlouva o najmu je uzavrena mezi najemcem a pronajimatelem. Ty jsi preci zadnou smouvu neuzavrela, tudiz ti nevznika zadna povinnost platit najem, i kdyz jsi v byte hlasena. Podle me jediny problem by asi vznikl, kdyby tatinek umrel a ty jsi tam stale byla hlasena, protoze v tom pripade by jsi zdedila pronajem bytu i s dluhem.
Odhlas se co nejdriv.
Se starými lidmi je to těžké. Nabízí se tu otázka, jestli už tatínek nemá stařeckou demenci. Mně přijde, že si vůbec neuvědomuje, do jaké situace vás dostává. Tatínek pobírá určitě starobní důchod, tak mu ještě minmálně 4000 zůstanou. Je mi to moc líto..nevím, co poradit.
Děkuji raději to udělám opravdu nestojím o další dluhy než se narodí malej chci mít vše dořešené…Horší je,že on je schopen na mě to oznámení podat a já si to nemohu dovolit neboď jsem v podmíněném trestu,který chci dodržet a žít od začátku
![]()
Pokud si změníš trvalé bydliště, tak on o tom nemusí vědět. Neříkala bych mu to.
Ahoj je smutné, když jsou takové vztahy v rodině.Ale ty se co nejdříve odhlas s bytu, s tím dluhem nemáš nic společného.A žij svůj život se svým drobečkem
Komu není rady tomu není pomoci…mysli na vás dva.....i když je to asi těžké.Držím pěstičky aby vše bylo dobré.pa pa
Taky je mi moc líto,že to tak je.Někdy mám od něj zmeškaných 59 hovorů třeba za hoďku a když mu vyděšeně volám co se děje tak že prý jsem mu řekla,že přijedu(řekla jsem mu že MOŽNÁ přijedu) a tak mě celej den vyhlíží
.Prosím Vás jak dlouho chodí složenka?V pátek mi sociálka poslala mateřskou ale napoště mi udělali dosílku až od pátku tak se modlim,aby to zítra nepřišlo
Zakladatelko,
poradila bych si dojít na ÚP, kde bydlíš, nebo na obecní úřad, tam Ti jistě poradí, jak na to.
DRŽÍM VŠECHNY
![]()
Zakladatelko, jen se tě zeptám, jestli byt je tatínkův, nebo je jen nájemce. Pokud je jen nájemce, tak to že jsi tam nahlášená nehraje roli, protože případné dluhy by na tebe nepřešly. To, že jsi někde nahlášená k trvalému pobytu, ale nebydlíš tam, totiž také znamená, že byt by nepřešel do tvého nájmu, neboť v době smrti svého otce bys tam musela bydlet, aby byl byt přepsán na tebe. Pokud je byt odkoupený a je vlastnictvím tvého otce, pak by dědictvím přešel samozřejmě na pozůstalé a pak je na tobě, jestli dědictví přijmeš, nebo ne ![]()
V bytu je jako nájemce ale nevím zda jsem v nájemní smlouvě uvedena či nejsem ![]()
Ahoj,
nejak na me vse dnes sedlo. Pred 3mi tydny jsme se s pritelem rozesli. Snazim se to brat racionalne. Rikam si, ze bude dobre no ale dnes uz jsem to nevydrzela a hodinu brecela ve vane
nejak nevidim zadnou budoucnost. Mam super praci, spoustu aktivit, kamaradu. Muj zivot je super. Az na ten partnersky. Jsem sama. Za par mesicu mi bude 30 a ja jsem single, bezdetna
na jednu stranu chci moc nekoho jineho, abych se dostala „zpet do hry“ na druhou nedokazu si predstavit ted mit rada. Napadaji me cerne myslenky, ze uz to tak treba bude navzdy…
Diky za vyslechnuti ![]()
Nebude, nebude to tak navždy
je to velmi krátká doba, jen se vybreč, a dej i ještě pár týdnů čas, bude líp, určitě ![]()
Určitě nedělej vůbec nic, aniž by ses poradila s právníkem! Věř mi, řešit se dá téměř všechno, on bude vědět, co s tím. Chápu, že právník není zrovna zadarmo, ale v tomto případě bych peníze jednoznačně obětovala. ![]()
@terinka4444 nejhorsi je vymlatit z hkavy ten vek a strach aby mi neco neuteklo ![]()
@Ennisa pravnima ne, spis psychiatra ![]()
Milé čtenářky,
(nájem platí 5000).Docela mě to šokovalo a ještě více to,že to chtěl po mě zaplatitm,protože prý na to nemá a stejně dluh půjde na mě protože jsem tam hlášená
.Pak začal být problém z poštou.Buď mi neřekl vůbec,že na poště něco mám nebo pozdě
.Teď mu nájem platí (prý platí,nepřinesl mu ani jedno potvrzení) ségra.Mám strach,že nájem placený neni a pak dluh půjde na mě a nedoplatím se.Když jsem teda řekla,že tento týden zaplatim já,tak odmítl a začal se různě vymlouvat.Teď nevím co mám dělat a jak by to bylo z případným dluhem kdybych se odhlásila(což prý nemohu jinak na mě podá trestní oznámení,že dluh jsem mu udělala já) což nechápu
Ach jo
nevěděla jsem kam tento příspěvek zařadit tak se omlouvám.Poslední dobou mám docela pěknou depku a to bych se měla radovat z těhulkování.Mám otce(78 let) od kterého jsem se odstěhovala když mi bylo 17 let,protože jsme spolu nevycházeli.Teď bydlí sám a do jisté doby si platil nájem sám(dvakrát jsem mu ho zaplatila já aniž bych něco chtěla).....Čas plynul a já věřila,že nájemné platí tak jak má,ale ouha.Jednoho dne jsem se dozvěděla,že má dluh na nájemném neuvěřitelných 18.000kč