Mám nárok na rodičovský příspěvek, když nepracuji?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8112
4.11.15 10:12

@Aletheia : tak pozor, ve zkušební době s ní může ukončit pracovní poměr těhotná/netehotna. Nesmí s ní ukončit poměr po zkušební době, to už pak chráněna je.
@Denyse13 : jak dlouho už jsi těhotná? A ty 3 měsíce jsi odpracovala kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.11.15 10:17

Tech 270 dni, musí být u nového zaměstnavatele??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.11.15 10:22

@myskalucka 8týden, teď jdu pro průkazku. Ty tři měsíce jsem odpracovala, červen, červenec srpen. Září sem nebyla na smlouvu a od října jsem nastoupila k novému zaměstnavateli. Nejsem povinna to nahlásit teď ve zkušební době nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
4.11.15 10:25
@Denyse13 píše:
Tech 270 dni, musí být u nového zaměstnavatele??

270 Dní musíš být plátcem nemocenského pojištění, zaměstnavatel v tom nehraje roli, počítá se to po dobu dvou let..
A tohle se týká mateřské, ne rodičáku, na ten má nárok každý, bohužel..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
4.11.15 10:26
@Denyse13 píše:
@myskalucka 8týden, teď jdu pro průkazku. Ty tři měsíce jsem odpracovala, červen, červenec srpen. Září sem nebyla na smlouvu a od října jsem nastoupila k novému zaměstnavateli. Nejsem povinna to nahlásit teď ve zkušební době nebo ano?

Ne, nic neříkej nebo tě vyhodí..

• Citovat
  • Upravit
8
4.11.15 10:34

@Silwinka87 Moc děkuji za odpovědi, těhu bylo to neplánované, také jsem měla jiné představy o tom kdy to přijde ale určitě se těšíme a máme z toho radost. :-)) Myslím si, že se do těch 270 nějak o chlup stejně nevejdu :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
4.11.15 10:35

Nejsou to odpracované dny, jsou to kalendářní dny, kdy jsi byla zaměstnaná za poslední dva roky. Takže 3 měsíce, to bude okolo 90 dní, teď dva, dohromady asi 150, tudíž 120 dní zbývá (asi 4 měsíce). To se v pohodě stihne, pokud se neprořekne v práci a nevyhodí ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
4.11.15 10:37

Mimochodem, otěhotněla jsem neplánovaně těsně po tříměsíční zkušebce v prvním zaměstnání a nárok jsem měla, takže ověřeno v praxi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.11.15 10:39

@zoy Opravdu Vám všem moc děkuji :oops: :kytka:  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
4.11.15 10:40

@Denyse13 tak si to vypočítej, v práci nic neříkej, třeba to vyjde..
Po dobu dvou let, musíš mít odpracováno cca 9 měsíců.
A jinak gratuluji :kytka: Hlavně klídek ;)

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
4.11.15 10:42
@Denyse13 píše:
@myskalucka 8týden, teď jdu pro průkazku. Ty tři měsíce jsem odpracovala, červen, červenec srpen. Září sem nebyla na smlouvu a od října jsem nastoupila k novému zaměstnavateli. Nejsem povinna to nahlásit teď ve zkušební době nebo ano?

Ty jsi teprve ve druhém měsíci? Tak to by jsi měla stihnout, v tom případě..Hlavně nikomu nic neříkej..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
4.11.15 10:43
@zoy píše:
Nejsou to odpracované dny, jsou to kalendářní dny, kdy jsi byla zaměstnaná za poslední dva roky. Takže 3 měsíce, to bude okolo 90 dní, teď dva, dohromady asi 150, tudíž 120 dní zbývá (asi 4 měsíce). To se v pohodě stihne, pokud se neprořekne v práci a nevyhodí ji.

Přesně tak..

• Citovat
  • Upravit
8
4.11.15 10:45

@Silwinka87 Ještě jednou moc děkuji :))) Jste zlaté.!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
4.11.15 10:57
@Denyse13 píše:
@Silwinka87 Ještě jednou moc děkuji :))) Jste zlaté.!

Nemáš zač.. ;)

• Citovat
  • Upravit
2
27.1.16 14:47

Ahoj, potřebovala bych poradit: jsem nezaměstnaná a tudíž nemám nárok na mateřskou ale po porodu až na rodičovský příspěvek a vím že bych dostala automaticky na 4roky, jenže prý to jde napsat na manžela který pracuje a tudíž lze vybrat čerpání příspěvku dle výběru a manžel by to převedl na mě. Máte s tím někdo zkušenost jak to probíhá v praxi? děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat