Mám málo mlíčka, dokrmování :-(

259
6.12.12 17:10

mám málo mlíčka, dokrmování :-(

Zdravím,
mám 3 týdenní holčičku a na kontrolách v poradně měla malý přírustek na váze. Doktorka mi teda půjčila váhu domů, abych malou vážila před a po kojení. No a zjistila jsem, že je problém ve mě - mám málo mlíčka :-( Prvního syna (3,5roku) jsem kojila skoro rok a první měsíce mi krásně přibíral na váze. Ale nyní mám pro holčičku toho málo. Snažím se hodně spát, hodně pít, jíst mléčné výrobky, odstříkávám si mlíko - až mám z toho mozoly.. Do dneška jsme to jakš takš zvládali bez dokrmování, jen jsem jí po nakojení dala odstříkané mléko a zatím vždy dohromady vypila něco přes 100ml, někdy i 130ml. Ale dneska jsem jí dala napít z obou prsou, pak jsem jí dala 70ml odstříkaného a za hodinu měla hlad a já už neměla nic, u prsa plakala. Tak jsem jí bohužel musela dát 60ml UM. Je mi to tak líto :-( Myslíte, že mám šanci se ještě rozkojit???
Vůbec nejsem zvyklá a nemám zkušenosti s podáváním UM, můžete mi, prosím, poradit co a jak? Co když toho mlíčka udělám víc a malá to vše nevypije? Opravdu to musím vylít?? A co když pojedeme někam na výlet, třeba dál autem, jak mám s sebou skladovat UM? Musím dodržovat 3hodinový rozestupy mezi krmením? Nebo můžu dřív? Prosím Vás o drahocenné rady. Děkuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
6.12.12 17:19

Přečti si tuhle diskuzi, zakladatelka měla podobný problém jako ty:
 https://www.emimino.cz/…raci-130601/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
6.12.12 17:19

Řekla bych, že prochází spurtem. TZN. miminko roste do délky a méně přibírá a má více hlad.
Důležité je přikládat a přikládat. Hodně pít, pravidelně jíst a hlavně se NESTRESOVAT :-) Můžeš zkusit i homeopatika Ricinus comunis 5CH.
ZKus to bez příkrmu a koj častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
6.12.12 17:20

@kochaa Ahoj, asi tě moc nepotěším, ale já to měla hodně podobně. Jestli se ještě rozkojíš, to nevím, ale my jak jsme začali dokrmovat tak jsem měla s kojením konec.
Jinak UM, co syn nedopije, vylívám. Rozestupy se snažíme dodržovat, ale on si sám řekne kdy chce papat. Skus malé dělat nedělat zbytečně moc a pak uvidíš, jestli bude mít ještě hald. Jinak s tím skladováním, já si udělám mlíčko s sebou a dám ho do termolahve. Ale samozřejmě by tam nemělo být moc dlouho. Když jedeme třeba na návštěvu, vezmu si vodu a UM si namíchám na místě. Ale na to časem přijdeš sama, uvidíš jak to tobě bude nejlíp vyhovovat ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1358

Mam stejný problém, mala má skoro 3 Měsíce za 15 dnu pribrala 160g, a navíc kojim hodinu někdy i hodinu a pul, doktor mi Rekl ať dávám z obou prsou po10min a pak dokrmim umelim mleke, protože je to pro nás pro obě prý lepší, ze se mala tím hodinovým kojením tak jediné unavi, a já prynaky…5ak jsem zvedá co ti tady poradi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492

Jo a to vážení hrozně stresuje! NA to bych se vyprdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
6.12.12 17:21

Ahoj, zdravím, měla jsem to podobně, když jsem šla s malou k doktorce, zjistilo se, že ještě zhubla, dostala jsem váhu, snažila se i odsávat, aby se to rozjelo… no v mém případě to teda dopadlo tak, že mlíčka se víc prostě neudělalo, tak jsme dokrmovali… kojit jsem chtěla, aspoň částečně, a u nás to šlo, malá dostala z prsu a potom dokrmit UM, praktikovali jsme to skoro do 5 měsíců, kdy už MM nechtěla (možná nebylo, pak už jsem nevážila…) Takže uvidíš, jak to půjde, jen zkušenost, že se to dá i zkombinovat, kdyby to jinak nešlo…
k otázkám ohledně UM - nespotřebované jsem opravdu vylívala, na cestu vozila zvlášť odměřenou vodu a nachystané UM a sesypala až před pitím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
6.12.12 17:22
@iliska87 píše:
Mam stejný problém, mala má skoro 3 Měsíce za 15 dnu pribrala 160g, a navíc kojim hodinu někdy i hodinu a pul, doktor mi Rekl ať dávám z obou prsou po10min a pak dokrmim umelim mleke, protože je to pro nás pro obě prý lepší, ze se mala tím hodinovým kojením tak jediné unavi, a já prynaky…5ak jsem zvedá co ti tady poradi…

Ilisko to je to samé SPURT! Projevuje se ve 3 a 6ti týdnech a ve 3 a 6ti měsících. Koj jak si řekne a nepřikrmuj. Jakmile se začne dokrmovat, je to jen horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
6.12.12 17:23

JO holky a kdyžtak si počtěte na www..kojeni.net . Je tam spoustu rad!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
6.12.12 17:26

@janica252 a když sis s sebou vozila zvlášť odměřenou vodu a nachystané UM, tak jsi to dávala malé studené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1358
6.12.12 17:30

@M-a-j-a JA vím nechce se mi dokrmovat, ale mala ji hodinu, někdy i hodinu a pul :zed: :zed:,takhle už to máme asi měsíc, byli jsme na prevazeni 4.12. 4920kg a 8.12 ji budou 3 Měsíce…Nevím alemyslim a co jsem slyšela tak hodinové kojeni není normální… :think: tak já nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
6.12.12 17:38

Já jsem kojila s dokrmováním 11 měsíců. Snažila jsem se rozkojit víc, ale nějak to nešlo, neměla jsem na to klid. Přežily jsme obě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
6.12.12 17:42

@kochaa já jsem tu vodu nalila horkou a zabalila do deky a pak dala do noh kočárku a vydrželo to dlouho… v létě když už nebyla v korbičce, tak jsem to dávala normálně do termoobalu… někdo vozí termosku s horkou vodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
6.12.12 17:43

@iliska87 to mi říkej, že hodinu aktivně saje? To není možné? Z jednoho prsa max. 20min, potom odstavit a dát jí najíst zase třeba za hodinu znovu. A nebo jí zkus dát na jedno kojení z obou prsou, ale nenechávej ji u prsa tak dlouho.
Já jsem teda malou kojila z obou prsou, ale nikdy ne hodinu. Malému teď stačí z jednoho. Je to individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
6.12.12 17:43
@M-a-j-a píše:
Jo a to vážení hrozně stresuje! NA to bych se vyprdla.

no, popravdě, to u mě třeba nešlo, když mi dítě hubne a hubne, tak se to sledovat musí… doktorka nám řekla, že jsme na hranici poslání do nemocnice, takže jo, sice to stresuje, ale někdy je to nutný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová