Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Můžu být placeboskupina ve tvém výzkumu. Covid jsem neprodělala, labilnější jsem.
@Lama Lama Takže před covidem jsi byla v pohodě a covid období tě psychicky rozhodil?
A ještě jsem zapomněla - snažím se dát do pořádku ve všech směrech hlavně proto, že se snažíme o dítě. Teď si sice dáváme na 2 měsíce před svatbou pauzu, ale chtěla bych pak být 100% zdravá a vyrovnaná aby se nám to povedlo
@Anonymní píše:
@Lama Lama Takže před covidem jsi byla v pohodě a covid období tě psychicky rozhodil?
Hele a koho ne? Jako já mám v zásadě klid - děti pořešené, fungují, mají ilegální tréninky, já stabilní práci. Ale prostě mi to vadí, jsem popudlivější, občas propadám panice a strachu z rozhodnutí naší vlády, psychicky mi to vysává a chybí mi takováá ta energie, co mi nabíjí a pohání dělat nové věci. Prostě jsem v režimu musím přežít.
Já covid prodělala a žádné pocovidové následky na sobě nepozoruji. Z toho co popisuješ mám spíš pocit, že už ti z toho všeho začíná šplouchat na maják (nemyslím to zle ),většina lidí už to na stejné. Mě osobně už to všechno taky nebaví ![]()
Taky se hlásím do výzkumu. Covid jsme neměla, ale hrabe mi už slušně!
Hele může to být jak covidem, tak tím že holt ještě nemáš úplně dočitštěnu tu prožitou zátěž kde se ti covidem přitížilo - ano, umí dělat ošklivé efekty v psychice, takže trocha citlivost a vztahovačnosti je ještě fajn.
Podle toho co píšeš, tak mi nepřijde že to je už na lékaře/psychology - soustřeď se na péči o sebe samu a vlastní duševní odolnost a stabiitu. Pokud by to začalo narušovat spánek, jídlo, vztahy, práci a podobně, tak se někam vydej pro pomoc.
Vřele doporučuju psát si deník, večer si sednou, vypsat co se ti honí hlavou, co tě trápí a podobně. A až se vypíšeš, tak napsat alepsoň jednu věc, za kterou si ten den byla vděčná a jednu věc, na kterou se těšíš na další den - a kdyby tam nic nebylo, tak si to prostě naplánuj - i kdyby to byla maličkost.
Pak se zdvihni, dej si sprchu, abys to ze sebe spláchla a ještě si zacvič nějakou jemnější jógu třeba toto https://www.youtube.com/watch?…
Případně od příštího týdne bude začínat hodně užitečnej on-line kurz sebelaskavosti Kamila je moc fajn lektorka.
https://www.vnitrnibezpeci.cz/…avost-online
Výše uvedené bude pomáhat plošně, netřeba k tomu mít covid. ulehčí to hokeji v hlavě, odplaví to trošku nahromaděných stresových hormonů a nemá to moc jak ublížit.
Nenahradí to léčbu, v okamžiku kdy už je něčí neurochemie moc rozhozená, ale bude to fungovat i jako podpůrná léčba k medikaci a psychoterapii.
Kdo by chtěl knihu - tak jasně že je na skladě
@Ou děkuji za tvuj obsáhlý příspěvek. Jsem ráda, že to, co prožívám, je normální. Deník je fajn nápad a kurz vypadá taky hodně zajímavě a je to něco, co by se mi hodilo. S tou jógou jsem už začala a mám v plánu koupit si kurz, celkově si myslím že sport mi pomáhá, procházky pomáhají jenom trošku. Odkaz na knihu mi nefunguje, ale teď jsem viděla knihu Uprdelismus a ta mě zaujala, četl někdo? ![]()
Já v únoru prodělala lehký průběh covidu, jakoze dva dny teplota, a potom 8 dni bez chuti a čichu.. a do dnes se necitim tak jak jsem se cítila před covidem.. ještě ani ne všechno cítím nosem.. připadám si jak v jiné kůži.. 🤦🏻♀️
Řekla bych, že jsi měla velmi náročný rok a máš důvod být „labilnější“, ale nenechala bych to moc rozjet, jestli mi rozumíš.
Ahoj,
chci se zeptat, nepociťujete někdo po covidu (cca po měsíci) bušení srdce, tlak na hrudi. Přijdu si už jak blázen. Díky
@Anonymní píše:
Ahoj,
chci se zeptat, nepociťujete někdo po covidu (cca po měsíci) bušení srdce, tlak na hrudi. Přijdu si už jak blázen. Díky
Tlak na hrudi jsem měla taky v pruběhu covidu a i chvíli po něm, pak to nějak přešlo. Každopádně i 4 měsíce po překonání mi obvoďák řekl, že na pravou stranu plic hodně špatně dýchám ![]()
Zdravím,
chci se zeptat, jestli je tady někdo, kdo prodělal před nějakou dobou covid a má pocit, že není ve své kuži.. Já měla teda loňský rok veliký stres, měla jsem stresující a špatnou práci a do toho jsme celá rodina chytli covid, moje máma na tom byla špatně a skončila v nemocnici a moje babička umřela. Já s přítelem pruběh ok, ale mám asi po 4 měsících od prodělání mi začali menší problémy. Začala jsem mít strašně unavené tělo, boleli mě ledviny, dost jsem se potila, cyklus jsem měla taky rozházený. A teď k psychice - po novém roce jsem změnila práci, dost mi odlehlo, jsem veselejší a mám mnohem méně stresu, ale stejně mám pocit že jsem náladová/nevyrovnaná. Většinu času jsem v pohodě, pak ale přijde třeba nějaká blbá poznámka od rodiny nebo se mi něco nepodaří a dost mě to vykolejí. Několik dnu nad tím přemýšlím a trápí mě to, někdy si popláču a pak jsem zase úplně v pohodě. Teď nevím, jestli je to celkově tím lockdown obdobím, že jsem nevyrovnanější (mám i díky homeoffice dost rozházený režim), anebo jsou to dusledky po prodělaném covidu? Máte zkušenosti? Co s tím?