Mám dítě s romem

Anonymní
18.1.25 23:08

Mám dítě s romem

Dobrý den, jak byste mi poradili jestli s tím má někdo zkušenosti jak se vyrovnat s jeho rodinou co se pořád cpe do našeho vztahu. Já s Romy nemám nic společného ani jsem s nimi nechodila do školy. Nevěděla jsem, že jsou takový. Celkem brzy v našem vztahu jsem s ním měla dítě a i když jsem byla těhotná tak ve všem radila jeho rodina. Nacpali se bez otázky k nám do bytu, když jsme nebyli doma, věší záclony a furt si půjčují od přítele. Volají mu každou chvíli na mesenger nacpali dítěti sladkou šťávu hned od mala teď se diví, že má nezdravý zuby. Pořád otravujou ať přijdem pak se jeho bába chová hnusně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5889
18.1.25 23:14

Chceš radu? Buď se s ním odstěhuj daleko, kde vám budou maximálně volat a jednou za uherský rok přijedou nebo se rozejdi. Jsou to jediné dvě varianty, jak to zvládnout. Vím o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.25 23:43

Dobrý den, no tak já mám taky opáleného a u nás stačilo se odstěhovat o několik kilometrů dál a busem se jim jet nechce. Jsou líní. Dítě rozmazlují a volají jedině říct jim rozkazem už nevolejte to na ně platí a postupem času vidím podobnosti mezi Romy neumí třídit, dávají dětem většinou místo kojení hned flašku atd. Je to tím jak jejich předci žili taky tím jak se žilo v Asii. Před 500 lety je poslali z Indie píše se to na netu. Je tam i víc zajímavých věcí a když to pochopíte tak víte aspoň jak s nimi komunikovat. Ten můj chodí do práce je to napůl Rom, ale zdravit hlasitě kámoše na ulici o 20 metrů dál umí taky. :D Mají jinou mentalitu a ta jeho rodina si nic nepamatuje všechno zapomenou třeba Romové nejsou všichni stejní, ale to Češi taky ne. Zkuste rodinné konstelace je to na duchovní úrovni přeměna vztahů v rodině. Koukněte se na YouTube
Třeba zase ale mají snahu držet při sobě a povídat si pak rychle řeší problémy a neumí zacházet s penězi většinou neumí šetřit

• Citovat
  • Upravit
13197
18.1.25 23:50

Jaký šel, takovou potkal :lol:… s romy nemas nic spolecneho, jen dite, ze :lol:… to jsi zila doted pod kamenem, ze nevis, jakou maji naturu? jak moc jsou fixovani na rodinu? a dite opravdu nema spatne zuby, ze se nekdy napilo stavy… jinak tvuj styl psani vypovida, ze se do te rodiny inteligencne zcela hodis, takze v tvem pripade bych byla v pohode,… plno vtiravych tchyni je i mezi bilymi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16014
19.1.25 01:52

Jestli máš příbuzenstvo bílé nebo černé, tak natom podle mých osobních zkušeností až tak moc nezáleží…
Všude jsou nějaké problémy a těm se bohužel nevyhneš nikde a nikdy. :think:
Romové drží jako rodina alespoň při sobě a většinou jim na nich opravdu záleží.

Kdežto, u nás jsou takové příbuzenecké vztahy kolikrát až na bodu mrazu. :?
Nikdo se k nikomu nezná, protože z nich nic nemá. Nebo se o nikoho raději nezajímá, aby se o něj někdy v budoucnu nemusel náhodou z povinnosti postarat, když z toho nebude mít patřičnou finanční odměnu, třeba v příslibu nějakého dědictví atp.

Samozřejmě, že je to asi všude individuální, ale píšu jen na základě toho, s čím jsem se během svého života stačila setkat… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9015
19.1.25 04:18

Na jaké planetě žiješ, že jsi nevěděla o jejich povaze? Jak s nimi nemáš nic společného? Vždyť ho máš doma a máš s ním dítě. Máš s ním hodně společného. Až do své smrti. Geny nevyčuráš. Takže počítej, že dítě se bude dost pravděpodobně podobat jim. Ty se můžeš maximálně snažit, že dítě budeš formovat, povedeš ho, ať žije slušný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15160
19.1.25 07:37

A teď tu o Karkulce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
19.1.25 07:43

A co na to tvoji rodiče? Těm nevadilo, že chodíš s Romem? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
19.1.25 07:50

Příspěvek spíše budí dojem trollení. Pokud ne, pak moc nechápu. Spadla jsi z Marsu? O Romech si nic nevěděla? Jeho rodinu předem nepoznala nemáš s nima nic společného?…Máš a hodně- manžela či přítele a vaše společné dítě. Romové mají svá specifika a to co uvádíš je prostě jejich běžné chování. Možná by vám pomohlo se odstěhovat. Jinak se nic nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.1.25 08:02

Ono to neni tak zřejmé. Já znám i dobré romy. Někteří mají i školy. Ex pracoval, jeho brácha taky. Švagrovo dcera chodila do ZUŠ. Učili se s ní. Ale už jsem neznala ten zbytek rodiny, kde bylu schopní dát tříměsíčnímu halušky. Když neměli na UM, tak vzali Salko a naředili vodou a i ta výchova pokulhávala. Děti už ve 3 letech nadávaly dědovi a tak. Časté vši a štěnice. Chápu, že doufala, že patří mezi ty slušné. A i kdyby patřil. Neznamená to, že mezi ně patří celá rodina. A od nich je nejlepší se odstřihnout a pokud je partner proti, tak nezbývá, než se odstřihnout i od něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13212
19.1.25 08:10
@Anonymní píše: Více

Tak s partnerem si tak nějak bereš i jeho rodinu a neznat jí, je velká chyba, minimálně proto, že bys poznala v čem vyrůstal, kdo ho vychovával a jaké mají zvyklosti.
Otěhotněla jsi brzo, možná kdybys tomu dala čas, tak bys teď nebyla překvapená.
Nemyslím si, že by se něco změnilo, jsi jedna proti všem. Partner se měnit nebude.
Holt se zkus vymezit, ale s úspěchem moc nepočítej.
Jdu dočíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15254
19.1.25 08:14

Cikáni mají úplně jinou mentalitu, to nezměníš. Mas dvě možnosti, smířit se s tím, nebo se s přítelem rozejít a odstěhovat se co nejdál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35846
19.1.25 09:18
@Alušáček píše: Více

Mají spolu dítě, když nebude se stěhováním dítěte otec souhlasit tak má smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15254
19.1.25 09:26
@JancaS84 píše: Více

Souhlasit možná nebude, ale pochybuju ze by to řešil, na to jsou cikáni líný. Pořídí si jinou ženu, jiné děti a bude mu to jedno.. Druhé věc je, ze dítě muže podědit jeho geny a bude k rodině tíhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová