Mám strach z komplikací porodu

8
28.3.22 14:15

Mám strach z komplikací

Ahoj holky
Potřebuju trochu uklidnit.
Mám hrozný strach z porodu :( těším se na naše zlatíčko, ale zároveň se bojím všeho co může nastat. Jak ohledně miminka tak ohledně mě. Jsem prvorodička a nečekala jsem, že mě ta psychika tak sejme. Porod se mi blíží a já mám čím dál tím větší strach, že se mi něco stane a nechám tu prcka s přítelem samotný a já ho neuvidím vyrůstat no prostě nic. Jsem jediná taková histerka nebo jste to měla některá taky tak?? Jsem opravdu zoufalá a už nwm co ze sebou dělat. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14698
28.3.22 14:28

Neboj, tento pocit je normalni. A u druheho a tretiho atd. ditete take. To pak mas strach, ze tu nechas manzela a deti. A ver doktorum, bud rada, ze muzes rodit v dnesni dobe a ne pred 100 lety. Kdyby neco, doktori pomuzou. Vsechno bude v pohode a brzo budes mit miminko u sebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
28.3.22 14:34

Normální pocit, prostě věř miminku a svému tělu, že to všechno zvládnete. Já se paradoxně nebála ani tak prvního porodu, to sem neměla moc načtené černé scénáře a co se může stát, ale bála sem se těch dalších. U třetího dítěte sem si den před porodem ještě říkala, že bych radši přecijenom zůstala napořád těhotná, než jít rodit, bála sem se, že kdyby se něco podelalo, už tu nechám tři děti, plus taky nastoupil strach z té bolesti :D ale jak došlo na věc, tak sem se hodila do klidu, stres a hysterie pak vše akorát zhoršuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.3.22 14:35

@Janča6 děkuju za odpověď.
Bojuju s tím už dlouho, ne vždycky je to tak hrozný, ale když třeba ležím nebo jsem sama tak mi hlavou proběhne zase ta myšlenka a je to znova dokola. :zed: Je to asi paradox, ale tak se na ten den těším, abych už věděla co teda bude a jaký to bude a zároveň aby už to bylo zamnou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.22 14:35

Měla jsem to před porodem dost podobně :oops:. Měla jsem hrozný strach, že při něm umřu nebo že zpanikařím a nebudu schopná porodit. Nakonec když mi praskla voda, tak mi ta hlava úplně nějak přepla a na strach jsem úplně zapomněla…

• Citovat
  • Upravit
2668
28.3.22 14:36

@N.d.i.e Nejsi histerka, ten strach jsme měli všechny tady.
Bojí se prvorodičky stejně jako druho atd. rodičky, možná o to víc, protože již ví, co mají očekávat, na rozdíl od prvorodiček :)
Je to přirozené, porod není procházka růžovou zahradou a nikdo nikdy dopředu neví, jak zrovna jeho tělo na ten který porod zareaguje. Ber to ale tak, že ženské tělo od přírody ví, co má dělat, máme to v sobě, zkušenosti všech žen matek před námi jsou ukotvené v každé naší buňce. A když nastane problém, jsou tam lékaři.
Přistupuj k porodu tak, že budeš svému tělu důvěřovat, že ono ví, co dělat, ty to víš, i když si myslíš, že nikoliv. V drtivé většině je to o psychice. Zkus si poslechnout nějakou uklidňující hudbu na Youtube, zkus se naučit uklidnit svou mysl. Když budeš myslet na problémy a komplikace, na 100% přijdou. Když si budeš věřit, důvěřovat si / svému tělu, porod proběhne běžným způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14698
28.3.22 14:39
@N.d.i.e píše:
@Janča6 děkuju za odpověď.
Bojuju s tím už dlouho, ne vždycky je to tak hrozný, ale když třeba ležím nebo jsem sama tak mi hlavou proběhne zase ta myšlenka a je to znova dokola. :zed: Je to asi paradox, ale tak se na ten den těším, abych už věděla co teda bude a jaký to bude a zároveň aby už to bylo zamnou. :hug:

To je fakt uplne normalni. Presne to, co popisujes. Drzim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.3.22 14:40

@Sunlight515 snažím se právě hodit do klidu, abych si tím při porodu ještě sama neublížila, proto jsem si sem odložila můj strach, protože zkušenost jiných mi taky moc pomáhá k tomu si říct dalo to spousta žen a žijou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.3.22 14:40

@Janča6 děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
28.3.22 14:49

Smarja zensky, hysterka se pise s tvrdym y, to nema nic spolecnyho s historii :D
Jinak doporucuju relaxovat a verit vlastnimu telu..porod je prirozenej mechanismus, je mnohem vetsi pravdepodobnost, ze to bude ok, nez ze se neco pokazi. Navic nebudes rodit u kere v dzungli, i ty komplikace jsou resitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí