Mám pocit, že jsem labilnější - covid

Anonymní
1.4.21 10:06

Mám pocit, že jsem labilnější - covid

Zdravím,

chci se zeptat, jestli je tady někdo, kdo prodělal před nějakou dobou covid a má pocit, že není ve své kuži.. Já měla teda loňský rok veliký stres, měla jsem stresující a špatnou práci a do toho jsme celá rodina chytli covid, moje máma na tom byla špatně a skončila v nemocnici a moje babička umřela. Já s přítelem pruběh ok, ale mám asi po 4 měsících od prodělání mi začali menší problémy. Začala jsem mít strašně unavené tělo, boleli mě ledviny, dost jsem se potila, cyklus jsem měla taky rozházený. A teď k psychice - po novém roce jsem změnila práci, dost mi odlehlo, jsem veselejší a mám mnohem méně stresu, ale stejně mám pocit že jsem náladová/nevyrovnaná. Většinu času jsem v pohodě, pak ale přijde třeba nějaká blbá poznámka od rodiny nebo se mi něco nepodaří a dost mě to vykolejí. Několik dnu nad tím přemýšlím a trápí mě to, někdy si popláču a pak jsem zase úplně v pohodě. Teď nevím, jestli je to celkově tím lockdown obdobím, že jsem nevyrovnanější (mám i díky homeoffice dost rozházený režim), anebo jsou to dusledky po prodělaném covidu? Máte zkušenosti? Co s tím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
1.4.21 10:08

Můžu být placeboskupina ve tvém výzkumu. Covid jsem neprodělala, labilnější jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.21 10:12

@Lama Lama Takže před covidem jsi byla v pohodě a covid období tě psychicky rozhodil?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.21 10:15

A ještě jsem zapomněla - snažím se dát do pořádku ve všech směrech hlavně proto, že se snažíme o dítě. Teď si sice dáváme na 2 měsíce před svatbou pauzu, ale chtěla bych pak být 100% zdravá a vyrovnaná aby se nám to povedlo

• Citovat
  • Upravit
81481
1.4.21 10:17
@Anonymní píše:
@Lama Lama Takže před covidem jsi byla v pohodě a covid období tě psychicky rozhodil?

Hele a koho ne? Jako já mám v zásadě klid - děti pořešené, fungují, mají ilegální tréninky, já stabilní práci. Ale prostě mi to vadí, jsem popudlivější, občas propadám panice a strachu z rozhodnutí naší vlády, psychicky mi to vysává a chybí mi takováá ta energie, co mi nabíjí a pohání dělat nové věci. Prostě jsem v režimu musím přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
1.4.21 11:22

Já covid prodělala a žádné pocovidové následky na sobě nepozoruji. Z toho co popisuješ mám spíš pocit, že už ti z toho všeho začíná šplouchat na maják (nemyslím to zle ),většina lidí už to na stejné. Mě osobně už to všechno taky nebaví :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
1.4.21 11:45

Taky se hlásím do výzkumu. Covid jsme neměla, ale hrabe mi už slušně!

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
1.4.21 11:52

Hele může to být jak covidem, tak tím že holt ještě nemáš úplně dočitštěnu tu prožitou zátěž kde se ti covidem přitížilo - ano, umí dělat ošklivé efekty v psychice, takže trocha citlivost a vztahovačnosti je ještě fajn.

Podle toho co píšeš, tak mi nepřijde že to je už na lékaře/psychology - soustřeď se na péči o sebe samu a vlastní duševní odolnost a stabiitu. Pokud by to začalo narušovat spánek, jídlo, vztahy, práci a podobně, tak se někam vydej pro pomoc.

Vřele doporučuju psát si deník, večer si sednou, vypsat co se ti honí hlavou, co tě trápí a podobně. A až se vypíšeš, tak napsat alepsoň jednu věc, za kterou si ten den byla vděčná a jednu věc, na kterou se těšíš na další den - a kdyby tam nic nebylo, tak si to prostě naplánuj - i kdyby to byla maličkost.

Pak se zdvihni, dej si sprchu, abys to ze sebe spláchla a ještě si zacvič nějakou jemnější jógu třeba toto https://www.youtube.com/watch?…

Případně od příštího týdne bude začínat hodně užitečnej on-line kurz sebelaskavosti Kamila je moc fajn lektorka.

https://www.vnitrnibezpeci.cz/…avost-online

Výše uvedené bude pomáhat plošně, netřeba k tomu mít covid. ulehčí to hokeji v hlavě, odplaví to trošku nahromaděných stresových hormonů a nemá to moc jak ublížit.

Nenahradí to léčbu, v okamžiku kdy už je něčí neurochemie moc rozhozená, ale bude to fungovat i jako podpůrná léčba k medikaci a psychoterapii.

Kdo by chtěl knihu - tak jasně že je na skladě

https://www.kosmas.cz/…ka-odolnost/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.21 12:26

@Ou děkuji za tvuj obsáhlý příspěvek. Jsem ráda, že to, co prožívám, je normální. Deník je fajn nápad a kurz vypadá taky hodně zajímavě a je to něco, co by se mi hodilo. S tou jógou jsem už začala a mám v plánu koupit si kurz, celkově si myslím že sport mi pomáhá, procházky pomáhají jenom trošku. Odkaz na knihu mi nefunguje, ale teď jsem viděla knihu Uprdelismus a ta mě zaujala, četl někdo? :)

• Citovat
  • Upravit
307
1.4.21 22:50

Já v únoru prodělala lehký průběh covidu, jakoze dva dny teplota, a potom 8 dni bez chuti a čichu.. a do dnes se necitim tak jak jsem se cítila před covidem.. ještě ani ne všechno cítím nosem.. připadám si jak v jiné kůži.. 🤦🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
2.4.21 02:34

Řekla bych, že jsi měla velmi náročný rok a máš důvod být „labilnější“, ale nenechala bych to moc rozjet, jestli mi rozumíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.21 14:25

Bušení srdce, tlak po covidu

Ahoj,
chci se zeptat, nepociťujete někdo po covidu (cca po měsíci) bušení srdce, tlak na hrudi. Přijdu si už jak blázen. Díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.21 19:13
@Anonymní píše:
Ahoj,
chci se zeptat, nepociťujete někdo po covidu (cca po měsíci) bušení srdce, tlak na hrudi. Přijdu si už jak blázen. Díky

Tlak na hrudi jsem měla taky v pruběhu covidu a i chvíli po něm, pak to nějak přešlo. Každopádně i 4 měsíce po překonání mi obvoďák řekl, že na pravou stranu plic hodně špatně dýchám :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA