Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Porod byl naprosto šílený, nikdy jsem si nemyslela, že to může až takhle bolet. V bolesti jsem hodně vyváděla a mlátila kolem sebe i do porodní asistentky i doktora. Bránila se vyšetření a jen křičela. Cítim se hrozně trapně za své chování, ale na druhou stranu jsem byla bolestí úplně paralizována a nevěděla, jak si pomoct. Mám se ještě dojít do porodnice omluvit a dát nějaký dárek? Myslíte, že je moje chování z části pochopitelné? Děkuji za názory
Hele, mě to přijde hezký. Představila bych si sebe, že by mi to bylo milé, kdyby někdo takhle přišel s bonboniérou a omluvou, fakt.
Mylím, že to můžeš klidně hodit za hlavu. Zdravotníci jsou zvyklí na takové lahůdky. Chvíli se o tobě bude mluvit, vzpomínat, Jó a a pamatujete tu, co tak kopala kolem sebe. To byla směna… a toť vše. POkud máš morální potřebu to ějak rozseknou, nechce se ti osobně, tak napiš vedení email s pochvalou a věř, že je vše smazáno. Otázkou zůstává, jestli to na tu pochvalu cítíš, že se ji zaslouží…
@Anonymní píše:
@berry4 píchání bylo. Oxytocin ne. Hlavně šití bez umrtvení to byla taky lahůdka.
tak ja jsem sice nikoho fyzicky nenapadla, na to jsem nemala silu. ale extra jsem nespolupracovala, byla jsem proste mimo a moc jsem nevnimala, co mi kdo rika.
pri vnitrnim siti po rupture pochvy jsem ale tu bolest vylozene nedavala a skubala sebou, cimz jsem je privadela k silenstvi a bylo kolem me asi 6 lidi a stravili jsme ti poporodnim osetrenim asi hodinu. ovsem omluvit bych se jim nesla, nas.rali me postupem, takze spis mam pocit, ze by se mel nekdo omluvit mi… ![]()
ps: jo, ale sestrickam na sestinedli a novorozenecke jsem prinesla dort, ty byly zlate.
Příspěvek upraven 15.11.15 v 18:35
No nevim, ale tys ses tam musela predvest
Me prvni porod taky bolel jak pr… Ale abych tam vyrvavala a mlatila kolem sebe a odstrkovala doktory, to teda ne.Byt tebou, uz jim nelezu na oci.
Já nevydala ani hlásku a do papíru mi doktor napsal nespolupracující rodička.. Podle mě omyl.. Bohužel jsem rodila 2 dny a syna jsem nezvládla vytlačit měl 3960 g a já jsem už neměla žádnou sílu píchnuli mi to do páteře za boha si nemůžu vzpomenou jak se to jmenuje
já jsem jim říkala, že to nechci, že mám nemocné záda, a on, že to nedám jestli mi to nepíchnou tak mě napíchli na podruhé a já v tom nevěděla kdy mám přesně tlačit takže to bylo takové složité měla jsem pak horečku určitě z toho sajrajtu, ale zase jsem ráda, že jsem to měla pač bez toho bych asi neporodila vůbec. A za to, že mi napsal nespolupracující rodička jsem jim nic nedala pač jsem tam viděla ženské které nadávali a takyx dělali bordel a já ani nepípla a on takhle..
Jestli jsi měla už napíchlou kapačku kvůli streptokokovi, tak velmi pravděpodobně ti do toho pak dali oxytocin.
Za šití bez umrtvení bych je zbouchala klidně i potom, ne jenom v bolestech. ![]()
Jak je to velká porodnice - myslíš že si tě tam budou zpětně pamatovat až budeš rodit třeba za dva roky? ![]()
Jinak zpětně už bych to asi nerozmazávala, myslím, že první nejsi.
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa ano, je mi trapně, ale dělala jsem hrozné scény, když mě vyšetřovali a odstrkovala je tam pak už jsem i mlátila, v tu chvíli mi to bylo jedno, teď se za to stydím
když tam půjdeš, tak Ti bude trapně znova, můžeš se nachomítnout v nevhodnou dobu kdy třeba budou mít urgentní porod, budeš to s nimi řešit na chodbě? Budeš jim připomínat, že jsi ta hysterka, co je kopala a nadávala jim. Můžeš jim třeba poslat kytku s omluvným dopisem.
Už bych to neřešila.
já teda vždycky při každým vnitřním vyšetření během porodu měla šílenou chuť vyšetřující(ho) po tý ruce pořádně plesknout, jak to bolelo..ale nakonec jsem se vždycky ovládla
![]()
Tak jako upřímně, správně by ti neměli dělat bez tvého souhlasu nic, pokud by ti vyloženě nezachraňovali život… takže pokud na tebe sahali i za tvého nesouhlasu, zbouchala jsi je právem.
@Lucie_Sx píše:
Tak jako upřímně, správně by ti neměli dělat bez tvého souhlasu nic, pokud by ti vyloženě nezachraňovali život… takže pokud na tebe sahali i za tvého nesouhlasu, zbouchala jsi je právem.
tak to dost přeháníš. Jen si tak do doktorů kopnout? To je na pár facek, ale rodičce.
Určitě tam taky vždycky nejsou na všechny rodičky příjemní a milí, takže je to srovnaný, vrátila jsi jim to za ty jiný ![]()
Já nevím, jak moc jsi vyváděla, ale šití bez umrtvení příjemné prostě není a někdo má porod prostě hodně bolestivý, mám pochopení i pro to, že někdo takovou situaci nezvládne úplně bez ztráty kytičky. nejsme všichni dokonalí, každý má jiný práh bolesti, jinak zvládá extrémní situace. Řvaní neberu jako něco za co by se ženský měly stydět, ale to kopání už je trochu jiný levl.
No těžko říct, takže si to rozsekni, hlavně jestli tam půjdeš ještě jednou. asi bych jim možná taky poslala mail, jak už tu někdo psal, ale je i možné, že už na to zapomněli. Zvažovala bych pro příště jinou porodnici a epidurál, ale i ten má negativa, ale pokud možno porod hlavně bez oxytocinu a zásahů.
Příspěvek upraven 15.11.15 v 19:01
Jako ano, jsou na sále zvyklý na ladacos, ale někdy co je moc to je moc. Hlavně když je ženská tak mimo, že ohrožuje dítě.
Zažila jsem jako žákyně jednu, která ve finále odmítla tlačit. Byla hysterická, křičela (ne bolestí, ale tou hysterií), mlátila nás…až jí jedna stará a zkušená PA propleskla a zakřičela na ní
Nešlo to jinak, dítěti se nedařilo, bylo potřeba dostat ho ven a ne řvát a mlátit okolo sebe. Pomohlo to, paní se jakž takž srovnala a aspoň tlačila…Jen si pak pamatuju, jak se pak moc omlouvala, bylo jí to upřímně líto. Ale všichni tam na ní byli naštvaný - ne proto jak řvala, ale že ohrozila svoje dítě přímo na životě!!
Na tvém místě bych zašla osobně, koupila nějaký mňamky a upřímně se omluvila. Dá se to pochopit, bolest paralyzuje a každej to snáší jinak. Personál to taky pochopí a když se omluvíš, bude hlavně tobě líp a je to potěší. A nevadí jestli nenarazíš na „svojí směnu“ - oni si to určitě a rádi řeknou mezi sebou
to mi věř ![]()
Asi bych se omluvila, ale spíše písemně. Já se ale divím, že má někdo ještě energii na fyzické výpady. Mě to v těch nejhorších bolestech tak paralyzovalo, že mi bylo všechno jedno. ![]()