Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Očkovat se má jen zdravé dítě, při podezření na nějakou nemoc, virozu tak ne. Doktorka at si je naštvaná jak chce, o očkování rozhoduje ty, ne ona. Já bych zavolala, že očkování se posouvá protože syn nevypadá dobře. A co si k tomu říká by mi bylo jedno.
S teplotou bych nenechala. My jsme.take s dcerou dost odkladaly, ale proste se nedalo nic dělat.
A jak často ho měříš? Moje děti mají permanentně v zadečku teplotu 37,2 po odečtu. Jestli jsi ho změřila jen dnes, tak to nemá žádnou vypovídací hodnotu a pokud je jinak zdravý, není důvod neočkovat. A pokud nemáš rtuťový teploměr, tak je to stejně jen orientační.
Holky tak ted jsem ho merila znovu a ma po odectu 36,8. Mozna mu bylo vedro sundala jsem mu ponozky. Tak ja asi naockovat necham.. at uz to mame za sebou 36,8 asi neni teplota ze?
Nevím kde bydlis, ale u nás má být dneska 33 stupňů a zítra to stejne.
S detma to přežijeme ve stínu a v bazénu. Od doktorky která by v tomto počasí očkovala bych odešla. Mě praktická dr sama od sebe kvůli počasí odložila očkování tetanovky.
@Natálka26 „Syn nevypadá dobře“ si vyčetla z čeho?
![]()
Doktorce řekni, že jsi mu naměřila 37 po odečtu a uvidíš co ona na to. Předpokládám, že tvá doktorka ví, co dělá. Ale jinak souhlasím s @Janli
@Elen8 píše:
Nevím kde bydlis, ale u nás má být dneska 33 stupňů a zítra to stejne.
S detma to přežijeme ve stínu a v bazénu. Od doktorky která by v tomto počasí očkovala bych odešla. Mě praktická dr sama od sebe kvůli počasí odložila očkování tetanovky.
Proc kvuli pocasi?
A 37 je horečka nebo teplota?¨
jsem myslela že až 37,5 ![]()
jakože nemá ještě ani jednu hexu ve 22m? tak to bych byla jako lékařka taky naštvaná..
každopádně v těchhle teplotách venkovních bych neočkovala ani zdravé dítě..to sis měla nechat na podzim, zimu nebo září.. ![]()
každopádně za mě je dítě zdravé a normálně bych ho jako lékařka píchla.. ![]()
@Prigionia píše:
@Natálka26 „Syn nevypadá dobře“ si vyčetla z čeho?![]()
Doktorce řekni, že jsi mu naměřila 37 po odečtu a uvidíš co ona na to. Předpokládám, že tvá doktorka ví, co dělá. Ale jinak souhlasím s @Janli
Ne každý dr ví co dělá mě chtěla dr naockovat dítě s rýmou protože rýma je úplně v pohodě takže na soudnost doktorů bych úplně nespolehala
Ve vedrech se očkovat nemá. Už tak je tohle počasí pro děti náročné natož ještě takovej nápor na tělo jako je očkování..
Zaráží mě, že to vaše dětská neřeší. U nás bere doktorka všechny faktory. Je tedy opatrná a například první dávku nedávála i kvůli tomu že to bylo před svatkama o vánocích a kdyby něco bude mít dovolenou a nepomůže.
V tomhle vedru rozumný doktor očkovat nebude natož první dávku kde clovke neví jaká bude reakce.
@Ravedd píše:
Ne každý dr ví co dělá mě chtěla dr naockovat dítě s rýmou protože rýma je úplně v pohodě takže na soudnost doktorů bych úplně nespolehala
rýma opravdu není faktor..já se teda o očkování radila i s Petrášem, kterému tak nějak důvěřuju - jeho znalostem a nározům.
@Anonymní píše:
Proc kvuli pocasi?
protože pokud dítě zareaguje a bude mít vysoké horečky, tak v těchle vedrech jsou vysoké horečky pro dítě fakt peklo–když se tělo nemůže přirozeně ochladit, venku vedro, doma vedro..a dítě třeba 40tky, no mazec
@Prigionia píše:
@Natálka26 „Syn nevypadá dobře“ si vyčetla z čeho?![]()
Nevím, proč mlatis hlavou o zeď. Napsala jsem to v tom smyslu teploty. Byl to slovní obrat.
V těchto vedrech se očkovat nemá, doktorka taky ne vždy ví co dělá.
@smurfka píše:
rýma opravdu není faktor..já se teda o očkování radila i s Petrášem, kterému tak nějak důvěřuju - jeho znalostem a nározům.
jenže dcera měla už po předchozích dvou vakcínách proti jiným dětem v okolí ošklivý reakce teploty skoro 40 a byla potom jak převálcovaná a dr to věděla tudíž to dle mě prostě měla vzít v potaz a ne říct že to nic není když má rýmu ![]()
ale chtěla jsem říct hlavně to že ne vždy dr ví co dělá protože někteří prostě očkují za každou cenu a už jsem viděla i dítě s teplotama naočkovaný rovnou hexou a pneumokoky v jeden den ![]()
Holky dnes mame jit na ockovani, syn ma po odectu v zadecku trplotu 37. Jinak mu nic neni. Je mu uz 22 mesicu a porad hexu odkladam. Doktorka uz je nastvana. Chci uz to mit za sebou ale nevim jak s tou teplotou co myslite?