Mám handicap - jsem matka

9819
24.5.11 16:25

Mám handicap - jsem matka

Tak som sa dnes vrátila z ďalšieho neúpešného pohovoru. Situácia ma núti nastúpiť do práce skor než za 2 roky. Moj súčastný zamestnávateľ mi nie je ochotný vyjsť v ústrety, tak hľadám inde… Som pozvaná na pohovor, tak kolotoč zariaďovania začína - nájsť hlídání, ktoré si musím ale zaplatiť, dnes mi pomohla švagrová, ktorá pracuje v jasličkách, že u nich možem nechať malú, stačí priniesť bonbonieru a fľašku vína. To však tiež niečo stojí, ale dúfam, že to za to stojí a investícia sa vráti. Bohužiaľ jedna babička je mŕtva a druhá je ďaleko, ale aj keby bývala za rohom, vyjde to na rovnako… Dám do toho všetko, je to náročný deň, veľa úloh, ktoré ale myslím zvládam dobre… nechajú ma vyplňavať blbý psychotest, ktorý trvá skoro dve hodiny a číslice a písmenka už mi splývajú, že na to nevidím… Toto všetko, len aby ma u záverečného pohovoru spovedali, čo s malou, keby som nastúpila, či mám hlídání? Fajn, to samozrejme vyriešené bude ale to i nestačí a tak ma poučujú o tom, ako často sú deti choré :zed: Ja si v duchu vravím, veď to je diskriminácia a tieto otázky by tu nemali vobec zaznieť, ale skutočnosť je iná, však… :roll: Uisťujem vás, že by som radšej v materskej pokračovala ďalej a nerada odkladám dieťa do jasličiek, ale mám strach z budúcnosti a z hypotéky, ak viete vážená, čo to je… honí sa mi hlavou…
Mimochodom, pohovor viedli dve ženy, jedna z nich už rodinu má, ako sama priznala :roll: Tak nič, vraciam sa vyšťavená do jasličiek pre malú, cestou stretnem tehotnú maminku, ktorá ma porod evidentne na spadnutie a ja si v duchu vravím „pani, máte hlídání?“ :zed:
Prečo ma vobec na pohovor pozvali? Veď je to z CV evidentné. Som z toho znechutená a sklamaná. Kedy sa dostaví konečne odmena za snahu? Pripadám si byť menejcenná, alebo i som a to len preto, že som matka :cert: To som mala zostať bezdetná? Chjo, potrebujem vypnúť, na chvíľu prestať riešiť prácu, pohovory, som už unavená… Zajtra vyrazíme von na pieskovisko a užijeme si slniečka… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9511
24.5.11 16:48

Po škole tě nikde nevemou, protože budeš mít děti. Když máš děti, tak tě zas kvůli nim nikde nechtějí. :zed: :zed: :zed: A kolem padesátky už jsi odpadlík.
Ano, to je náš systém :pankac:
Ty děti nemají snad otce? Hlídání :roll: No, to jsou starosti. Asi ho máš, né, když jdeš žádat o místo.
Ale co když bys onemocněla ty? :nevim: To by jim jako nevadilo :think: ?
Mám za sebou fakt hodně pohovorů, testování - jako kdybych žádala o práci v utajení či co :roll: , falešných úsměvů, blbejch keců, že se mi ozvou…bla, bla…Když nemáš protekci, jsi v prde.i :-x .
A pokaždý mě tohle jednání dokáže nasr.t :pocitac:
Oni nepotřebujou dokazovat tvoje schopnosti, co umíš, ale co budeš dělat s dítětem :roll: :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
24.5.11 16:57

jj, ženský jako zaměstnavatelé jsou nejhorší, kor ty co mají rodinu, protože ví co to obnáší být matka, jaká je nemocnost, když dítě je ve školce a tak chtějí „flexibilnější“ pracovní tým a hledají ty co mají děti odrostlejší, co mají permanentní hlídání, co nechtějí děti a hlavně chlapi :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
24.5.11 16:58

kámoška takhle hledá práci rok a půl a na pohovor jí pozvali až tehdy, když z CV vymazala MD…malej fígl, ale chtěla vidět, zda je to důvod, že jí nikam ani nezvou…a bohužel byl to ten důvod :pocitac: :pocitac: tohle je velkej problém…v jiných zemích existujou firemní školky nebo práce z domova, kdy firma šetří náklady na pronájem kanceláří a zavedou síť až domů a tak…tady bohužel tohle dlouho ještě nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
24.5.11 17:02
Bin píše:
kámoška takhle hledá práci rok a půl a na pohovor jí pozvali až tehdy, když z CV vymazala MD…malej fígl, ale chtěla vidět, zda je to důvod, že jí nikam ani nezvou…a bohužel byl to ten důvod :pocitac: :pocitac: tohle je velkej problém…v jiných zemích existujou firemní školky nebo práce z domova, kdy firma šetří náklady na pronájem kanceláří a zavedou síť až domů a tak…tady bohužel tohle dlouho ještě nebude :nevim:

zarazilo ma to hlavne z toho dovodu, že sa jedná o firmu, ktorá ten úžasný benefit firemnej školky poskytuje :think: :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.11 17:05

Klasika, já se s tím peru už hodně let.
Otěhotněla jsem přes antikoncepci ve druháku na vysoké. Dodělat ji nešlo.
Takže jsem zaměstnání hledala ve 26 jako matka dvou dětí(dvojčata).
Bez praxe s gymplem.
Bude mi třicet, pracuji dobře a tvrdě, většinou patřím mezi ty s nějlepšími výsledky, ale ještě jsem nesehnala slušnou práci. I manuální práce za skoro minimální plat mám přes známé, jinak by mně tam nevzali-mám děti. Praxi v něčem perpektivnějším nemám šanci získat. Svoje děti miluju, jsem ráda, že jsem je měla i brzo, vztah mi vyšel.
Ale ráda bych, aby to všechno bylo jinak. Práce je většinou obvykle směnová, tudíž možnosti dalšího vzdělávání individuální, tudíž na nic. Nezískám papír a bez papíru a praxe si můžu trhnout nohou.
Většinou pracuji s lidmi, kterým to myslí hůř než mě. Někteří mají docela vysokou sociální inteligenci, a tak si s nimi popovídám a rozumím a mám je ráda. Vedoucí za mnou chodí, když je něco potřeba, protože rychle poznají, že chápu věci rychleji a jsem schopna řešit i se souvislostmi. Hodně ostatních toho není schopno. Za tu mzdu se tam nalézá i dost docela jednoduchých lidí s jednoduchou mluvou. Někdy je to docela utrpení.
Mám jediné štěstí, že mám skvělý vztah, manžel dost vydělává. Mohla bych i nepracovat. Ale já pracovat chci, chci mít ale práci, která mě nebude deptat svou jednotvárností a tupostí.
Za současných podmínek nemám naději a to bydlím v místě, kde není vysoká nezaměstnanost.

• Citovat
  • Upravit
Bin
465
24.5.11 17:14
silvik.sk píše:
Bin píše:
kámoška takhle hledá práci rok a půl a na pohovor jí pozvali až tehdy, když z CV vymazala MD…malej fígl, ale chtěla vidět, zda je to důvod, že jí nikam ani nezvou…a bohužel byl to ten důvod :pocitac: :pocitac: tohle je velkej problém…v jiných zemích existujou firemní školky nebo práce z domova, kdy firma šetří náklady na pronájem kanceláří a zavedou síť až domů a tak…tady bohužel tohle dlouho ještě nebude :nevim:
zarazilo ma to hlavne z toho dovodu, že sa jedná o firmu, ktorá ten úžasný benefit firemnej školky poskytuje :think: :nevim: :zed:

no tak tohle je drsný…jako asi bych tohle pochopila u malý firmičky o 4-5ti lidech, kde by častá absence matky nemocných dětí mohla narušit chod takový firmy, ale u velký firmy, která má firemní školku???? :nevim: musím říct, že pokud se mi na nějakým pohovoru budou na takový věci vyptávat, tak jim upřímně řeknu, že by takový otázky pokládat vůbec neměli a tudíž já ani odpovídat nebudu, ale že mají zkušební dobu a v té si mohou ověřit, jestli jsem pro ně ten správnej člověk nebo ne..... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.5.11 17:28

Holky na otázku jestli máte děti stačí odpovědět ,,A VY???,,

A jenom sledovat reakce… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
24.5.11 17:36
Bin píše:
silvik.sk píše:
Bin píše:
zarazilo ma to hlavne z toho dovodu, že sa jedná o firmu, ktorá ten úžasný benefit firemnej školky poskytuje :think: :nevim: :zed:
no tak tohle je drsný…jako asi bych tohle pochopila u malý firmičky o 4-5ti lidech, kde by častá absence matky nemocných dětí mohla narušit chod takový firmy, ale u velký firmy, která má firemní školku???? :nevim: musím říct, že pokud se mi na nějakým pohovoru budou na takový věci vyptávat, tak jim upřímně řeknu, že by takový otázky pokládat vůbec neměli a tudíž já ani odpovídat nebudu, ale že mají zkušební dobu a v té si mohou ověřit, jestli jsem pro ně ten správnej člověk nebo ne..... :roll:

Jenže co udělá potenciální zaměstnavatel, když mu odmítneš odpovědět nebo rovnou poukážeš na zákon o diskriminaci? Nevezme tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
24.5.11 17:41

Já toho už jednou měla dost. Když se mi zeptali: „Chcete mít děti?“ Tak jsem odpověděla s úsměvem:„Děkuji za nabídku, s Vámi ne, mám přítele.“ A zbytek pohovoru jsem se jen bavila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
24.5.11 17:41
peggy.sl píše:
Holky na otázku jestli máte děti stačí odpovědět ,,A VY???,,A jenom sledovat reakce… :mrgreen: :mrgreen:

Nekdo to tak psal tady ze tak odpovedel. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
24.5.11 17:46
PetiteFillette píše:
Bin píše:
silvik.sk píše:
Bin píše:
no tak tohle je drsný…jako asi bych tohle pochopila u malý firmičky o 4-5ti lidech, kde by častá absence matky nemocných dětí mohla narušit chod takový firmy, ale u velký firmy, která má firemní školku???? :nevim: musím říct, že pokud se mi na nějakým pohovoru budou na takový věci vyptávat, tak jim upřímně řeknu, že by takový otázky pokládat vůbec neměli a tudíž já ani odpovídat nebudu, ale že mají zkušební dobu a v té si mohou ověřit, jestli jsem pro ně ten správnej člověk nebo ne..... :roll:
Jenže co udělá potenciální zaměstnavatel, když mu odmítneš odpovědět nebo rovnou poukážeš na zákon o diskriminaci? Nevezme tě.

a co Ty víš, třeba by se jim moje drzost a nebojácnost zrovna líbila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
24.5.11 18:12

Holky, ale tohle není bohužel jen problém, když hledá práci ženská… I manžel, když si hledal práci měl problém s tím, že má doma malý dítě… :roll: Protože přece „nebude chtít jezdit na služební cesty“ atd.
Já se děsím toho, až budu hledat se dvouma dětma bez praxe hledat práci, ale teď to radši neřeším :-D Zkusím dodělat Ing. titul a pak uvidíme no… :roll:

Jinak pokud se už začnou na pohovoru ptát na děti, je podle mě v podstatě jedno, co člověk odpoví, podle mě už je pak předem jasný, že jakmile jim tam přijde někdo flexibilnější, bez dětí, vezmou radši jeho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
24.5.11 19:26
PeBa píše:
Já toho už jednou měla dost. Když se mi zeptali: „Chcete mít děti?“ Tak jsem odpověděla s úsměvem:„Děkuji za nabídku, s Vámi ne, mám přítele.“ A zbytek pohovoru jsem se jen bavila :mrgreen:
:palec: :palec: dobře ty :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
24.5.11 19:57
kate02 píše:
Holky, ale tohle není bohužel jen problém, když hledá práci ženská… I manžel, když si hledal práci měl problém s tím, že má doma malý dítě… :roll: Protože přece „nebude chtít jezdit na služební cesty“ atd.
Já se děsím toho, až budu hledat se dvouma dětma bez praxe hledat práci, ale teď to radši neřeším :-D Zkusím dodělat Ing. titul a pak uvidíme no… :roll:Jinak pokud se už začnou na pohovoru ptát na děti, je podle mě v podstatě jedno, co člověk odpoví, podle mě už je pak předem jasný, že jakmile jim tam přijde někdo flexibilnější, bez dětí, vezmou radši jeho :nevim:

no vieš, ja titul Ing. mám a i nejakú prax, ale s dieťaťom mi je k ničomu…

Ja viem, že ma nevezmú, je mi to jasné a to mi odpoveď ešte nedali, ale mala som im povedať, že nejednajú v súlade so zákonom… už by to bolo jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí