Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, chtěla bych se s Vámi poradit. Celá nadšená z letošních prvních hub, co mi dnes přinesl manžel s dětmi, jsem se tím teď k obědu naládovala. No a samozřejmě mi vůbec nedošlo, že jdu večer na dlouho plánovanou oslavu mojí kamarádky. Ráda bych se napila, ale teď nevím, protože houby s alkoholem se nedoporučují. Byli mezi tím i hřiby kováři. Myslíte, že tedy raději pít nemám? Můžu se otrávit? Máte někdo zkušenosti? Děkuju ![]()
Otravit se podle me nemuzes. Vecer budes mit uz houby stravene.
Ja se takhle paradne zeblila, ale to jsem jako mlade tele zapila smazenici cervenym vinem.Holt to bylo tezke na zaludek.
Ja bych se nebala. Ale zalezi na mnozstvi. Hub i alkoholu…Pokud jsi snedla hrnec smazenice a minis se ozrat, je to blby napad. Pokud to bylo normalni mnozstvi hub k obedu a vecer se “normalne “ Napijes, tsk je to v pohode.
Vyloženě pít se nesmí na hnojník, tam se může objevit intoxikace. Jinak ti nic nebude, osobně vyzkoušeno
samozřejmě když budeš mít ráno kocovinu, můžeš to svádět na houby
![]()
Ono se spíš po houbách nedoporučuje pít, aby nebyly příznaky otravy zaměňovány za následky nemírného popíjení. Jen na ten hnojník se pít nesmí, to funguje jako Antabus.