Mám nárok na rodičovský příspěvek, když nepracuji?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zvolis vysi rp přes manžela, bude to celou dobu napsané na tebe. Až půjdete žádat o rp, tak manžel donese papíry z práce a z ossz ( denní vyměřovací základ ) a s tím vším na UP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jaruska39 Manzel na tebe ani nic prevadet nemusi. Necha si potvrdit v zamestnani formular ohledne denniho vymerovaciho zakladu a s tim se pozada o rodicovsky prispevek v tebou zadane delce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie.P84 : v zaměstnání mu potvrdí papír ohledně příjmů a s tím musí na ossz a tam mu teprve výplní formulář na denní vyměřovací základ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak je lepší mít ty papíry připravený ještě před porodem abych pak už šla jen na úřad s rodným listem miminka a všema papírama? a Manžel musí jít se mnou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka Jj, presne tak. Jen jsem zkratila a zjednodusila postup
na nekterych UP si denni vymerovaci zaklad vyzada samotny urad a nemusi tam clovek litat. Je to ale jen o ochote. A s tou je to nekdy dost spatne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je nárok na RP, pokud dítě do dvou let bude denně hlídat chůva (paní), která bude hlídat víc dětí než jen mého syna?
Našla jsem, že dítě nesmí navštěvovat jesle či jiné obdobné zařízení, co znamená to jiné obdobné zařízení? Je to někdo popsáno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hadumi píše:
Je nárok na RP, pokud dítě do dvou let bude denně hlídat chůva (paní), která bude hlídat víc dětí než jen mého syna?
Našla jsem, že dítě nesmí navštěvovat jesle či jiné obdobné zařízení, co znamená to jiné obdobné zařízení? Je to někdo popsáno?
Já myslím, že chůva nevadí, je to stejné jako kdyby ti hlídala babička.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja ale bude hlídat víc dětí, má to u sebe doma. Já právě nevím, co je to jiné obdobné zařízení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hadumi a budete mit nejakou oficialni smlouvu, nebo to je jen „na hubu“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hadumi píše:
@1mila2 to nevím, byl by v tom rozdíl?
Hledala jsem to a chůva nevadí. Vadí jen školka nebo jesle do dvou let. Tam má omezený počet hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1mila2 píše:
@Hadumi a budete mit nejakou oficialni smlouvu, nebo to je jen „na hubu“?
No pokud je chůva právnická osoba, tak asi by byl problém. Pokud má pouze ŽL, tak to asi nevadí. Spíš bych se zeptala těch maminek, které u ní děti mají. Ono to asi každý vykládá jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja to já se jí zeptám, jdu k ní za měsíc. Nemám problém si RP zastavit a začít ho zase čerpat, až budou malému 2 roky, ale u nás na ÚP jsou vždycky nekonečné fronty, kdy se čeká na malém prostoru plném ehm… nepřizpůsobivých občanů, kteří vždycky vypadají, že mají všechny choroby světa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příspěvek
Dobrý den,
S přítelem plánujeme miminko a začít se pokoušet v září ± a měla bych otázku. Teď jsem ukončila studium na střední škole. Když nepůjdu do práce tak budu dostávat nějaké příspěvky na miminko? Předem děkuji za odpovědi ![]()
- Citovat
- Upravit
Dostaneš rodicak až se dítě narodí. Jinak sis na nic nevydělala, tak co bys chtěla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit