Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alušáček Já ti nevím, ale cikáni jsou stejně ruzni jako bílí. A na rozdíl od nich vyznávají, že krev není voda a rodina patří dohromady.
@inkakřivák píše: Více
Jo jo…stačí si prohlédnout dětské domovy…
@inkakřivák píše: Více
A proč jsou dětské domovy, sociální ústavy a než je zrušili i kojenecké ústavy, plné převážně romských dětí? Zvláště, když to přepočteš na počet obyvatel. O nápravnych zařízeních ani nemluvím.
Nikde tam tu soudržnost, péči rodiny a zájem nevidím.
Spolu s romem si bereš i celou jeho rodinu. Tak to prostě je ![]()
@liggy Asi záleží jak kde. V našem městě tedy určitě ne. Když jsem viděla třeba ve své době jejich kočárky, oblečení na mimina, hračky pro děti, lezly mi oči z dulku. Všechno dovoz, dárky od rodin ze západu tenkrát. Mluvím o době před rokem 89.
Navštívila jsem několik jejích domácnosti, tak před patnácti lety, než jsme se odstěhovali. Tam by se dalo jist že země, jak bylo naklizeno a naleštěno. Bydleli i normálně na sídlišti, žádný problém.
Prostě ne, nejsou všichni stejní.
Pokud vás jeho rodina neustále ovlivňuje, je důležité nastavit jasné hranice a komunikovat o tom s partnerem, aby vás podpořil. Zkuste se s ním domluvit na pravidlech, která budete společně dodržovat, a jeho rodině to citlivě vysvětlit. Klíčem je držet se pevně svých hranic, ale zároveň zůstat klidná a respektující.
Obecně daleko víc lpí na rodině a to i na té hodně „vzdálené“, myslím geneticky. Nevím, jak moc geograficky.
Takže jejich „péče“ o děti je přirozená a běžná. Jen možná směřují trochu jinam, než by neznalý čekal.
A kdo si myslí, že si vezme jen „manželku, nebo manžela“, ale zapomene na jejich rodinu, tak je to naiva. V dobrém i zlém.
A ano, všude jsou dobří i nedobří. Jen záleží, kdo se dívá a z jaké strany. U někoho je něco naprosto nepřijatelné, u jiného naprosto OK.
Doufám, že to bylo naprosto korektní. Vyrůstal jsem na Žižkově. A to byla trochu jiná čtvrť, než je teď.
@mado píše: Více
Protože o romske děti nejeví majorita zájem. Romské děti v ústavní péči jsou v 1/3 k majorite, bílé děti mizí hned a ty romské bohužel zůstávají.
@Ulrike píše: Více
O to nejde. Proč tam vůbec jsou, když se Romové tolik starají o rodinu, jak se rádo tvrdí?
@lucad77 píše: Více
Ze stejného důvodu jako bílé děti. Kritická finanční situace, pervitin, alkohol…
Jasně. A že tolik? Na počet Romů v populaci. Ono to prostě s tou jejich starostí o rodinu nebude tak horké a je nesmysl tím v dnešní době argumentovat. ![]()
Však to není o majoritě, proč o romske děti nemají zájem Romové? Proč se nepostará širší rodina, když ta bližší selže. Když jsou tak prorodinni, jak se traduje, tak by se měli postarat o své potřebné. O děti, naději budoucnosti.
Když si to přepoočteš na počet obyvatel, tak ten zájem vidím spíš naopak.
Bez urážky, ale utkvělo mi několik soudních procesů.
V jednom z nich rodiče prodával své nezletilé dcery, v jiném matka zabila novorozeně úderem o stěnu. Na ten si obzvlášť pamatuju. Její matka jí to poradila, protože na postižené dítě bude víc peněz. Zřejmě neodhadla sílu. ![]()
Obojí proběhlo médii.
Tolik k rodinné soudržnosti. Podle mne je to nějaký stereotyp z dob, kdy ještě kočovali a ta soudržnost tam opravdu byla.