Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@dicentra píše:
Děkuji za jednoduché a srozumitelné vysvětleníNa antigenní test jsem se nakonec objednala na pondělí 4.1., takže pak budu mít jistotu, že třeba nejsem bezpříznakový přenašeč
Příspěvek upraven 01.01.21 v 13:39
Jsi dobrá, víc takových. ![]()
Tak krásný nový rok plný negativních testů. ![]()
@dicentra
Můj případ. Ve čtvrtek kontakt, dotyčný v pondělí zjistil, že byl v kontaktu s pozitivním ve středu. Já hned od pondělí 10 dnů v karanténě. V úterý můj kontakt zjistil pozitivitu, já byla na testu vr středu. Karanténa trvala 10 dnů, já byla negativní.
@sirikit píše:
Jsi dobrá, víc takových.
Tak krásný nový rok plný negativních testů.
Děkuji, na jednu stranu bych už to ráda měla za sebou ![]()
@Anonymní píše:
@dicentra
Můj případ. Ve čtvrtek kontakt, dotyčný v pondělí zjistil, že byl v kontaktu s pozitivním ve středu. Já hned od pondělí 10 dnů v karanténě. V úterý můj kontakt zjistil pozitivitu, já byla na testu vr středu. Karanténa trvala 10 dnů, já byla negativní.
U nás je to časově velmi podobné, na test už jsem objednaná ![]()
Za mě: 21.12. jsem si došla na preventivní testy protože k nám na návštěvu na Štědrý den měl přijít děda. Byla jsem negativní. 23.12. byl děda na Štědrý den u tety - bohužel jsme se dozvěděli 25. Prosince, že toho 23.12. už tam byli všichni pozitivní, ale neměli žádné příznaky. Děda tudíž musel do karantény a na testy. Tam zjistili že je pozitivní, na testech byl 29.12. předpokládali jsme že budeme muset do karantény taky. Ale bere se to poslední 3 dny. Takže o jeden den jsme do karantény nemuseli. Ale jelikož mě je už 3 dny špatně, tak jsme dneska ráno na testy jeli pro jistotu všichni.. myslím si že jeden den prostě takový vliv nemá a že jsme to prostě hytir mohli. Naštěstí teda jsme negativní. Ale upřímně- jestli víš že jsi byla s někým pozitivním, tak radši buď v karanténě. A nebo si dojeď testy - jsou teď zadarmo ![]()
Musíme na testy? Situace: 29.12. kontakt s člověkem, který 30.12. byl na dobrovolných testech, pozitivní, bez příznaků. Stačí, když budeme 10 dní doma, nebo musíme na testy? S manželem pracujeme oba z domu a děti budou stejně od pondělí na distanční výuce.
Já se vám teda divím, že váháte, jestli na testy. Běžte na ně, už pro svůj klid a čisté svědomí, že nenakazíte i když nevědomky někoho jiného.
Vždyť stačí zavolat obvoďákovi, aby vám vyplnil žádanku, pokud tam není, tak vám ji vyplní i hygiena, pokud máte podezření, že jste se setkali s někým pozitivním…
A pošťourání v nose není nic hrozného. Já byla úplně vynervená, když to někteří popisovali a teda pigáro (injekce) třeba do ramena je podle mne daleko horší. Věřte, není to žádná hrůza. ![]()
Záleží ale o jaký kontakt šlo. Fakt nejdou všichni, kteří se potkali s nakaženým, do karantény. V práci nám to teď jede ve velkém a fakt nebudu sedět furt doma a lítat na testy, protože jsem ty lidi v práci potkávala.
@Petája píše:
Já se vám teda divím, že váháte, jestli na testy. Běžte na ně, už pro svůj klid a čisté svědomí, že nenakazíte i když nevědomky někoho jiného.
Vždyť stačí zavolat obvoďákovi, aby vám vyplnil žádanku, pokud tam není, tak vám ji vyplní i hygiena, pokud máte podezření, že jste se setkali s někým pozitivním…
A pošťourání v nose není nic hrozného. Já byla úplně vynervená, když to někteří popisovali a teda pigáro (injekce) třeba do ramena je podle mne daleko horší. Věřte, není to žádná hrůza.
Predstavujes si to hodne jednoduse, takhle to uplne neni. Aspon z me zkusenosti.
@GabinkaCh píše:
Takže do toho nosu je to leháro jo? tak to jsem ráda
Mě testovali z krku, poprosila jsem je. Ale ne všude ti asi vyhoví…
@GabinkaCh byla jsem2×. Příjemné to není, ale rozhodne se ro da vydržet. Poprvé byla paní sikovnejsi
@sakota píše:
Predstavujes si to hodne jednoduse, takhle to uplne neni. Aspon z me zkusenosti.
Ja si to nepredstavuji, byla jsem dokonce nekolikrat, byly i nase deti…Je to jen chvilinka, da se to vydrzet…
Podle mne to takova hruza neni, napr. ockovani mi ted prijde mnohem horsi…
Ale nechci se dohadovat, je to vec nazoru.
@GabinkaCh píše:
Takže do toho nosu je to leháro jo? tak to jsem ráda
Leharo primo ne, ale podle mne to neni zadna tragedie. Pokud nekomu tecou slzy, neni to od bolesti, ale reflex, ze vas nekdo,,postoura” v nose…
Mladsi syn se spis bal, jak byli obleceni, starsi 7 lety, normalne podrzel a dobry. Dostali oba za odmenu bonbon…
@Petája píše:
Ja si to nepredstavuji, byla jsem dokonce nekolikrat, byly i nase deti…Je to jen chvilinka, da se to vydrzet…
Podle mne to takova hruza neni, napr. ockovani mi ted prijde mnohem horsi…
Ale nechci se dohadovat, je to vec nazoru.
Myslim s tim „zavolas obvodacce, ze mas podezreni na kontakt s pozitivnim, a ona te posle na testy.“ Ja mela jistotu, ze jsme byli v kontaktu s pozitivnim. Volala jsem pediatre, at mi vystavi zadanku na testy pro deti, ze byly v dost rizikovem kontaktu s potvrzenou pozitivni. A dozvedela jsem se, ze takhle teda ne, to by mohl rict kazdej a at predlozim dukazy, ze jsme byli v kontaktu s pozitivnim, jinak mi zadnou zadanku vypisovat nebude. Takze asi tak.