Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli si ho chceš přitáhnout trošku na svojí stranu a být ten krk co bude tou hlavou otáčet, tak se snaž nejít proti jeho rodině a nepůsobit a něj jako někdo, kdo má s jeho rodinou problém a dává ultimáta. Bylo by dobrý aby sám chtěl být na tvé straně. Což se nestane pokud na něj budeš tlačit, že jeho rodina nestojí za nic.
Tady je nejhorší, že on a jeho rodina bude mít na to dítě vliv. Mě se u manžela rodiny taky nelíbí kolikrát jak spolu komunikují, jakoby posměšně a manžel to občas zkouší praktikovat i u nás doma. Ale teda vždycky narazí.
Jakozto nekdo, kdo si taky udelal dite po hooooodne kratky znamosti (nevim, jak daleko jsi v tehotenstvi, ale myslim, ze nam to ujelo jeste driv nez vam
) si myslim, ze mam na to mozna prinosnou perspektivu. Pritelova rodina nedela nic strasnyho, ale komunikuji uplne jinak (kazdy den a o nicem) nez moje rodina (jednou za cas, kdyz se neco deje). Kdyz jsme sli oznamit tehotenstvi, videla jsem tchanovce snad potreti, mozna poctvrte. A to, ze jsme se pred pocetim ditete moc neznali, s sebou prineslo problemy; prislo mi, ze jeho rodina se do vseho moc micha, ze se chteji videt moc casto, kecaji mi do veci, ktere si chci rozhodnout sama, kupuji veci, ktere bych si sama nevybrala. Vadilo mi to. Ale po nejake dobe, jako kdyby samo od sebe, mi doslo, ze ted uz na mym nazoru tolik nezalezi. Jedna vec samozrejme je, kdyby vsichni z jeho rodiny byli alkoholici, nebo neco podobne objektivne neslucitelnyho s kontaktem s malym ditetem. Ale krome tehle extremnich pripadu je pritelova rodina stejne dulezita jako moje a ja nemusim aktivne vyhledavat prilezitosti je videt, ale nemuzu jim bez poradnyho duvodu branit v kontaktu. Je to rodina i myho ditete. Jeho babicka a deda. On ma pravo s nimi mit vztah a moje nechut se s nimi vidat (ktera dost mozna byla ze zacatku podporena tehotenskejma hormonama) by mu ten vztah mohla zkazit. A na to (vyjma zminenych extremnich pripadu) podle me pravo nemam.
Zdrzela bych se komentaru jejich rodinnyho fungovani, jezdila bych tam jenom, kdyz by se chtelo mne. Dokud bude dite zavisle vylozene na tobe, tak muzes korigovat, jak casto tam pojedete, nebo jak dlouhy budou navstevy u vas. A az bude dite vetsi, muze tam jezdit na navstevy samo s tatou.
A konec koncu, mozna si k sobe cestu najdete aspon do miry, kdy te nebude obtezovat s nimi nejaky ten cas travit, to by byl taky uspech. ![]()
@kelisova.v podívat se na Simpsony - Marie si v jednom dílu stěžovala, že Homér ji nevnímá a tu byl záběr do jeho hlavy - kde - si opička cinkala s činelkama, takže asi taky tak…