Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych se poradit. Partner nás opustil v dubnu tohoto roku, když malá byla v inkubátoru. Odstěhoval se k jiný ženský. V květnu si byl pro zbytek věcí a malou viděl tak 5 minut, pak jsme se viděli v červnu u soudu, tam mi malou hlídala kamarádka, on se ani nechtěl podívat do kočárku. Od té doby jsme se neviděli. Alimenty mi dává nepravidelně, za září mi nedal nic. Včera mi přišel dopis a v něm bylo: „Ahoj, prosím tě ozvi se, přišla mi na tvou adresu bankomatní karta a nemůžu k penězům. Napiš mi na můj telefon, kdy si přímo můžu zajet a rád bych viděl svoji dceru.“ Chci podotknout, že mi žádná jeho bankomatní karta nepřišla a navíc ten dopis nepsal on, není to jeho písmo. Podle mě to psala ta ženská…Nevím, proč mi to vůbec posílají. Byla jsem z toho zase totálně rozhozená. Mám na to reagovat nebo ten dopis mám vyhodit a nechat to být. Mám změněný telefon, tak na mě nemají číslo. Malou doposud vídat nechtěl a ani u soudu nechtěl, aby měl nějaké termíny, kdy by jí mohl vidět.
Asi bych mu zavolala a chtěla vysvětlení. Nic víc mě nenapadá. Ještě mě napadá, že by se v jeho nové ženské hnulo svědomí a chce,aby s malou navázal vztah
těžko říct ![]()
Asi záleží na tom, zda chceš, aby tvoje dcera měla se svým otcem nějaký vztah. Na mě to spíš působí, že ho jeho ženská poslala k šípku a on má najednou spoustu času na přemýšlení.
Mě manžel také opustil kvůli jiné, já jsem teď v situaci, kdy ho naprosto nenávidím, ale syn ho má rád, je mu s nim dobře a to pro mě musí být důležitější. Holt moje pocity musí jít stranou. O tom, jak je to těžké, psát nemusím. V tomhle Ti moc neporadíme, to budeš muset sama.
Jestli to není doporučeně, tak je jen na tobě, jak se rozhodneš. Já nevím, jak to mezi vámi bylo, ale to, že ani nechtěl dceru vídat, je dost všeříkající. Ale svědomí se mohlo hnout, určitě ho znáš nejlíp a nejlíp můžeš posoudit jeho přínos.
To, že to není jeho písmo a zmiňuje se o kartě, která není, to mi přijde dost divné. Nemá třeba rodiče, kteří by se chtěli s vnoučetem vídat?
Jinak pokud by ses ho rozhodla kontaktovat, tak doporučuju nějaké neutrální jednání a na osobní setkání se svědkem ![]()
No, já nechci, aby na mě měl telefon… Bohužel s tím ještě nejsem úplně srovnaná a necítím se na hovor s ním. Jen jsem prostě nepochopila, proč mi to píše a ještě navíc ona. My měli dost problémy ohledně financí, tak mě napadlo, že jí třeba nedal na nájem a vymluvil se na to, že je to z důvodu toho, že mu poslali bankomatní kartu na mojí adresu. Podle mě ty peníze prostě utratil a lže jí… nebo já nevím… Ta ženská ani svědomí mít asi nemůže, když si začala s chlapem, který měl miminko v inkubátoru…
Sany80s píše:
Jestli to není doporučeně, tak je jen na tobě, jak se rozhodneš. Já nevím, jak to mezi vámi bylo, ale to, že ani nechtěl dceru vídat, je dost všeříkající. Ale svědomí se mohlo hnout, určitě ho znáš nejlíp a nejlíp můžeš posoudit jeho přínos.
To, že to není jeho písmo a zmiňuje se o kartě, která není, to mi přijde dost divné. Nemá třeba rodiče, kteří by se chtěli s vnoučetem vídat?
Jinak pokud by ses ho rozhodla kontaktovat, tak doporučuju nějaké neutrální jednání a na osobní setkání se svědkem
Dopis přišel naštěstí obyčejně. Když by se v něm hnulo svědomí, tak proč ten dopis psala ta ženská a ne on? Dívala jsem se na obálku podací pošty a je to místo bydliště, kde spolu bydlí…
Já bych nereagovala, zbytečně se budeš stresovat, do teď malou vidět nechtěl a alimenty posílá nepravidelně, opustil Vás, když malá byla v inkubátoru, tak já nevim, co řešíš!!!Jeho chování vypovídá o všem!!! ![]()
Ahoj, asi bych taky zavolala, nebo napsala a chtěla vědět o co jde. Sama za sebe bych ho poslala do háje, ale za dcerku- co když to chce opravdu trochu napravit, vídat se s ní…
Ale on ví, kde bydlíš, že? no tak to nech, vždy´t se může případně stavit, když bude něco opravdu chtít.
Já bych zavolala z budky, pokud nechceš, aby na tebe měl telefon. Že nevíš, o co se jedná atd., chápu, že to může být ještě bolestivý, ale na jinou aktivitu bych se vykašlala…
Nainuva píše:
Ahoj, asi bych taky zavolala, nebo napsala a chtěla vědět o co jde. Sama za sebe bych ho poslala do háje, ale za dcerku- co když to chce opravdu trochu napravit, vídat se s ní…
Malá měla ani ne před měsícem svátek a ani si nevzpomněl. Když by měl opravdový zájem, tak sem přijede i za cenu, že nebudeme doma, i když je jasný, že večer doma jsme. Zajímal by ho její zdravotní stav a tak. Teď ho na prvním místě zajímal jeho přístup k penězům… a navíc to byla lež… Proč by mi na mojí adresu, kde půl roku nebydlí, banka posílala jeho kartu. A proč se do toho montuje ta nána? Asi si myslí, že nepoznám, že to nepíše on.. Člověk se snaží zapomenout, což jde strašně těžce, když vidím malou, tak vidím jeho, protože mu je strašně podobná..... a každá info od něj mě zase položí…
Ona ti může být ukradená. A nemusí být vůbec tak špatná, za jakou ji automaticky pokládáš, protože k ní utekl manžel. Možná ani neví, že její vyvolený má někde nějaké dítě… ![]()
Každopádně bych do toho nikoho cizího netahala. Pokud s ním nechceš mluvit a máš zpáteční adresu, pošli mu ten dopis zpět a připiš, že žádná jeho karta ti nedošla, a to celé doporučeně. Navíc evidentně zná tvou adresu, proč nepřišel osobně, když chce tak strašně vidět dceru…? ![]()
Issabell28 píše:
Já bych nereagovala, zbytečně se budeš stresovat, do teď malou vidět nechtěl a alimenty posílá nepravidelně, opustil Vás, když malá byla v inkubátoru, tak já nevim, co řešíš!!!Jeho chování vypovídá o všem!!!
Taky to tak cítím…
Issabell28 píše:
Já bych nereagovala, zbytečně se budeš stresovat, do teď malou vidět nechtěl a alimenty posílá nepravidelně, opustil Vás, když malá byla v inkubátoru, tak já nevim, co řešíš!!!Jeho chování vypovídá o všem!!!
Přesně souhlasím. Taky bych nereagovala.. Musí to bejt těžký, ale bůhví, co z něj nakonec vyleze a zas to začne všechno nanovo. Dopis bych vyhodila a snažila se dělat, že nic nepřišlo..
lys píše:
Ona ti může být ukradená. A nemusí být vůbec tak špatná, za jakou ji automaticky pokládáš, protože k ní utekl manžel. Možná ani neví, že její vyvolený má někde nějaké dítě…
Každopádně bych do toho nikoho cizího netahala. Pokud s ním nechceš mluvit a máš zpáteční adresu, pošli mu ten dopis zpět a připiš, že žádná jeho karta ti nedošla, a to celé doporučeně. Navíc evidentně zná tvou adresu, proč nepřišel osobně, když chce tak strašně vidět dceru…?
Ona to ví, je od něj z práce, tak tam ještě malou tenkrát zapíjel…a navíc ten dopis psala ona. Ona vyplňuje i složenky na alimenty… Bohužel zpáteční adresa tam nebyla. Asi se na to vyprdnu a nechám to být.