Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ano měla jsem to samé, a ještě asi měsíc doma po každém jídle a hned jsem musela na WC. Potom už vše ok
@milakorca děkuji trochu jste mě uklidnila. Připadám si, jak když mě kope mimčo
úplně mě cuká na jenom místě. Nadýmání tedy šílené.
Měla jsem úplně to samé. Asi 3 hodiny po operaci jsem vzdycky musela jít na záchod a upouštět se
a drželo se mě to teda ještě docela dlouho.
@Tynulda píše:
Měla jsem úplně to samé. Asi 3 hodiny po operaci jsem vzdycky musela jít na záchod a upouštět se![]()
a drželo se mě to teda ještě docela dlouho.
A neboleli Vas ramena? Me i desne boli ramena, ale ty uz jsou o neco lepsi.
Ja tohle mela po cisari, v podstate tez brisni operace… asi je to normalni
@Anonymní píše:
A neboleli Vas ramena? Me i desne boli ramena, ale ty uz jsou o neco lepsi.
Ano bolely. Vystřelovalo mi to i pod klíční kosti. ![]()
Všechno je to způsobeno tím plynem kterým nafukuji dutinu břišní, tedy pokud jde o laparoskopii. Plyn částečně odpustí, ale většinou něco v břiše zůstane a pak to postupně odchází
A pak také to trávení se učí fungovat
@Tynulda píše:
Všechno je to způsobeno tím plynem kterým nafukuji dutinu břišní, tedy pokud jde o laparoskopii. Plyn částečně odpustí, ale většinou něco v břiše zůstane a pak to postupně odcházíA pak také to trávení se učí fungovat
Mohu se zeptat co jste jedla?
Taky jsem si užila po operaci jsem se 2 měsíce mohla mohla najíst pouze poblíž záchodu
Ramena mě taky pěkně boleli, ale do týdne se to uklidnili. Tělo si musí zvyknout že trávení bude trochu jiné. Žluč odtéká rovnou do střev, tak můžou se objevit průjmy, nebo zrychlené trávení. Moje tělo si na to zvyká už 4 roky ![]()
@mamule42 píše:
Taky jsem si užila po operaci jsem se 2 měsíce mohla mohla najíst pouze poblíž záchoduRamena mě taky pěkně boleli, ale do týdne se to uklidnili. Tělo si musí zvyknout že trávení bude trochu jiné. Žluč odtéká rovnou do střev, tak můžou se objevit průjmy, nebo zrychlené trávení. Moje tělo si na to zvyká už 4 roky
No já s tím počítám, že to asi nebude vše hned. Bohužel jsem neměla možnost volby. Po porodu druhé dcerky jsem měla žlučník plný malých kamínků. Ležela jsem kvůli tomu i v nemocnici, jelikož po kolice jsem měla vysoké jaterní testy a i podrážděnou slinivku.
@Anonymní píše:
Mohu se zeptat co jste jedla?
První dva dny pouze piskoty, potom jsempostupně přidávala, suchý rohlík, přesnídavku, potom vývar a když to bylo dobre, tak jsem najela na běžnou stravu. Od lékaře jsme měla doporučení cca do 10 dnů najet na norlamni stravu aby si tělo zvyklo. Už to bude rok a já mám absolutní klid. Také jsem skončila po porodu v nemocnici a špatné jaterní testy k tomu. 3 měsíce po porodu operace a je klid. ![]()
@Tynulda píše:
První dva dny pouze piskoty, potom jsempostupně přidávala, suchý rohlík, přesnídavku, potom vývar a když to bylo dobre, tak jsem najela na běžnou stravu. Od lékaře jsme měla doporučení cca do 10 dnů najet na norlamni stravu aby si tělo zvyklo. Už to bude rok a já mám absolutní klid. Také jsem skončila po porodu v nemocnici a špatné jaterní testy k tomu. 3 měsíce po porodu operace a je klid.
Já to přecházela skoro 2.5 roku pořád jsem to odkládala. Jenže jsem měla pořád akorát stach a nervy, tak jsem se konečně rozhodla a jsem ráda. Mě doktor taky říkal, abych dietu nedržela moc dlouho. Já ji tedy nemusela držet ani před operací jen jsem se vyhýbala smaženému a tučnému a nic co nadýmá.
@mamule42 píše:
Taky jsem si užila po operaci jsem se 2 měsíce mohla mohla najíst pouze poblíž záchoduRamena mě taky pěkně boleli, ale do týdne se to uklidnili. Tělo si musí zvyknout že trávení bude trochu jiné. Žluč odtéká rovnou do střev, tak můžou se objevit průjmy, nebo zrychlené trávení. Moje tělo si na to zvyká už 4 roky
A už se cítíte lépe? Máte ještě nějaké obtíže?
Chtěla bych se zeptat zda měl také někdo krátce po laparoskopii žlučníku nadýmání a pohyby v břiše, jak když mě tam kope mimčo. Odcházejí mě tedy hodně i větry a děsně mě tam škvrčí a bublá. Jsem po laparoskopii 4 den. Moc děkuji za odpověď