Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hele, určitě píšeš o Hexe? Nepíšeš o Priorixu? Jakože nemá ani jednu hexu?
Já bych s tím očkováním počkala, když už jste to vydrželi tak dlouho.
Ne vážně, nám chybělo jedno očkování, pořád se to odkládalo kvůli nemoci, až to vyšlo na prázdniny a na ty největší vedra. Tak nám sama doktorka řekla, že máme přijít až v září, až nebude takové horko.
@Anonymní píše:
Holky dnes mame jit na ockovani, syn ma po odectu v zadecku trplotu 37. Jinak mu nic neni. Je mu uz 22 mesicu a porad hexu odkladam. Doktorka uz je nastvana. Chci uz to mit za sebou ale nevim jak s tou teplotou co myslite?
Ani náhodou. Očkovat se má jenom zdravé dítě. Doktorka ať se postaví třeba na hlavu, resp. soudná doktorka očkuje jen zdravé děti. Naše neočkuje, ani když je slabá rýma nebo zvýšená teplota. Ale jsou takoví hazardéři, kteří to dělají - jejich dítě to není, že. ![]()
@smurfka píše:
A 37 je horečka nebo teplota?¨
jsem myslela že až 37,5
jakože nemá ještě ani jednu hexu ve 22m? tak to bych byla jako lékařka taky naštvaná..
každopádně v těchhle teplotách venkovních bych neočkovala ani zdravé dítě..to sis měla nechat na podzim, zimu nebo září..každopádně za mě je dítě zdravé a normálně bych ho jako lékařka píchla..
To nemůžeš vědět, kolem 37 st. to považuju za zvýšenou teplotu. Může to být z veder, ale nemusí. Moje děti mívají 36,2 - 36,5, jakmile už mají kolem 37 st., tak už se v nich něco klepe, i když jasně, každé dítě a každý člověk je jiný. Ale ono by se to podle mě nezbláznilo do doby, než klesne ta teplota. Jak u dítěte, tak venku.
@Ravedd píše:
jenže dcera měla už po předchozích dvou vakcínách proti jiným dětem v okolí ošklivý reakce teploty skoro 40 a byla potom jak převálcovaná a dr to věděla tudíž to dle mě prostě měla vzít v potaz a ne říct že to nic není když má rýmuale chtěla jsem říct hlavně to že ne vždy dr ví co dělá protože někteří prostě očkují za každou cenu a už jsem viděla i dítě s teplotama naočkovaný rovnou hexou a pneumokoky v jeden den
tak pokud to bylo tak, dobře..
ale zakladatelka píše že nemá ještě žádné očkování ( asi to z toho vyplývá ), nebude tudíž znát reakce na očko..a tak rýma není indikátor..samozřejmě v případě potíží jak u vás, už ano..ale běžně ne.
@Ravedd píše:
jenže dcera měla už po předchozích dvou vakcínách proti jiným dětem v okolí ošklivý reakce teploty skoro 40 a byla potom jak převálcovaná a dr to věděla tudíž to dle mě prostě měla vzít v potaz a ne říct že to nic není když má rýmuale chtěla jsem říct hlavně to že ne vždy dr ví co dělá protože někteří prostě očkují za každou cenu a už jsem viděla i dítě s teplotama naočkovaný rovnou hexou a pneumokoky v jeden den
Samozřejmě, že ne každý lékař je soudný. Našeho starého pána, o kterého se staráme, manžel tehdy odvezl k lékaři se zánětem močáku a krom antibiotik si přivezl ještě píchanec - doktor ho naočkoval proti chřipce - nemocného!!! Škoda, že jsem tam tehdy nemohla jet já, manžel ani nepípne a nechá sobě i jemu udělat všechno, co doktor navrhne. Tehdy jsem doktorovi naplno řekla, co si o tom myslím ![]()
@smurfka píše:
tak pokud to bylo tak, dobře..
ale zakladatelka píše že nemá ještě žádné očkování ( asi to z toho vyplývá ), nebude tudíž znát reakce na očko..a tak rýma není indikátor..samozřejmě v případě potíží jak u vás, už ano..ale běžně ne.
Zdravý selský rozum velí očkovat jen zdravé dítě. Tečka.
@Evulina píše:
Zdravý selský rozum velí očkovat jen zdravé dítě. Tečka.
dobře..nebudu se hádat.
já souhlasím s názory Petráše, radila jsem se s ním o každém očkování ( kromě teda naši pedi )..
tvůj názor je zase tvůj..oka
@smurfka píše:
dobře..nebudu se hádat.
já souhlasím s názory Petráše, radila jsem se s ním o každém očkování ( kromě teda naši pedi )..
tvůj názor je zase tvůj..oka
Petráše znám a z očkovacích odborníků je jeden z rozumných, nicméně mi připadá zbytečné očkovat nemocné dítě, když z rýmy je za týden až dva dítě venku. Jakákoli nemoc (i rýma) nebo dokonce i prořezávání zubů nebo psychické vypětí oslabuje imunitní systém a s náchylným citlivým jedincem by mohlo očkování při těchto problémech pěkně zamávat.
Já bych teda v tomhle vedru neočkovala ani náhodou. I kdyby bylo děcko zdravé. Vím, že to asi nechceš slyšet, ale někdy je to zbytečné odkládání očkování na škodu. Teď si to holt budeš muset s pediatrou vykomunikovat… ![]()
Kdyby me dite nemelo ve 22m ani jednu hexu, pak bych prestala hledat vymluvy (a 36,8 vymluva je) a naockovala. Pokud se jinak jevi ok a taky bych zvazila teplotu v byte. Mate-li rozumne, tak neni duvod odkladat kvuli pocasi venku. Jaktoze jeste nema zadnou hexu? To je dva roky permanentne nemocnej, nebo proc?
@Evulina píše:
Petráše znám a z očkovacích odborníků je jeden z rozumných, nicméně mi připadá zbytečné očkovat nemocné dítě, když z rýmy je za týden až dva dítě venku. Jakákoli nemoc (i rýma) nebo dokonce i prořezávání zubů nebo psychické vypětí oslabuje imunitní systém a s náchylným citlivým jedincem by mohlo očkování při těchto problémech pěkně zamávat.
to si možná řekne pedi, když odložíš jednou, dvakrát i třikrát..ale jestli nemá ve 22m ani jednu hexu, tak už bych to brala jakože odkládá účelově a prostě bych to prdla i s rýmou..
i jako rodič už bych se bála v tomhle věku nemít ani jednu hexu ![]()
Já bych teda k očkování s rýmou nikdy nesvolila.
U nás je rýma šílená. Ani jedno z dětí pořádně nespí, budí se, je protivné první 3 dny jsou fakt děs a do toho očkování? Ani omylem. To tělo rýmou oslabené prostě je a proč ho ještě trápit očkováním, když stačí přijít za 14 dní vůbec tomu nerozumím a nevidím k očkování při rýmě vubec žádný důvod.
@smurfka píše:
to si možná řekne pedi, když odložíš jednou, dvakrát i třikrát..ale jestli nemá ve 22m ani jednu hexu, tak už bych to brala jakože odkládá účelově a prostě bych to prdla i s rýmou..i jako rodič už bych se bála v tomhle věku nemít ani jednu hexu
No, tak třeba odkládala účelově no..bála se. Naše dcera měla po první hexe dle lékaře pravděpodobně lehčí formu encefalopatie, takže ne, opravdu nejsou vakcíny jen jakýsi neškodný čajíček.
Ale to, že nemá ještě ani jednu hexu ve 22 měsících není důvod jít do toho teď najednou přes mrtvoly, i když dítě není úplně ok a řádí vedra ![]()