Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Šikana? Ty kráso! Že jsi kolegovi protivná a nemá potřebu se s tebou vybavovat opravdu šikana není.
@hanka.br. píše: Více
Někdo je moc vztahovačný a za vším hned vidí šikanu ![]()
Byla jsem svědkem šikany na pracovišti a tohle mi tedy jako šikana nepřipadá. Spíš kolega neví, kde jsou hranice a ty si to navíc necháváš líbit ![]()
Hele píšu jasne, ze si potrebuju utridit myšlenky a nejsem si jistá, zda by o šikanu šlo nebo ne, viz nadpis
Tak skákat do řeči, nenechat domluvit, do něčeho tlačit… to mi nepřijde v týmu mezi kolegy úplně korektní.
Na druhou stranu zakladatelka je očividně úzkostlivá, vztahovačná a neumí se ozvat, takže těžko říct, jak to tam vlastně je ![]()
Ze nema potřebu se se mnou vybavovat mi nevadí, vadí mi jiný věci, pokud čteš a chápeš text.
Vypichla jsi zcela nepodstatnou věc, aby sis mohla zvýšit ego? @hanka.br.
Takhle z popisu bych to jako šikanu neoznačila, ale tlačit kolegyni do rozhodnutí, za které nejspíš ponese odpovědnost ona, rozhodně není ok. Doufám, že ses nedala.
Zakladatelko, ty bys nějak víc stala o to, abyste měli vřelejší vztah, nebo ti jde čistě o to, aby nepřekračoval hranice? A jaký máš vztah s kolegyní?
@Anonymní píše: Více
No tys tam ty nepodstatné věci dala
možná napiš víc těch závažnějších
Asi ji balí, nemyslím že to má něco společného s tebou. Že tě občas nenechá domluvit fakt šikana není.
@Simod píše: Více
Vůbec netušíme, jak se zakladatelka vyjadřuje. Třeba mluví tak rozvláčně a nesouvisle, že to prostě jinak nejde.
@Anonymní píše: Více
Ano, text chápu. Žárlíš, že kolega věnuje svou pozornost kolegyni a tebe přehlíží. Pozornost a zájem si nevybrečíš a ani nevydupeš, i když ji ty budeš nazývat šikanou.
A nebo funguje úplně normálně, ale on se rozhodl ji sabotovat. To asi nerozluštíme ![]()
@Simod píše: Více
To sice ne, ale vzhledem k obsahu příspěvku bych na to, ´že zakladatelka je úplně objektivní, rozhodně nesázela.
Ahoj všem, potrebuju poradit…po nedávnem výstupu v práci už zacinam přemýšlet, zda nejsem náhodou oběti šikany ze strany kolegy. Chci predem říct, ze mi nenadava, nedělá naschvaly, neponizuje. Ale proste cítím, ze děla rozdíly mezi mnou a jinou kolegyni, ve výsledku se pak cítím jako neschopna zvládat jiné věci, co všichni jiní zvládají. Te kolegyni pomáhá, poskytuje pracovní pomůcky, soukrome se baví…já se snažím pracovat samostatne, mne se tedy nesnaží pomáhat a nic navíc pro mě nedělá. Coz mi nevadí, zvladam pracovni úkoly. Nedávno ovšem po společném setkání mi už došla trpělivost - kolegyni nechal mluvit, dohovorit, mne začal skákat do řeči a tlačil mě do rozhodnutí, aniž bych vylozila cely problém. Vzhledem k tomu, ze to děla opakovaně, už jsem občas nervózní, co z nej zase vyleze a působí mi to stres. V tomto týmu musim pracovat. Moje pracovní výsledky jsou jinak dobre a vedením dobre hodnocené. Nechci byt nespravedliva, než si o něm začnu definitivně myslet cosi nemileho, tak bych rada četla vaše zkušenosti.