Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neomlouvala bych se. Nicméně bych se jí zeptala, jestli je v pořádku. Obecně v životě. Jestli se netrápí, jestli jí můžu nějak pomoc.
Neomlouvala bych, řekla bych, že sis jen vytyčila své hranice.
@Tayen píše: Více
Přesně tak, souhlas.. Působí to na mě, že tvoji sestru něco žere. Proto se chová tak nemožně. Neomlouvala bych se jí, konečně ses vůči ní rázně vymezila.
Nechápu, za co by ses jí měla omluvit. Jak se do lesa, tak se z lesa ozývá, ne? Nenechat si s. r.át na hlavu není nic k omlouvání. Myslím, že je na čase, aby si zvykla, že si lidi nenechají její chování líbit.
Podle me nad tim moc premyslis. Ona bude ostrejsi, ty citliva. Mozna si jen nesednete stylem komunikace a nic spatne v tom není.
Nebo je pretazena, ma nejaky problémy, nemusi to souviset s tebou. Nebrala bych si to osobně ani vážně
Neomlouvat. Není za co.
Třeba to sestře dojde a omluví se ona tobě.
U nas je to same. Me vytozi hned v první vete, co je, když ji slyším v telefonu. A hned se naštvu, ze snad tak často s ni nemluvím a ani není pozdní hodina na volani.
Nemyslím, že je za co se omlouvat. Že jste se postavila sama za sebe a konečně stanovila hranice, je správě. A je mimochodem normální, že z toho nemáte dobrý pocit. Ze začátku ho nemá skoro nikdo, kdo po sobě nechal šlapat a pak se vzepřel. Člověk se cítí provinile. Ale zbytečně. Provinile by se měli cítit ti, co se celou dobu nechovali s respektem. Sestra se provinile nejspíš cítila… Nechala bych to, jak to je a dál se s ní normálně bavila. Pokud už se k té aroganci nevrátí, tak jste vyhrála
A máte můj obdiv, že jste ochotná jí hlídat děti, když se ozve třikrát do roka a mluví s vámi takhle. Já bych na to ani nepřistoupila…
V tomto případě ne, nech to odplout. Sestra si přijede pro děti a uvidíš, jaká bude změna.
Ne neomlouvej se, ale bav se s ní normálně.. Uvidíš jestli se její chování zlepší.
No, napadá mě několik bodů.
@Anonymní píše: Více
Za co by ses jí měla omluvit? Za to že jsi jí řekla, že se k tobě má chovat slušně? Že to ještě od tebe neslyšela, a není na to ve svém okolí zvyklá je její problém.
Ahoj, sestra je vdaná už asi 20 let, od brzkého mládí, má úspěšného manžela, pěknou rodinu, ale tak nějak cítím, že ji vše leze jak se říká do palice.. nikdy nezavolá, nikdy se nezeptá jak se máme, když slyší nějaký problém co se v rodině řeší, tak se snaží rychle ukončit hovor.. no a ted má mít u nás na prázdniny děti… sestře volám opravdu jen treba 3× za rok, jinak se vidíme přibližně jednou za 2 měsíce když dojedou.. skrze to, ze tu má mít děti, tak jsem ji včera ohledně něčeho volala a to samé i dnes… vcera se se mnou v hovoru bavila totálně arogantně, jak kdybych ji obtezovala a dnes kdyz jsem ji volala mi arogantním tónem místo pozdravu řekla co je.. a uplne opět nasrana ze ji volám, hrozne důležitý tón hlasu.. uplne jsem se zarazila… no a hodinu po tomto hovoru dojela, a uz ve dveřích na ni misto ahoj ‘’kricim’’ co je.. nikdy jsem ji nic nerekla, dnes jsem se postavila prvne v zivote, takze neni na to zvyklá… a rekla jsem ji co to dnes melo znamenat.. tak zacala cosi plantat.. tak se ji ptam.. a co vcera? A dost ostre a důrazně jsem ji řekla, ze se se mnou takhle arogantně bavila naposledy, ze ji volám 3× za rok a nehodlám poslouchat takove kecy a at se vzpamatuje.. no pak téměř celou návštěvu mi přišlo že byla jak vyměněná; možná měla na mále jak se říká.. no a teď si zase říkám ja, jestli jsem to nepřehnala a nemam se ji omluvit
nic sprostého ode mě neslyšela, ale byla jsem opravdu důrazná jako nikdy a ona neni na tohle ve svém okolí zvykla