Nechce MM, ale ani UM

154
6.12.12 16:26

Nechce MM ale ani UM

Ahoj, chtěla bych poradit, už nevím co mám dělat. Málá 8,5m totálně začala odmítat moje mléko. Vždy když ji zkouším přiložit, začne strašně brečet a nic si nevezme(ani ráno, v noci, odpoledne). Koupila jsem tedy UM, ale to také odmítá, prostě nechce z ničeho.

Jinak ale jí krásně: dopoledne ovocnou přesnídávku, k obědu masozeleninový příkrm a večer před spaním mléčnou kaši. Odpoledne jsem právě ještě kojila, ale to teď nechce, tak jsem zkusila bílý jogurt, ale taky mi to všude plive:-(. Tak ted nevím, jak a co do ní odpoledne dostat?
Nezažila jste někdo něco podobného? Jak jste to řešily vy? Bojím se, že příjdu o mléko a kojení bude naprosto v háji. Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
6.12.12 16:51

@Mlejnice to vypadá, že se odstavuje sama. Zkus ochucený mlíko nebo jí dej do jogurtu ovoce nebo dobrou marmeládu.. Malá mi bílej taky plive.. Pokud bude prso odmítat, tak se asi nedá nic dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
6.12.12 16:54

@gabriela82 a je nějaké ochucené mléko 2?? Koukala jsem a ochucený jsem našla jenom od 3. Zkoušela jsem jí přimíchat přesnídávku do jogurtu, ale taky nechce.
Jestli se odstavuje, to mě docela mrzí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.12.12 16:57

@Mlejnice to ti neporadím, já mám spíš opačnej problém, ta moje by se pořád kojila..
Ale kamarádka si chválí mlíčko s kaší.. A co jí zkusit do 2 rozmixovat třeba kus banánu? Vezme si vůbec láhev? A nemá třeba nějaký trápení - zuby? Třeba to bude jen přechodný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
6.12.12 17:03

@gabriela82 Moc láhev s mlíkem nechce:-(…ale čajík vypije. Právě, že zuby by to mohly být…ještě nemáme žádný. Pořád má ruce v puse, slintá, ale právě dásně nemá nelitý..tak nevim :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.12.12 17:06

No, mně to Kamka začala dělat v 9-ti měsících taky, nakonec si vezme jen trošku večer před spaním a trošku ráno, ale fakt trochu, je přisátá dvě minuty maximálně, jindy nechce, tedy dudlat by dudlala, ale nezatáhne, už to trvá dva měsíce, nevěřím, že se rozpije, a umělé nevezme žádné, ani kapku, vůbec nic, už jsem zkoušela mlíko kravské, i kakao :oops: a prostě nevezme nic, ona nevezme vůbec flašku, pítka nic, bojujeme i s ostatníma tekutinama :zed:. Takže jí dávám ráno a večer kaši a přes den ještě jogurt, toť vše. Taky bych tomu nevěřila, první si vzala prso nadšeně, kdykoliv jsem nabídla, kdybych ji v roce a půl násilím neodstavila, byla by na prsu ještě dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
6.12.12 17:19

A co koupit nemléčnou kaši a dát jí bud MM nebo UM do toho, pak teda dávat jogurty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.12.12 17:23

@Mlejnice no tak ono zrovna u těch dolních dásně mít nateklý ani nemusí.. Malá měla v půl roce horečky, tak jsem šla k doktorce a ta mi sama řekla, že to můžou být zuby, že u těch dolních to dopředu nepozná.. Nakonec to teda byla šestá nemoc, zuby vylezly až pak.. Já mám pocit, že čím jsou starší, tím to snad snáší hůř.. U nás to tak bylo - spodní byly v pohodě, akorát kňourala, když rostly horní, tak přestala jíst a jen si občas cucla mlíka.. A trvalo pak několik měsíců než se rozjedla - ale ona tomu moc nedala ani předtím.. No a teď se jí klubou první spodní stoličky a sice jakž takž jí, ale v noci prostě nespí, jen kňourá a plazí se po posteli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.12.12 17:41

To ne, ony jsou stoličky sakra horší než jedničky a dvojky, a šoičáky taky nic moc, hele, mně rostl zub moudrosti, tedy ona horní naráz, já byla snad 14dnů na brufenu, ukrutnost, jestli je to bolí stejně, tak se nedivím, že jsou protivky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
8.12.12 14:53

@Mlejnice může se jednat o bojkot kojení, um bych nenahrazovala, většinou to není úspěšné, nechala bych bez, odsávala, aby se laktace udržela a čekala, co bude, třeba si v noci prs zase vezme, nebo za pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
21.4.16 09:36

Ahojda, prosím o radu. Už asi měsíc malá zlobí s mlíkem. Dávala jsem ji ráno a večer odsáté MM, ale teď už nechce ani to. Je jí 10,5 M. Čuchne k flašce sunaru nebo nutrilonu a řve (mam Avent). Jinak má 1× denně choc. jogurt a večer inst. mléčnou kaši. Vodu pije po troškách přes celý den. Kousky ještě nezvládá. Jaké UM by ji mohlo zachutnat?! Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
24.4.16 08:53

Ahoj Leha82, aj my sme mali podobný problém, skúsila som asi 6 rôznych umelých mliek. Najskôr som kúpila a potom mi kámošky trochu odsypali. Už som bola zúfalá, že čo bude jesť, lebo som musela ukončiť kojenie pre moje zdrav. problémy. Nakoniec malému zachutilo mliečko od susedy, amilk bifido, ktorého mi trošku tiež odsypala. Vypil ho na jeden šup, som nechápala. Od vtedy máme pokoj, papá, oveľa lepšie spinká…Proste som veľmi rada. Buď trpezlivá a skúšaj. Ten môj je teda riadny fajnšmeker:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.5.16 14:52

My máme 3 děti a z vlastních zkušeností vím, že každé naše dítě preferovalo jiné umělé mléko. První Nutrilon, druhé sunar a toto třetí chce pouze amilk bifido. Takže pokud se rozhodneš pro UM, zkoušej dokud nenajdeš to správně mlíčko. Každé má trochu jinou chuť a vůni, každé má trochu jiné vlastnosti, např. amilk je dobrý na trávení. Konec s kojením má i své výhody, prsa se postupně vrátí do „původního“ stavu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová