Jak se naučit mlčet

15
8.1.25 06:20

Jak se naučit mlčet

Ahoj holky✌🏼 Moje otázka zní jak se naučit mlčet ohledně partnerovi rodiny?

Jsme s partnerem krátce od léta, ale už čekáme miminko, prostě se to tak stalo, ale to nevadí, vlastně jsme to oba chtěli.
Partnerovi je 32, mně 30.

Už od začátku co jezdíme k jeho rodině byla řeč o jeho ex a jejím dítěti (není to přítelovo dítě), ex pomlouvali a mluvili o ní sprostě. Vadilo mi to, celkově to že se o ní neustále mluví, tak jsem řekla že je mi to nepříjemný jestli by s tim nemohli přestat. (teď jsem se ještě dozvěděla že ta sestra s ní je pořád v kontaktu)

Přítelova sestra bydlí v baráku s rodičema, má dva syny a psa.
Ten pes ukousl mýmu kus ucha. Nechtěla jsem po nich ani korunu a přešla to s naprostym klidem že se nic neděje.

Když jsem otěhotněla, přítelova sestra měla upito a začala mít řeči, ať to není holka a netrumfne ty dva její kluky a když to bude kluk tak ať se nejmenuje,,nějak,, aby to netrumflo taky její dva kluky, jak si můžeme dovolit mít svatbu dřív než ona a že si jde okamžitě někoho najít aby měla svatbu dřív než my.
Když máma řekla,,já bych chtěla holčičku,, sestra jí na to odpověděla,,aby ses neposrala,, Její starší syn (14) se k tomu vyjádřil tak že není moc rád a že nechce aby partner měl to dítě radši než jeho ….> Pro ně je to humor a sranda, i tak mi to přítel neustále vysvětluje a tvrdí že je to normální a nic co by se mě nemělo dotýkat.
Dotýká, ale nějak jsem to přešla.

Na Vánoce jsme byli s partnerem společně u jeho rodiny, i s jeho ségrou, ta se opila, nejdřív řval její menší syn protože byl nemocnej, pak řvala, brečela ona protože jí babička řekla něco co se jí nelíbilo, nakonec se ještě pohádala s mámou. Přešla jsem to a neřešila to.

Přítelova sestra je manipulativní, neupřímná a falešná, snaží se za každou cenu aby se všem zalíbila a byla se všema kamarádka a za dobře. Dřív brala drogy, doma kradla, v baráku měla partnery kteří tam demolovali barák, ale všechno je v pořádku, ona za nic nemůže, ona je chudák a její děti taky (nevychovaný, malej 4 letej neumí mluvit, má dlouhý černý nehty, na Vánoce si nerozbalil ani dárky protože se vztekal že chce telefon, dostal tablet ……)
Ale to je opět můj názor, tak to vidím já protože to není moje rodina. Přítel nic z toho nevidí. Jednou nám volala opilá že se pohadala s mámou, že na ní máma byla zlá, urážela jí a na staršího syna do telefonu říkala,, řekni že jsem chudák,,. O pár týdnů později tuhle scénu vyprávěla máma samozřejmě úplně jinak ………

Tak, já je samozřejmě respektuju a i když nejsem zvyklá na styl humoru, způsob komunikace a vlastně na všechno, mám je ráda, ale samozřejmě mi jsou nějaký věci nepříjemný, dotýkaj se mě, mrzej mě, ALE to nemůžou, protože oni nic špatnýho nedělaj a přítel neustále zbrojí proti mně i přes to že jsem těhotná. Neustále ať se stane cokoliv tak jsem špatná já, nemůžu říct absolutně nic.

Možná si i zavařim timhle příspěvkem jestli tady ta sestra je taky. Ale já jsem už zoufalá, neustále se hádáme kvůli partnerově rodině. Chci mít klid, už jen skrz těhotenství který stejně nikdo nebere v potaz.

Jak jste se dámy naučily mlčet? Mám docela prořízlou pusu, slova ze mě lítaj automaticky, upřímně, ale strašně si přeju aby mi tohle všechno bylo jedno, neovlivňovalo mě to ….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9039
8.1.25 06:40

Jste spolu půl roku a už se neustále hadate. No tak to vám ten vztah dlouho nevydrží :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10191
8.1.25 06:44

:mrgreen: střet dvou rodin, jiné výchovy, jiných názorů, jiných myšlenek…realita.

Komunikace mezi partnery je důležitá.

Ale na návštěvách bych asi řekla, co si myslím. Nebo omezila kontakt.

Hádat se s partnerem kvůli jeho rodině nutné není, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13216
8.1.25 06:58

Po půl roce čekáš dítě, závazek na 20 let minimálně… Ty, které tu pomlouváš, budou příbuzní tvého dítěte - babička, teta bratranci.
Píšeš, že jste dítě chtěli, opravdu to takhle vnímá i tvůj partner?
Hádáte se kvůli jeho rodině a partner proti tobě zbrojí…
Vadí ti, že přehlížejí tvé těhotenství. Vypadá to, že budou přehlížet i tebe a důležité bude pro ně jen tvé dítě.
Matka nejsi, sama uvidíš, jak ti to půjde… Tady odsuzuješ švagrovou s bohatou minulostí, že bydlí na rodičovském… A pak její 4 leté dítě…
Podle mě se k sobě vůbec nehodíte a ještě mockrát budeš litovat výběru otce pro své dítě.
Mlčet se nenaučíš, to podle mě nejde, když je tam ten emoční důvod. Jedno ti to taky nebude, protože už doživotně budeš prostřednictvím svého dítěte s nimi spjatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
8.1.25 06:59

A ja bych rekla ze ti nikdo nic nedela, ze si myslis, ze ses tehotna a tak by ti mel partner vse odkyvat a on ma taky pocit, ze po pul roce bys mu nemusela hejtit rodinu. At si ma rozmazleny deti, co chtej mobil, at si rvou treba celej den ne? Kdyz je sestra ozrala a vola tak snad vola s partnerem ne? Neresila bych. Nejaky kecy o svatbe a jmene bych uplne vypoustela a jela si podle sebe. Chce to vic vyrovnanosti. Nemusi te kazdej zrat, mej rada sama sebe, tes se na dite a snaz se at vychazite hlavne vy dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
8.1.25 06:59

Ty sis zavařila už tím, z jaké rodiny partner je. Neber to ve zlém, ale ona ta výchova se dříve nebo později promítne do chování. Až na výjimky, kdy se člověk dokáže naprosto distancovat od svých rodičů a sourozenců. Jinak tam pořád je pouto a člověk má tendenci původní rodinu obhajovat. Ono to možná vypadá jako předpotopní přežitek, ale něco bude na tom, že než se člověk pustí do vážného vztahu a založí vlastní rodinu, měl by se podívat na to, z jaké rodiny partner je. Tady asi nic moc. Sestra závislá přinejmenším na alkoholu, rodina asi trochu zvláštní. To asi nebude úplně ideální. Tak jedině vše dohodnout, že tam chodit nebudeš, když ti jejich chování vadí, čemuž se teda nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.1.25 07:09

No, jako lituju.
Partner je jinak skvělej člověk …
Samozřejmě, že mi to může bejt jedno, ať si maj nevychovaný děti jak chtěj, ať se tam opíjej do němoty.

Ale ovlivňuje to i mě. Partner má potřebu bejt u nich nalezlej každej víkend a jeho sestra je na něj brutálně upnutá a těžce snáší že si s bráchou (partnerem) nepíšou na messengeru od rána do noci blbosti, protože je partner semnou a děláme svoje aktivity.

A bojim se právě toho, že to bude všechno ovlivňovat to dítě, a ano i partner ho chtěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.1.25 07:15

No, jak vidíš, tak to, že přišlo dítě nečekaně, taková pohodinda není. Právě z těchto důvodů se lidé nejprve poznávají, a to nejen partneři, ale i rodiny a přátelé, aby člověk věděl, do čeho jde. Co teď poradit? No snad jen vykašlat se na to a návštěvy velmi eliminovat. Doufám, že přítel stojí při tobě a zastane se tě (rvačka psů, sprosté řeči apod.). Pokud ne, tak gratuluji, zničila sis život. Kruté, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.1.25 07:16
@kelisova.v píše: Více

Aha. Takže mamánek, co se k rodičům a sestře kvartýruje každý víkend? Holka zlatá, tohle je prů. ser jako Brno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.1.25 07:22
@unuděná píše: Více

máte pravdu ….

nezastane, ohledně psů mlčel a sprosté řeči jsou přeci jejich humor kterej jen já nechápu… Vlastně všechno co oni dělaj a říkaj a jak se chovaj je normální a já to musim tolerovat a respektovat a nemůžu říct ani slovo….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.1.25 07:26
@unuděná píše: Více

jediná moje vyhlídka do budoucna je ta, ze začátku chtěli abychom se do toho baráku nastěhovali taky, až umře babička, já samozřejmě nikam nepůjdu, mám svoje bydlení, barák je starej, studenej, potřebuje rekonstrukci, náklady na bydlení jsou větší než máme tady v bytě a představa že jsem s nima pořád a nemám soukromí, brrr …..

takže, předpokládám, že od nás partner stejně odejde do toho baráku k nim ….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
8.1.25 07:27

Stejně spolu nevydržíte, to je jasné už teď. Poučení pro příště, nenechat se zbouchnout po pár týdnech vztahu. Připrav se na to, že budeš s děckem sama. Sorry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.1.25 07:28
@lucad77 píše: Více

zrovna jsem to psala v příspěvku nad, že s tím počítám, že zůstanu sama …Přítel půjde do toho baráku k nim. Jsem si tím jistá, on je totiž přesvědčený o tom že ten barák bez něj spadne🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.1.25 07:32
@kelisova.v píše: Více

Počítala jsi s tím, že půjdete od sebe? Tos tak moc chtěla to dítě (které teď budeš do toho toxického prostředí muset posílat za tatínkem), nebo jaké jsou za tím myšlenkové pochody??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15265
8.1.25 07:34

Nejspíš to jsou takový jednoduchý lidi, chlastaj, maj blbej humor. Kvůli tobě se měnit nebudou, omez návštěvy u nich na zdvořilostní minimum a neřeš je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová