Zmírnění úzkosti

Anonymní
21.6.20 09:49

Zmírnění úzkosti

Ahoj, ráda bych vás tu požádala k radu. Prožívám si náročný rozchod z dlouholetého vztahu a smutek a úzkost, kterou aktuálně prožívám, mě výrazně ztěžuje každodenní činnosti. Občas nemůžu ani vstát z postele. Vím, že to nic nevyřeší dlouhodobě ale ráda bych si alespoň ulevila dočasně a přežila tyto první chvíle, proto bych byla ráda za každou vaši radu a volně prodejný mi sirupy/léky na zmírnění deprese, smutku a úzkosti. Ptám se na volné prodejně, protože bych si nerada vytvořila zavislost. Moc děkuji za každou odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21.6.20 09:54

Pořiď si zklidňující bylinné čaje, jako je třeba meduňka. Prodávají se bylinné směsi na to určené. Třezalka je přírodní antidepresivum, takže pozor na ní, pokud by si jednou začala brát antidepresiva.
No a pak to chce věnovat se činnostem, co tě baví a uklidňují. Může to být fyzická aktivita, jako je běh, plavání, kolo atd. a může to být klidně celodenní gaučing s hromadou dobrého jídla, kolou a pěkným seriálem. Druhá varianta je sice nezdravá, ale jednou za čas to neuškodí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.6.20 09:56

Jdi k lékaři, ideálně psychiatrovi, nech si napsat nemocenskou, začni užívat léky co ti skutečně pomůžou a až zaberou, ta vstup do psychoterapie.

Na antidepresivech s účinkem proti úzkosti si závislot nevytvoříš. Závislost vzníká na benzodiazepinech, ale taky rozhodn ne po pár užití. Pokud už delší dobu jsi svou rozhozenou neurochemií paralyzovaná tak, že nejsi schopná dělat nic, můžeš placebp (libovoný doplněk z lékárny) vyzkoušet, ale jen oddálíš přiznání si, že potřebuješ skutečnou pomoc.

Cokoliv jiného než diagnostika u lékaře a v případě potřeby účinné léky a následná psychoterapie je jen zcela zbytečné prodlužování tvého trápení.

V mezičase se mrkni alepsoň na tuhle knihu

https://www.kosmas.cz/…e-z-uzkosti/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.20 10:04

@BiohazardMichell děkuji za odpověď, čaje mám, trezalku, ale nemám pocit, že by to pomáhalo. Ak těm činnostem.. ráda jsem sportovala a taky to jo, ale aktuálně se cítím tak, že jen v práci se mi podlamují kolena a nemám vůbec na nic sílu, tak se bojím, aby to se mnou někde neseklo. Právě hledám něco jako takovou první pomoc k přečkání toho prvotního soku a vyrovnávání se. Ale moc děkuji za odpověď, vážím si toho :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.20 10:06
@Ou píše:
Jdi k lékaři, ideálně psychiatrovi, nech si napsat nemocenskou, začni užívat léky co ti skutečně pomůžou a až zaberou, ta vstup do psychoterapie.

Na antidepresivech s účinkem proti úzkosti si závislot nevytvoříš. Závislost vzníká na benzodiazepinech, ale taky rozhodn ne po pár užití. Pokud už delší dobu jsi svou rozhozenou neurochemií paralyzovaná tak, že nejsi schopná dělat nic, můžeš placebp (libovoný doplněk z lékárny) vyzkoušet, ale jen oddálíš přiznání si, že potřebuješ skutečnou pomoc.

Cokoliv jiného než diagnostika u lékaře a v případě potřeby účinné léky a následná psychoterapie je jen zcela zbytečné prodlužování tvého trápení.

V mezičase se mrkni alepsoň na tuhle knihu

https://www.kosmas.cz/…e-z-uzkosti/

Děkuji za odpověď. Na knížku se podívám! Já ani nevím, jak to funguje, mám jít k obchodnímu lékaři a on mi napíše doporučení nebo jít na nějaké placené terapie, popř nemáte tip v Praze na nějaké?

• Citovat
  • Upravit
123
21.6.20 10:06
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych vás tu požádala k radu. Prožívám si náročný rozchod z dlouholetého vztahu a smutek a úzkost, kterou aktuálně prožívám, mě výrazně ztěžuje každodenní činnosti. Občas nemůžu ani vstát z postele. Vím, že to nic nevyřeší dlouhodobě ale ráda bych si alespoň ulevila dočasně a přežila tyto první chvíle, proto bych byla ráda za každou vaši radu a volně prodejný mi sirupy/léky na zmírnění deprese, smutku a úzkosti. Ptám se na volné prodejně, protože bych si nerada vytvořila zavislost. Moc děkuji za každou odpověď.

Zkus persen forte, ale z vlastní zkušenosti vím, že jestli tě úzkost už takhle zmohla, bude lepší hned v začatku ji podchytit, stačí za obvoďakem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.6.20 10:21
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď. Na knížku se podívám! Já ani nevím, jak to funguje, mám jít k obchodnímu lékaři a on mi napíše doporučení nebo jít na nějaké placené terapie, popř nemáte tip v Praze na nějaké?

Ne, na psychiatrii se můžeš objednat sama přímo a ošetřující psychiatr ti může pak napsat doporučení na psychoterapie.

Praktický lékař ti spíš napíše benzodiazepiny, které ti můžou pomoci překonat těžké odbobí, ale nevyřeší to proč se do stavu, co teď prožíváš dostala, jaké vzorce chování a prožívání za to tak nějak můžou a jak je proměnit, aby si nad svým životem měla zase kontrolu a směřoval tam, kam bys chtěla. od toho je psychoterapie.

Pokud jsi v praze, tak se objednej na nějaku větší kliniku, kde jsou jak psychiatři, tak terapeuté - zjednoduší ti to předávání si inforamcí a zrychlí nástup přijetí, protože jich tam je prostě víc. Primárně se objednej na diagnostiku k psychiatrovi/tře a od něj si pak nech doporučit ke komu z kolegů by tě poslal

Fajn je třeba Eset https://www.klinikaeset.cz/ nebo inep https://www.inep.cz/psychoterapie

tohle taky vypadá dobře
https://www.lecbaduse.cz/

clinterap jsou taky dobří, i když teda web mají fakt studenej.

https://clinterap.cz/

tady jsou taky fajn, jen teda nevidím jestli mají smlouvy s pojišťovnou. Pokud ne, tak to bude asi s přirážkou za mediální hlavu Hondzáka…
 https://www.kappa-praha.cz/nas-tym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.20 10:34

Už několikrát jsem se do podobně špatného stavu dostala a zatím mi vždy stačila psychoterapie. Mám výbornou terapeutku, ke které v těchto časech chodím jednou týdně. Dala bych ti kontakt, ale asi mi nemůžeš poslat sz, když chci být anonymní, že. Nebo ano? Jinak pokud už by to bylo neúnosné, zkusila bych krizové centrum RIAPS. Drž se :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
21.6.20 10:38
@Anonymní píše:
Už několikrát jsem se do podobně špatného stavu dostala a zatím mi vždy stačila psychoterapie. Mám výbornou terapeutku, ke které v těchto časech chodím jednou týdně. Dala bych ti kontakt, ale asi mi nemůžeš poslat sz, když chci být anonymní, že. Nebo ano? Jinak pokud už by to bylo neúnosné, zkusila bych krizové centrum RIAPS. Drž se :kytka:

jenže než člověk bude přijatý do psychoterapie, tak to prostě trvá - v lepším případě týdny. Zároveň to v takovém případě, kdy je zakladatelka úzkostí/depresí zasažená natolik, že není schopná běžného fungování, tak to chce nemocenskou a důkladnou diagnostiku - a oboje v tomhle případě patří do rukou psychiatrům.

Do Riapsu samozřejmě může zavolat (222 586 768 ) okamžitě, případně tam zajet. To je dobrý tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.6.20 11:24
@Anonymní píše:
Už několikrát jsem se do podobně špatného stavu dostala a zatím mi vždy stačila psychoterapie. Mám výbornou terapeutku, ke které v těchto časech chodím jednou týdně. Dala bych ti kontakt, ale asi mi nemůžeš poslat sz, když chci být anonymní, že. Nebo ano? Jinak pokud už by to bylo neúnosné, zkusila bych krizové centrum RIAPS. Drž se :kytka:

Bohužel nemůžu :( ale odpovídám teď neanonymne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.20 11:35

@Ou Asi máš pravdu. Já už to mám přes 10 let tak, že když se do podobného stavu dostanu, zavolám své terapeutce, ta mi dá termín do týdne, a chodím k ní pak každý týden několik měsíců. Už minimálně dvakrát jsem na tom byla tak, že jsem si nedokázala predstavit léčbu bez léků, ale nakonec potřeba nebyly. Na kvalitní psychoterapii tak nedám dopustit. Ale je pravda, že terapeut, který člověku sedne, se někdy dlouho hledá a pokud zakladatelka není schopna fungovat, potřebuje pomoci rychle. Doporučila bych tedy nějaké krizové centrum, RIAPS, nebo Krizové centrum v Bohnicích.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.20 11:43

@Deni789 můžu ti tedy poslat sz

• Citovat
  • Upravit
2
21.6.20 12:57

Moc vám všem děkuji za rady, zvážím návštěvu odborníka. Jít na nákup a přemýšlet co musím koupit je pro mě aktuálně nadlidský výkon a i když do práce chodím, tak mám opravdu pocit jako kdybych se měla za chvíli skácet. Ještě jednou všem děkuji, vážím si rychlých a věcných odpovědí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.20 13:31

Muzu ti doporucit Guajacuran. Beru antidepresiva pres 2 roky, v tehotentsvi jsem je musela vysadit, ale to jsem je ani nepotrebovala, bylo mi dobre. Po porodu se to opet objevilo. Panika, spatne se mi dychalo, strach, ze umru, nesoustredenost, atd. Tak mi je obvodacka napsala znova, ta muze napsat jenom nejake slabsi snad.. A na momentalni zklidneni Neurol. Ten mi naposledy psala nejak v breznu tusim, ale ze si ho mam vzit opravdu ve stavu velke nouze, je to fakt navykova srajda.. A jelikoz jsem mela ztuhly krk, tak mi rekla, at si koupim Guajacuran. Ulevuje pri uzkosti, je dobry i na kasel a uvolnuje svaly. Najdi si na internetu, precti si neco o nem. Ma vytazky z nejakeho stromu, takze to neni jen sama chemie.. Me opravdu pomaha :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7
22.1.21 22:46

Dobrý večer, má nekdo podobné stavy? Už 4.den mě bolí žaludek a dnes nemůžu spát, je mi na zvracení, boli me záda, hlavně horní část a více levá strana až mi to jde do prsou. Boli me hlava hrozne. Beru zoloft uz asi 25 dni, může to být z toho? Nevím jestli mám dostat menzes je to 6.tyden po miniinterupci, ale krvacela jsem uz 9 dni, a mela jsem chráněny pohlavní styk. Mela jsem to uz dostat, ale stále nic. Nějaké rady? Je mi opravdu mizerně :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí