Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mado prostředí a kolektiv za mě tvaruje víc…brzo takhle soudit.
@kelisova.v píše: Více
Myslím, že bohužel ne. Jste spolu půl roku, i kdybyste nečekali dítě, měli byste být na vrcholu zamilovanosti a chtít být především vy dva spolu. Měla bys být ta, ze které je paf. A vy? Víkendy tráví s mámou a ségrou, hádáte se, je vždy na jejich straně. Neříkám, že by měl razantně upozadit rodinu, kterou má rád, ale tu primární teď máte vytvářet vy dva spolu, pro vaše dítě.
Radu mám jedinou, nevdávej se. Nemyslím, že by to něco změnilo.
@1010 píše: Více
Co brzy soudit? Vždyť je to dané, prostředí odkud otec pochází a genetická výbava.
@1010 píše: Více
myslela jsem přístup přítele, že by se někdy postavil na mojí stranu a byla pro něj vlastní rodina důležitější než ta ze který pochází.
Holky v práci říkaj, že se to změní, nevěřim v to.
Jinak ano samozřejmě, já je nepotřebuju, ani nechci. Přítel řekl, že tam jezdit nemusim, že tam bude jezdit sám …. ale já už nemůžu říct, že si myslim že to stačí jednou měsíčně a ne každej tejden …😵💫 😵💫 😵💫 to by zase bylo zle.
Největší paradox je, že jsem jedináček, s rodičema se vidim tak jednou za dva za tři měsíce. Vztah máme spíš kamarádskej a nejdůležitější věci víme po telefonu …Tohle zas nedokáže pochopit on …..
Jak jako nemůžeš říct, jak jako bylo zle??
Čteš to po sobě vůbec? Ach jo, chudák dítě, co na to zase nakonec dojede nejvíc.
Může se změnit. Žena je krk, který otáčí hlavou. Ale může to být těžké, dlouhé a s nejistým výsledkem. Musí se to narafičit tak, aby to bral, že to sám chce.
@unuděná píše: Více
nemůžu si dovolit říct, že by bylo vhodnější aby tam jezdil jednou měsíčně a ne každej tejden. On je tak zvyklej, tak to prostě je a na rodinu mu nikdo sahat nebude🤷🏻♀️
Nemám prostě šanci.
Dítě chudák nebude, budu dobrá máma😇 Jen se musim naučit se k ničemu nevyjadřovat
Takže šoupej nohama a drž krok, jinak bude zle? Výborně.
Uvědomuješ si, že ON bude jeho otec a bude mít stejná práva, jako ty? I kdybyste spolu nakrásně zůstali, může si tam vaše dítě klidně každý víkend odvézt. Za pár let ti budou společně doma mluvit sprostě a dovolovat si na tebe, jako to teď dělá on ![]()
@unuděná píše: Více
Přesně, pěkná trága.
Kdyby zakladatelka měla něco v kebulce, nenechá se zbouchnout v podstatě „kýmkoliv“. Problémů jak nastláno po pár měsících, vyhlídky na udržení vztahu už teď bídné. Chudák dítě, motivaci plodit v tomto případě nechápu.
Ne, nemůžeš. Nenechala bych si určovat od nikoho, zda a jak často mám jezdit ke své rodině, natož od někoho, s kým jsem pár týdnů.
Dobrá máma vybere dítěti dobrého tátu. Slušně jsi to po----a. Když jsi chtěla dítě, měla ses nechat „anonymně“ oplodnit.
@Lojzísek jo…absolutní anonymita dárce
i příjemce by zaručila dobré mravy v rodině…
A všichni by se chovali podle představ budoucí matky
.
@AnastazieB píše: Více
S takovouto rodinou má to dítě bohužel fakt i s nimi
Hele ale pro nej ta rodina odkud pochazi, JE VLASTNÍ. Ty a tvoje standardy jsou pro nej nove a cizi.
Pro nej je tohle chovani jeho rodiny normalni. Pro Tebe jsou burani, pro nej jsou treba „upřímní“.
Za me si nastav slusne a ohleduplne k nemu hranice a pravidla toho, jak budete zit vy. A oni at si doma dělají co chtějí.
Prosím tě, šance, že se změní, je téměř nulová. Tady jsou mraky diskuzí, jak se chlap měl měnit a ono nic.