Partneři našich sourozenců

8.1.25 07:25

Partneři našich sourozenců

Krásný den, všem.

Ráda bych radu ohledně „švagrové“. Bratr si našel přítelkyni před půl rokem…

Slečna mě jednou pozvala na „kafe“ na výzvědy.. Nic určitého, si myslím, jsem ji neřekla. Dokonce jsem se zastala mého bratra a nemusela bych. Není zrovna majitel pozitivních vlastností. Za mě je neskutečná vyžírka, sobec, a fňukna… Ze všech sraček ho tahala naše babička. Drogy, atd

Opět u dědáků bydlí - přispívá na jídlo. Ale má full servis. Prádlo, jídlo, svačiny do práce. Už jsem byla svědkem, že přijede z práce a jídlo na stole - od babičky až pod nos. Extra nepomáhá, buď spí a nebo jede za slečnou…

Dostal od babičky malý domeček, který je součástí statku. Dva roky na něj nemakl! Jen keci a plány. Nakonec se věci udály trochu jinak a statek chtějí dědicové prodat (my jsme ho chtěli odkoupit s přítelem, ale je to opravdu ve špatném stavu, mraky střech, budov a 30 let na to nikdo nesáhl) Ale bratrův domeček byl v dobrém stavu, nic mu nebránilo :nevim: Já jsem mu kolikrát řekla, že je líný, jak veš :think:
Nakonec se rozhodl ten domek prodat jako součást toho statku. Takže na tom nic neudělal a ještě schrabne peníze :roll:
Slečnu vlastně na jeho domek vzal a ta nadšená absolutně nebyla. Asi měla představu jinou, když ji řekl, že má dům :lol: Chtěl dělat svépomocí plus kamarádi (utopie), takže práce. A oba moc pracující nejsou.

Slečna je od začátku šíleně milá na naší babičku s dědou, naše.. to by asi problém nebyl. Asi bych to i tomu bráchovi přála.

Ale ona je až vlezlá, mám takový ten pocit někde vzadu. Je přeci studována, nebude dělat za pár korun(nepracuje, marodí půl roku brali ji žlučník), tohle a tamto. Hned mi psala, kdy má naše mamka narozeniny, kolik jí je, ať to může hlídat. Takhle přeslazené děvče bratr nikdy neměl.

V pořádku, může taková být.

Ale Vánoce byly katastrofa! Tato slečna „rozumná“ podpořila bratrovo rozhodnutí koupit našich důchodcům psa. Před rokem jim umřel milovaný pejsek - žádného už nechtěli. Ještě hodinu před „překvapením“ náš děda, že
už psa nechce. O hodinu později vidím ty dva a říkám „dědo, máte psa“.. Přitáhli pidi pejsanka… Po sdělení informací to byl o dva týdny dřív odebraný pejsek. Kříženec čivavy a krysaříka. Neockovane, neodcervene miminko přivezli prarodičům… Podotýkám dědovi je 80let a nemá cit v rukou, kolikrát si nemůže vzít ani příbor… Teď jsem na tu slečnu spustila, že jako takhle brzo přivézt štěňátko je špatně. A ona se urazila, odsekla mi a šla brečet do kuchyně. Slečna není žádná mladicka holčina, je jí 27.

Když se odurazila a rozhodně ji stále nedocházelo, co znamená množka. Říká naší babičce, že to mělo být jinak a pak jí to řekne. Tak se ptám, co se stalo, co nevyšlo.

To spustil můj brácha, že měli v plánu plemeno Corgiho s pasem, rodokmenem za 5 tisíc :? To už i naše máma říká, že tohle plemeno nebude úplně vhodné do schodů a ještě, aby ho naši důchodci nosili :,( Jasně, že na štěňátko nikdy neřeknete ne. Ale úplně si živě vybavuji, jak se tvářil děda. Jakoby už v tom baráku byl vzduch…

Pak ještě úsměvná story. Slečna koupila dárek pro bratra muzeum BMW v Německu.. Ale naše rodiče oslovila, jestli by je mohli odvézt do Mnichova :lol: Plus všem k Vánocům dali jejich společné fotografie (mně a muži ne). Jsou spolu 6 měsíců. :think:

Omlouvám se, jestli si někdo pomyslí, že řeším hlouposti. Ale mám takový špatný pocit a většinou mám čuch na lidi. Bratr ať si s ní klidne vytapetuje cokoli. Ale nelíbí se mi to spojení, že bratr dělá chudáčka u babičky s dědou. Sám pořádně nikde nebydlel. Přece nebude platit v dnešní době 17k za nájem (jeho slova) A co vím od slečny, která mě „vytáhla na kafe“ po dvou měsících jí nabídl ať bydlí s ním u prarodičů. Ti o ničem samozřejmě nevědí.

Jen nechci, aby na to nějak doplatili prarodiče a nepřišli nakonec o dům. Já to místo mám ráda, měla jsem tam „domov“ děda mě učil na kole, bruslit, hrát karty, pinčes… Babička vařit a starat se o domácnost 🫣

Co dělat? Jaký zaujmout postoj? Děkuji za dočtení až sem 🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
8.1.25 07:51

To je složitý. Muj bratr je od jakživa taky vyžírka, bídák a asi ještě horší nemorální prase než tvůj. A když si našel aktuální holku, která je prase fyzicky i morálně, nastěhoval ji bez optání hned po seznámení k rodičům, kde bydleli oba ZADARMO. Plácali vody jak 6 člená rodina, sežrali úplně všechno. Bordel a smrad neuvěřitelnej. On se neštítí rodičům i nechutně nedávat či ničit věci. Policajti se volali X krát. A ani jeden nebyl ochotnej makat. Pak teda začal makat brácha a ona, než aby šla do rachoty, bum děcko po měsíci vztahu. No, pořád bydleli zadarmo, ale asi po roce se podařilo je vykopat do bytu, na kterej kauci i vybavení samozřejmě platili naši. Dohronady mají cca 47k příjem. S tím by měli bez problému vyjít… No nevyjdou a pořád jen sosají peníze z rodičů. To jo, to jim jde. Ale s něčím pomoct, přijít jen tak na návštěvu… To ne.

Moje rada každopádně zní snažit se vypakovat někam do nájmu a zrušit trvalý bydliště, pokud ho u dědoušků má. S domem rodičů máme stejný strach, alee trvalý ani fyzický pobyt už tam nemá, tak snad se nic neodehraje.

Ono samo nic moc nezmůžeš, pokud dědové nedají jasný ultimátum a nedostojí si ho. Ty se můžeš snažit jak chceš, ale pokud ho oni sami nevyhodí nebo si tam snad nastěhujou ještě slečnu studovanou, nezmůžeš fakt nic.

• Citovat
  • Upravit
77
8.1.25 08:03

Ježiš ta bude blbá :lol: nebo vychcaná :think: a nebo obojí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.1.25 08:06

Ehm, starala bych se o sebe a maximálně tak nabídla pomoc babi s dědou (s čímkoli, co by potřebovali). Nemontuj se do jejich vztahu. Evidentně jaký šel, takovou našel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35925
8.1.25 08:19

Postoj? Žádný. Ať si dělají co chtějí. Není to tvoje věc. Nepleť se do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
8.1.25 08:31

Ti dva ať si dělají co chtějí, ale ideálně za svoje. Takhle to na mě působí, že chtějí prarodiče pumpnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
8.1.25 08:38

@Marietka.Mia tak asi nejdůležitější je postoj babi a dědy, nemyslíš? :think: hádám, že oni ho tam chtějí, oni ho chtějí rozmazlovat, oni mu chtěli dát domeček…můžeš tam být pro ne, ale do toho koho tam mají a komu co dají ti fakticky nic není…nabídni pomoc, sleduj co se děje, ale nemluvila bych jim do toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
8.1.25 08:45

Jak to tak čtu, tak jsem moc ráda, že manžel žádnou sestru nemá. Stačila mi teta, která si mě hned hledala na Facebooku a lustrovala, koho mám v přátelích.
Pro zakladatelku - možná, až se přestaneš žlučovitě uzirat tím, co dela/nedělá bratr a jakou má slečnu (ma ta holka vůbec šanci uspět? Moc mila, moc vlezla..vždycky to bude nejak moc, ze :mrgreen: ) a soustředis se na sebe a svoji rodinu, bude to lepší. Bratr byl protezovany? Cítíš nespravedlivost? Tyhle emoce potřebuješ zpracovat..
Máš evidentně i rodiče, kteří primarne pečují o prarodiče, nevěříš jim, že zvladnou případný problém vyřešit?

• Citovat
  • Upravit
919
8.1.25 08:58

Na me to po čtení působí spíš tak, že máš větší problém s bratrem než s jeho partnerkou. Ona už se pak v tom jen veze a i kdyby se snažila sebevíc, tak prostě už předem nemá šanci. Tím se jí ale nezastávam.
Samozřejmě chápu i tvé pocity, když je bratr tak očividně a „nezaslouženě“ protěžován, ale s tím bohužel ty nic neuděláš..pokud nechceš, aby tě zášť a žárlivost zezrala za živa, tak se o to prostě musis přestat starat a řešit to. Jednoduchá rada, ale určitě těžko realizovatelná. Bohužel, jiné řešení nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
8.1.25 09:02
@unuděná píše: Více

Ano, přesně. Zakladatelko, to si pamatuj - jakej šel, takovou našel. Zakladatelky rodina budou chudáci, závislé osobnosti, ti přitahujou sobě podobné. :nevim:. Chyba je v rodině, ne přímo v rodičích a prarodičích, to budou taky chudáci, co to táhnou s sebou po generace a ještě to většinou zhoršují. Jasně je to blbý. Ale nejlepší je tu rodinu začít napravovat od sebe. Bratra nech plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
8.1.25 09:07

Podle mne žárlíš… na ni, že je jiná prostě.. vychází s nimi.. na bráchu, že i přes jeho chování má „domeček“
hele - poradím ti - vykašli se na to a neřeš to ;) není to tvá starost, je to jejich vztah… čím víc to budeš hrotit, tím to bude horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21416
8.1.25 09:22

@Marietka.Mia At ho resi tvi rodice a prarodice. S barakem i s bydlenim u prarodicu.

A co se tyce svagrove - jaky hopkal, taku potkal. :nevim: K psovi z mnozirny bych ji take rekla svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15282
8.1.25 09:37

Divím se, že tvého podařeného bratra vzbec někdo chce. Slečna bude asi podobně chytrá jako on. Své k svému jak se říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.25 12:05

@Asta135 Děkuji za odpověď. Já bych se u ní chtěla plést. Ale na to, jaké vždy měl ex, žádna si tohle extrémně „nedovolila“ jako tahle…

Občas mám chuť se s babičkou pobavit. Někdy má stavy a říká „kdo ten dům jednou povede“. Naštěstí máme ještě maminu a tetu. Teta bohužel žije hodně daleko, i s dcerami. Vracet se nebudou.. Snad se nemůže stát to, že babička s dědou napíšou dům na bratra a opomenuli by dcery.

No, brácha aspoň chodí do té práce. Ale je chytrej až do zadelee na všechno. Pokora nula a on jediný musí chudák chodit na 12tky.

Moc mě mrzí vás sourozenec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.25 12:06

@Heaven8 Blbá by mi vadilo míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie