Postcovidový zápal plic-jak se léčí?

Anonymní
30.3.21 12:50

postcovidový zápal plic-jak se léčí?

Dobré odpoledne prosím prodělal někdo pocovidový zápal plic? Dá se to léčit?
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77379
30.3.21 12:52

Jak se léčí nevím, samozřejmě že se léčí a léčit dá, myslím, že se léčí v nemocnici povětšinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.3.21 13:15
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne prosím prodělal někdo pocovidový zápal plic? Dá se to léčit?
Děkuji

Bakteriální zápal plic, který nasedl na původní covid? Jasně, v nemocnici antibiotiky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.21 13:28

Bakteriální ne, crp je nízké, jen pocovidovy virovy dle rentgen a crp. Proč v nemocnici, když covid už preckan doma? Diky

• Citovat
  • Upravit
3589
30.3.21 13:37

Já teď měla covid, během něj mírné dýchací potíže, Dr. mi poslala erecept na Euphyllin, a ten jsem zobala 2× denně. Na rtg jsem jako pozitivní nemohla, měla jsem to zakázáno, prý jediná šance jak se dostat na rtg, je zavolat si rychlou. Nemám koule volat si záchranku jen proto, abych se dostala k rentgenu. Po skončení izolace rtg ukázal proběhnuvší zápal plic,,,prý tam už není co k doléčení, tak mám jen dozobat ten Euphyllin a dobrý. Je fakt, že až teď, pátý týden od začátku nemoci, mám pocit, že jsem ok, necítím nic v trojuhelniku,,,zadýchávám se teda ještě malinko, ale s tím se počítá.

Jinak s klasickým zápalem plic jsem v nemocnici nebyla, před dvěma lety, dostala jsem ATB a léčba doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35442
30.3.21 13:58
@Anonymní píše:
Bakteriální ne, crp je nízké, jen pocovidovy virovy dle rentgen a crp. Proč v nemocnici, když covid už preckan doma? Diky

Tak to neni pocovidovy, ale stale covidovy. Leci se podle toho, jake ma pacient potize, zadny lek na Covid zatim nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35442
30.3.21 14:04
@Anik píše:
Já teď měla covid, během něj mírné dýchací potíže, Dr. mi poslala erecept na Euphyllin, a ten jsem zobala 2× denně. Na rtg jsem jako pozitivní nemohla, měla jsem to zakázáno, prý jediná šance jak se dostat na rtg, je zavolat si rychlou. Nemám koule volat si záchranku jen proto, abych se dostala k rentgenu. Po skončení izolace rtg ukázal proběhnuvší zápal plic,,,prý tam už není co k doléčení, tak mám jen dozobat ten Euphyllin a dobrý. Je fakt, že až teď, pátý týden od začátku nemoci, mám pocit, že jsem ok, necítím nic v trojuhelniku,,,zadýchávám se teda ještě malinko, ale s tím se počítá.Jinak s klasickým zápalem plic jsem v nemocnici nebyla, před dvěma lety, dostala jsem ATB a léčba doma.

Nesmysl, na rtg se s Covidem samo muze, jen to musi dopredu vedet, nebo se dostavit tam, kde to delaji a jsou na to zarizeni dopredu. To je info od praktika? I praktik se muze obleknout do obleku, stejne tak radiologicky asistent, v nemocnici to samozrejme tak funguje. To jen nekteri praktici maji pocit, ze to nejde a nechteji pacienta ani videt. Otazka je, jestli ten rtg neco resi, kdyz lecba je stejna. Na CT ma nalez i spousta lidi, co nema zadny nalez na rtg, takze Covid pneumonie je daleko castejsi, nez je realne diagnostikovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
30.3.21 14:06
@Anik píše:
Já teď měla covid, během něj mírné dýchací potíže, Dr. mi poslala erecept na Euphyllin, a ten jsem zobala 2× denně. Na rtg jsem jako pozitivní nemohla, měla jsem to zakázáno, prý jediná šance jak se dostat na rtg, je zavolat si rychlou. Nemám koule volat si záchranku jen proto, abych se dostala k rentgenu. Po skončení izolace rtg ukázal proběhnuvší zápal plic,,,prý tam už není co k doléčení, tak mám jen dozobat ten Euphyllin a dobrý. Je fakt, že až teď, pátý týden od začátku nemoci, mám pocit, že jsem ok, necítím nic v trojuhelniku,,,zadýchávám se teda ještě malinko, ale s tím se počítá.Jinak s klasickým zápalem plic jsem v nemocnici nebyla, před dvěma lety, dostala jsem ATB a léčba doma.

V @Anik
vau, tak s tím rentgenem to je hustý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3589
30.3.21 14:07

Ano, měla jsem to zakázáno od praktika, poslala mi aspoň ten recept.

@mroe píše:
Nesmysl, na rtg se s Covidem samo muze, jen to musi dopredu vedet, nebo se dostavit tam, kde to delaji a jsou na to zarizeni dopredu. To je info od praktika? I praktik se muze obleknout do obleku, stejne tak radiologicky asistent, v nemocnici to samozrejme tak funguje. To jen nekteri praktici maji pocit, ze to nejde a nechteji pacienta ani videt. Otazka je, jestli ten rtg neco resi, kdyz lecba je stejna. Na CT ma nalez i spousta lidi, co nema zadny nalez na rtg, takze Covid pneumonie je daleko castejsi, nez je realne diagnostikovana.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.3.21 14:08
@Anonymní píše:
Bakteriální ne, crp je nízké, jen pocovidovy virovy dle rentgen a crp. Proč v nemocnici, když covid už preckan doma? Diky

Ten zápal plic muselo něco vyvolat. Buď koronavirus a pak je to covidový zápal plic (virový). Musí se vyležet, když je zasaženo víc plicní tkáně, tak s kyslíkem.

A neebo je původcem bakteriální infekce, co nasedla na covid a to je pak pocovidový (bakteriální).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.3.21 14:26

Atb, kortikoidy, protilatky. Lecba aspon nejaka je, jen se na ni kasle a pak na jipu uz byva pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35442
30.3.21 15:31
@Lucie_Sx píše:
Atb, kortikoidy, protilatky. Lecba aspon nejaka je, jen se na ni kasle a pak na jipu uz byva pozde.

Pokud je to nalez po prekonanem Covidu, tak uz nejspis nic z toho, co pises, neni potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
30.3.21 15:57

@Anik To je divné. Známého na rtg normálně doktor poslal. Byl pozitivní, hodně kašlal, doktorovi se to nezdálo. Poslal mu žádanku, rtg ukázalo oboustranný zápal plic + embolii. V nemocnici asi týden s kyslíkem. Kdyby na rtg nešel, tak kdo ví, jak by to dopadlo.

Další z rodiny, léčen pro angínu, najednou nemohl dýchat - záchranka - rtg - zápal plic - 14 dní v umělém spánku a konec. (47 let)

Babička - také zápal plic, 5 negativních testů, až 6. pozitivní (prý prodělala pár dní nazpět Covid) a do pár hodin zemřela - udusila se, ani jí nestihli dát do umělého spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí