Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zdravím všechny maminky,chtěla bych se zeptat,dneska jsem byla na screaningu,jsem 13+1tt a vyšlo mi z krve 1:100 podezdření na DS,po podrobném ultrazvuku dokonce 1:5 a tak musím na plodovku,hrozně se bojím:(,nemáte s tím některá zkušenost????moc děkuji
Na plodovce jsem byla se starším synem kvůli podezření na DS. Zákrok byl v pohodě, nejhorší bylo to čekání na výsledky. Doporučuju jít na nějaké pracoviště, kde amnio dělají jako na „běžícím pásu“, tam bývá riziko potratu velmi nízké.
a můžu se zeptat jestli to dopadlo dobře?
,vůbec totiž netuším jestli je to moc velké riziko,nebo je ta hladina takhe běžná,neumím si představit kdyby ty výsledky dopadly špatně
![]()
Já měla screening v 1. trim. pozitivní 1:240 na DS. UZ jsem měla dobrý, měla jsem taky špatné krevní výsledky. Hodně záleží na UZ. NA plodovce jsem byla, zaplať si rychlotesty, výsledky jsou do druhého dne. Byly to nervy, v mém případě to dopadlo dobře. Co jsi měla špatného na UZ, že Ti riziko zvýšil ? Samotného odběru plodovky se neboj. Moc držím palce.
Ahoj, já měla 1:15… ty nervy byli neuvěřitelný a čekání po odběru masakr
Sice se dali zaplatit 2tis. a víš to do druhého dne, ale já nechtěla - asi jsem se podvědomě výsledku bála
Dopadlo vše výborně a za 2měsíce mám termín
Odběr nebolí, spíš je to o pocitu, bříško samo o sobě je citlivé a ještě když víš, že tam máš miminko… byl tam se mnou partner a podržel mě. Neboj se nic a HODNĚ štěstí!!!!!!!! Kdyby cokoliv, napiš ![]()
No vidíš a můj doktor ani screening v prvním trimestru nedělá a když jsem se ho ptala proč ne,tak mi řekl, že tam zbytečně vycházejí falešně pozitivní výsledky a je to zbytečné… Poslal mě až na triple testy… A ty byly vpořádku, vůbec bych se nestresovala, určitě budete vpořádku ![]()
Kolikrát si říkám, že naše maminky a babičky tolik vyšetření neabsolvovaly a byly ušetřený aspoň spostu nervů
Pak nám ty dětičky nemají v postýlkách ječet, jak bláznivý, když nás v těhotenství stresují ![]()
Tiffany1 píše:
No vidíš a můj doktor ani screening v prvním trimestru nedělá a když jsem se ho ptala proč ne,tak mi řekl, že tam zbytečně vycházejí falešně pozitivní výsledky a je to zbytečné… Poslal mě až na triple testy… A ty byly vpořádku, vůbec bych se nestresovala, určitě budete vpořádku
Kolikrát si říkám, že naše maminky a babičky tolik vyšetření neabsolvovaly a byly ušetřený aspoň spostu nervůPak nám ty dětičky nemají v postýlkách ječet, jak bláznivý, když nás v těhotenství stresují
Přesně tak! Naprostý souhlas
![]()
My stále lítáme po doktorech a stresujeme se tím nebo oním. Měly bychom si spíš užívat a být v klídku a pohodě. To dělá mimiskům nejlíp!
Tak, tyhle statistiky 1:5, 1:100000, to je strašný, nevim,co bych dělala, kdyby mě takhle vystresovali ![]()
Ale zase na odběru se dozvíš,co čekáte na 100%, já to teda třeba ještě nevim a ani nevim,jestli se to dozvim, páč máme polohu KP a nějak se Prcek nechce ukázat, končim 32.týden a pořád nevíme,co to bude
![]()
Já si myslím,že naopak NT screning v 1.trimestru je spolehlivější než triple testy v 16tt. Kdyby mě moje bývalá dr. poslala už v prvním těhu na screning,tak bysme už tenkrát veděly,že náš malý má neslučitelnou vadu srdce ze životem a nemusela jsem si projít tím vším. Ano bolelo by to,ale ještě jsem necítila pohyby ve 12tt,když vám oznámí něco takového ve 23tt a vy musíte porodit dítě,které nikdy nebudete držet v náručí.
Myslím,že je moc fajn,že je v dnešní době úplně jiný přístup lékařů k těhotným,že si nás víc hlídají.
myslpulko,je mi líto čím sis musela projít
a souhlasím že je lepší že se ty testy dělají,jsou to sice nervy,ale člověk má alespon trochu jistoty,holčiny vám moc děkuji za podporu,je fajn když člověk ví že v tom není sám,na odběr jdeme 6.8.,snad to dobře dopadne,co snad,musí to dobře dopadnout
.ještě jednou děkuji
![]()
Já měla riziko po screeningu 1:173 díky vysoký hladině Hcg v krvi, ultrazvuk byl v pořádku.Na amniu jsem byla před měsícem, strach jsem měla velikej, ale to píchnutí nic nebylo, celý to trvalo asi 4 minuty a cítila jsem se po zákroku uplně v pohodě, ale dodržela jsem týden doma a první 3 dny jsem fakt ležela, jak jsem se bála.Nejhorší na tom všem je čekání na výsledky, to trvalo 3 týdny.Teď už vím, že jsme v pořádku a čekám holčičku.Dneska jsem byla na podrobnym ultrazvuku a ten je taky Ok, tak moc držím palečky, ať Ti to dobře dopadne a miminko je v pořádku!Snaž se myslet pozitivně, my odjeli na dovču a tam na katastrofický scénáře a pátrání na netu nebyl vůbec čas ![]()
Já měla screening ve 12tt v pořádku, ale tripl v 16tt špatné, tak jsem taky musela na plodovku a byla jsem strachy bez sebe, vůbec to ale nebolelo, pak 1-2dny odpočívat, ale nejhorší bylo to čekání na výsledky (trvá 2týdny), uff naštěstí v pořádku … většinou to tak bývá …
Já to spíš myslela tak, že ty maminky, které se stresují zbytečně,těch je mi líto… Nechápu, že v dnešní době moderní medicíny už neexistuje něco,co by neohoržovalo plod a zároveň 100% prokázalo, že je vše vpořádku. Tak,že by na to mohly jít všechny maminky hned z kraje těhotenství.
Podle mě,až budou čekat děti naše děti,tak si vzpomenu, co jsem tu psala a už to dááávno bude ralitou
![]()