Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, už čtvrtým dnem trpím průjmem. Dnes jsem v něm objevila krev ☹️️ A nevím čím by to mohlo být způsobeno. Piju smectu a minerály (kojím tříměsíční mimčo). Takže piju i hodně čaje abych nám doplňovala dostatečně tekutiny. Ta krev mě upřímně vyděsila, zítra mám v plánu navštívit svou obvodní lékařku. Akorát se chci zeptat co s tím jednak? Dietu dodržuji poctivě… Jsem na rohlících a rýži s masem a tom čaji. Může to souviset i s hemoroidy, které mi zůstaly po porodu?(vrací se neustále). Že by praskly, protože. Včera jsem byla tak 15× na WC a den předtím taky… Už jsem upřímně trochu zoufalá… ☹️️
Děkuji za každou odpověď
Může to souviset se spoustou věci, dr řekne víc po vyšetření..
Čerstvá krev ve stolici budou hemeroidy a nebo pokud člověk chodí na velkou (průjem) fakt hodněkrát za den může být podrážděná sliznice střev, záleží jestli je tam krev pokaždé a kolik.
Pokud je světla, je z konečníku. Tzn pravděpodobně podráždění sliznice nebo hemeroidy. Tmavá krev bývá ze střev.
Take to muze byt Ulcerozni kolitida nebo Crohnova nemoc. Urcite jdi k lekari.
Pokud je to vyloženě červená krev, nebála bych se. Z takového průjmu se není čemu divit. Pokud by byla stolice až černá, hodně tmavá, šla bych k lékaři hned.
Ahoj maminky, už čtvrtým dnem trpím průjmem. Dnes jsem v něm objevila krev ☹️ A nevím čím by to mohlo být způsobeno. Piju smectu a minerály (kojím tříměsíční mimčo). Takže piju i hodně čaje abych nám doplňovala dostatečně tekutiny. Ta krev mě upřímně vyděsila, zítra mám v plánu navštívit svou obvodní lékařku. Akorát se chci zeptat co s tím jednak? Dietu dodržuji poctivě… Jsem na rohlících a rýži s masem a tom čaji. Může to souviset i s hemoroidy, které mi zůstaly po porodu?(vrací se neustále). Že by praskly, protože. Včera jsem byla tak 15× na WC a den předtím taky… Už jsem upřímně trochu zoufalá… ☹️
Děkuji za každou odpověď