Mám nárok na OČR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mellow
11.5.16 21:32

@Vermun já si naivně myslela, že když je systém propojený, tak si to kdyztak zjistí… Tak teda moc děkuji, zítra začnu volat…

• Citovat
  • Upravit
3563
11.5.16 21:33

@mellow nemáš zač, ať dobře pochodíš. :) Jen ještě jedna taková věc, manžel byl s dítětem taky doma předtím než jsi šla na OČR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mellow
11.5.16 21:39

Týden si bral dovolenou, ale od té doby co je mala na světě jsem papírové doma s ní jen já

• Citovat
  • Upravit
3563
11.5.16 21:45

@mellow aha, tak potom bude problém opravdu asi jen v tom zaškrtnutí. Pak dej vědět jak to dopadlo, děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1050
11.5.16 23:12
@mellow píše:
@Vermun třikrát jsem si to četla a přemýšlela co správně zaškrtnout… Nevíš či se s tím da něco dělat?

ahoj, napíšeš čestné prohlášení, že nikdo jiný nepobírá rodičák a že jsi údaj zaškrtla omylem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
11.5.16 23:18
@mellow píše:
@j.a.n.i1 měla jsem to já na dceru…tak to bude asi ono.. V práci neví, na ossz si mě přehazují jak horký brambor :D

Vim to, neboť jsem byla v téměř stejné situaci koncem roku. Už jsem byla v práci, ale rodicak mi mel přijít ještě 2×. Na OCR byl manžel. V praci mu ten cas na ocr omluvi, ale nedostane zaplaceno nic. Totez bylo, kdyz jsem kratce na to byla na ocr ja. Pokud na dítě jeste pobiras rodicak, nemáš nárok na placené OCR. Ten papír ti vlastně slouží jen jako „omluvenka“ do prace. Doma na ocr byt můžeš ty, nebo manžel. Placené to nebude. Az rodicak pobírat nebudeš, teprve pak to placené bude. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
12.5.16 01:25

@Silia Ne, to není pravda, ten kdo rodičák pobírá, nárok na placené OČR má, nemá ho pouze ten druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1050
12.5.16 09:48

@j.a.n.i1 ahoj, máš pravdu, nárok je, ale pouze pokud nepobírá rodičák někdo jiný, vyplácela jsem oČR osum let, tak to opravu vím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
12.5.16 11:47

@Lea40 Ano, přesně tak, nesmí pobírat nárok někdo jiný, ale ten kdo o ČR žádá může :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.20 18:26

@j.a.n.i1 ahoj mohla bych poprosit o radu… Máme dítě 4.roky, příští týden jdu na 6dni do nemocnice, plánovaná sekce, takže jsem na mateřské. Má přítel nárok dostat očr? Školka je zavřená. Předem děkuji a omlouvám se za anonym, příbuzní zatím neví, že už mám termín.

• Citovat
  • Upravit
72725
11.3.20 18:39
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 ahoj mohla bych poprosit o radu… Máme dítě 4.roky, příští týden jdu na 6dni do nemocnice, plánovaná sekce, takže jsem na mateřské. Má přítel nárok dostat očr? Školka je zavřená. Předem děkuji a omlouvám se za anonym, příbuzní zatím neví, že už mám termín.

Ano, musí pečovat o dítě, ty nemůžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.20 18:47
@martina.se píše:
Ano, musí pečovat o dítě, ty nemůžeš

Děkuji :kytka: bude to jen na 4 dny, babi nám chodí do práce na pár hodin a nevykreji to.

• Citovat
  • Upravit
72725
11.3.20 18:48
@Anonymní píše:
Děkuji :kytka: bude to jen na 4 dny, babi nám chodí do práce na pár hodin a nevykreji to.

Však jasné.. Je to třeba.. :kytka: ať vše dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat