Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já neodsaju skoro nic a mléka mám dost
. To není známka ničeho. Prsa se zhruba v této době přestávají nalévat a mléko se tvoří přímo při kojení. Pokud je dítě spokojené a má dostatek pocuranych plen za den (min 6 až
, pak je vše v pořádku. Některé děti se kojí klidně i hodinu, jiné jsou za 5 minut hotové. Když brečí, dej jí druhé prso, klidně i několikrát prostřidej. Teď je ideální doba na kontakt kůži na kůži, to podpoří laktaci. A pokud máš pochyby, pozvi si laktační poradkyni ![]()
Nic z toho, co pises, nevypovida o nedostatku mleka. Po par tydnech se prsa prestavaji nalevat a mleko „vyrabeji“ prubezne. Odsavani taky neni smerodatne. Pokud dite cura, pribyva a je primerene spokojene, nedostatek mleka neni. Jestli chces prejit na UM, je to tvoje volba, ale udelej to ze spravnych duvodu.
To co popisuješ mi přijde naprostou normální (mám dvě odkojené děti a taky jsem nikdy nic kloudného neodsála). Kojení by ale mělo být příjemné oboum stranám. Jestli chceš přejít na UM, tak prostě přejdi a nehledej rozhřešení na netu. Může to pomoct a nemusí ![]()
Podstatné je- dítě přibývá? Je spokojené? Má dostatek počůraných plenek?
Množství odsátého mléka, mléko, které „vidíš“ nebo délka či frekvence kojení během šestinedělí o množství mléka absolutně nevypovídá. Je normálí, že měsíčí dítě je na prsu každou chvilku, obzvlášť v těchhle vedrech, to zvyšují frekvenci i o hodně starší děti. Znám lidi, co nikdy neodsáli ani kapku, a úspěšně kojili do dvou let. Pořád si to sedá, vytrvej… zpozorněla bych, pokud by dítě nepřibíralo, popř. dostatečně nečůralo.
Když byly malé 4 týdny, resila jsem to samé…taky jsem mela pocit, ze ho mám maloo, ze kojim pořád, ze mám prázdný prsa…a vse to byl jen pocit…mela jsem to v hlavě…prisla ke me lak. poradkyne a uklidnila me, ze mám mleka dost a ze mam kojit jak si malá řekne, klidne co pul hodiny…ono se to casem zlepší a intrvaly se prodlouží…drzim pěsti, kojeni je náročná věc, ale stoji to za to❤️
Taky jsem nikdy nic neodsala a pocit prazdnych prsou je taky normalni. Jak to popisujes, tak uplny normal. Jen si hlidej pocurane plinky a treba jednou za tyden prevaz. Ona si ta laktace sedne, neboj. Zatim se to porad jeste ustaluje.
Jinak kojeni je opravdu lepsi, pri prujmech, viroze ci horecce jako kdyz najdes, daleko lepsi a rychlejsi prubeh.
Kojeni a UM je jako utrhnout si jablko nebo slupnout tabletu multivitaminu. Proste rozdil. Za me to za trochu nepohodli zezacatku opravdu stoji.
Jestli potřebuješ někde furt trajdat, tak ji vraž flašku s UM a budeš mít poreseno. Přece si nebudeš dělat násilí.
@Koblizkova1980 tak ono nejde o to ze potrebuju nekde “trajdat”, resime stehovani a ono to opravdu nejde vsechno zaridit jen z domu.:)
@Koblizkova1980 Mam dost praci vytizeneho pritele, vadi to snad?😂 pomaha mi se vsim, ale holt ne vsechno stihne, kazdopadne to neni otrok abych byla nonstop zavrena doma a on zarizoval uplne vsechno, takto to opravdu nastevene nemame
ani mit nebudeme ![]()
Tak pokud víte jak to chcete proč se radit na emiminu? No tak ji začnete dávat UM je to vaše dítě… Za me Teda objektivní důvod proto přestat kojit není… Kojeni se zdá ok.. Ze chce i po hodině je normální u tak malého miminka a kor v tomhle horku…navíc za mě bylo kojení pohodlnější i pro cestování… Kdykoliv dostala hlad/žízeň někam jsme si zalezli nejčastěji do auta a bylo po problému.. Nemusela jsem řešit horkou vodu, chlazení lahve atd… Ale co se týká kojení Takhle to prostě u měsíčního mimina je, pokud vám to nevyhovuje tak si klidně přejděte na UM… Je to vaše vec
@kavulenka pardon, ze sem napsala na forum tomu urcene
nikdo vas zase nenuti odpovidat. Je to me prvni dite, takze i prvni kojeni logicky, jen me zajimalo jestli nestrada
tot vse ![]()
Ahoj maminky, mam takovy mensi trauma. Mala ma 1 mesic a ja zacinam byt docela spatna co se kojeni tyka. Zacalo mi pripadat, jestli ji staci kolik mam mleka? Kdyz chci odsat, tak tezce dostanu z obou dvou prs 70ml. Vic ani rana. Kdyz treba mala spinka v noci a vzbudi se, ani nemam naznak, ze by mi treba trosku tvdly prsa. Ani neciti zadne naliti, proste nic. Kdyz se prisaje, tak ze zacatku krasne u pusinky vidim jak tece mliko, jenze zachvilku tam nic neni a prijde mi, ze uz je dudla..Nekdy zase zacne brect a treba zachvilinku zas kojim ale z druheho prsa a stejny proces. Davam ji fakt dost casto, az mi to nekdy prijde uplne na palici. Stve me to, prptoze poradne nikam nemuzeme jit, abych se nebala, ze budu furt muset vytahovat prso. Nejsem zrovna jedna z tech co ho vytahne kdekoliv a jede. Mimo domov je pro me kojeni sileny, i to ze si malou nedokazu chytnou, aby nam to oboum sedlo. Myslite, ze ji mame zacit prikrmovat nebo uplne prejit na UM? Nejsem jedna z tech co to kojeni bude drzet zuby nehty, protoze opravdu casto se u toho dokazu rozbrecet a sem pak v haji.. nedokazu si to poradne uzivat, kdyz mam pocit, ze se nenaji jak ma.. prosim o rady, nebo zkusenosti vas co meli neco podobneho.. dekuju