Mám strach, že nezvládnu státnice
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A ostatni ty otazky vypracujou z ceho? Porad se s nima.. Ucitele maji konzultacni hodiny - je treba jich vyuzit, nahlas se a bez se radit co vsechno spada do otazky, urcite ti poradi i vhodnou literaturu..co skripta? nekdo ze starsich rocniku neznas nekoho kdo statnicoval pred rokem?
jinak ja se ucila tak ze sem se venovala tezke otazce a pak jako odpocinkove tema tem lehkym a na stridacku.. kazdy den precti aspon neco.. zbytecne ty tezke neodkladej ono to pak do hlavy za tyden nenaleze vsechno..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Státnice - zpětně bych řekla, že byly o dost jednodušší než kdejaká zkouška v průběhu studia.
Nebyla jsem zrovna nejlepší student a ze státnic jsem měla šílený strach. Panikařila jsem asi podobně jako ty ![]()
On to za tebe asi nikdo nevyřeší. Diplomku máš napsanou? Z obhajoby obavy nemáš? Zaměřila bych se dost na toto, pokud máš (budeš mít) dobré posudky a připravenou obhajobu, 80% státnic máš hotovo ![]()
A nikdo by ti s matikou pomoci nemohl? Co to je vůbec za školu, pajdák? Jinak mě nenapadá, kde by byla kombinace matiky a češtiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHoj, neboj…to zvládneš…a když ne, takl zvládneš kousek a zbytek dáš v září. ![]()
A ty jsi dení student? Chodíš do práce? Nebo máš děti??
Mám jednoho prcka a loni jsem dělala Bc. státnice.
Začla jsem se učit měsíc předem, ale neměla jsem matiku - jen teorii. Měla jsem výhodu, že jsem dost věcí znala z praxe (své práce).
Denně tak těch 4 - 5 otázek. Učila jsem se po nocích, jinak to nešlo.
Jestli nejsi úúúplně blbá, tak to dáš!!! Neboj, něco v té hlavě máš!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zacít od složitého k jednoduššímu jaksi postrádá logiku..
Těžko ti poradíme, jak si to rozvrhnout, prostě jsem si to nějak rozvrhla tak, abych to stihla. Na poslední státnice jsem se drtila už při polovičním úvazku, tak si to nějak zvlášť nevybavuju. Každý toho denně zvládne jiné kvantum. Strach má každý, budeš se s tím muset poprat. Držím pěsti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se učila asi od března ![]()
Scházeli jsme se celá skupinka, co měla stejný obor a probírali jsme otázky, to si myslím, že nám většině pomohlo ![]()
A jinak klid, učitelé nemají zájem studenty od státnic vyhodit, pokud se aspoň trochu snaží a je vidět, že aspoň něco v hlavě mají, chápou, že je to větší stres než u běžné zkoušky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jéé, že Ty budeš učitelka?
Po přečtení -matika mi nejde a budu z ní státnicovat mě napadla hláška - „kdo něco umí, ten se tím živí, kdo něco neumí ten o tom učí“
pardon
![]()
Určitě začít od jednoduchého - konkr. u té matiky - ta na sebe dost navazuje, ne? Začala bych prostě od otázky č. 1
. Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajul píše:
Tak zacít od složitého k jednoduššímu jaksi postrádá logiku..
Myšleno u souvisejících témat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajul píše:
Myšleno u souvisejících témat.
Přesně! ![]()
Mě pomohlo si nejdřív roztřídit si otázky na lehký a těžký a různě jsem to pak mixovala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já dělám taky státnice v červnu, ale mám jiný obor než Ty…zatím nic neumím, musím vypracovat spoustu prací ještě za tenhle semestr, diplomku hotovou nemám
mám taky strach, ale nemám čas a zmáhá mě únava z péče o prcka…nějak to ale dáme, když né v červnu tak v září
přeji hodně úspěchu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Loudala píše:
Státnice - zpětně bych řekla, že byly o dost jednodušší než kdejaká zkouška v průběhu studia.
Nebyla jsem zrovna nejlepší student a ze státnic jsem měla šílený strach. Panikařila jsem asi podobně jako ty![]()
On to za tebe asi nikdo nevyřeší. Diplomku máš napsanou? Z obhajoby obavy nemáš? Zaměřila bych se dost na toto, pokud máš (budeš mít) dobré posudky a připravenou obhajobu, 80% státnic máš hotovo
A nikdo by ti s matikou pomoci nemohl? Co to je vůbec za školu, pajdák? Jinak mě nenapadá, kde by byla kombinace matiky a češtiny
to teda jak kde (to ze lehci nez kdejaka zkouska).. ja mela statnice z 9 predmetu a vybirali 4 az primo tam v mistnosti a byl to jako celkem mazec.. a co vim tak na banske treba na ekonomce taky vyrazi normalne od statnic jak nevis ne jen u nas.. kazdopadne prihlednou k diplomce a jejimu hodnoceni to urcite, vim ze lidi se spatnym hodnocenim to pak meli celkove tezsi no..
Příspěvek upraven 26.03.13 v 22:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Též se hlásím do klubu státnicujích…
Mně to čeká teda už v květnu, ještě jsem ani nezačala. Teda něco jsem se naučila už v zimě, ale pochybuju, že mi v té hlavě něco zůstalo…
Já teda neřeším lehčí/těžší, učím se podle otázek, prostě postupně. Můžeme se tu vzájemně podporovat! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diplomku už naštěstí hotovou mám, byla to ale fuška
Mám dvě děti, takže to bude asi fuška se učit. Spíš jsem hodně zdechlá, dělám všechno na poslední chvíli, ale tentokrát mi to asi neprojde..
Spolužačky jsou takové, že by se asi sejít nechtěli, každý je odjinud, někdo pracuje, má brigádu, takže to vidím špatně. Na matiku pomoc mám, manžele! Ten ji ovládá lépe než já a během studia mě doučoval
Bez něj bych všechny zkoušky z matiky nezvládla ![]()
Takže už je asi načase se pomalu učit, je pomalu konec března a v květnu už začínají státnice…Zakladatelka
- Citovat
- Upravit
@Zuzee87 píše:
to teda jak kde (to ze lehci nez kdejaka zkouska).. ja mela statnice z 9 predmetu a vybirali 4 az primo tam v mistnosti a byl to jako celkem mazec.. a co vim tak na banske treba na ekonomce taky vyrazi normalne od statnic jak nevis ne jen u nas.. kazdopadne prihlednou k diplomce a jejimu hodnoceni to urcite, vim ze lidi se spatnym hodnocenim to pak meli celkove tezsi no..Příspěvek upraven 26.03.13 v 22:33
My máme právě skoro 30 otázek z každého předmětu!!
A plus ještě u češtiny a matiky taky 28 otázek a stejný počet i z didaktiky.Tak to je na palici. Zakladatelka
- Citovat
- Upravit
@Kallkapa píše:
Jéé, že Ty budeš učitelka?Po přečtení -matika mi nejde a budu z ní státnicovat mě napadla hláška - „kdo něco umí, ten se tím živí, kdo něco neumí ten o tom učí“
pardon
![]()
![]()
Určitě začít od jednoduchého - konkr. u té matiky - ta na sebe dost navazuje, ne? Začala bych prostě od otázky č. 1
. Držím palce.
Přesně tak
Něco na tom pravdy bude
Zakl.
- Citovat
- Upravit
Předem se omlouvám za anonym, ale připadám si trošku hloupě, že mám takové starosti..V červnu mě čekají státnice. Mimo jiné, budu státnicovat i z českého jazyka a matematiky. Nevím proč, ale už teď se strašně bojím, že je neudělám a strašně mě to vnitřně sžírá. Možná je to tím, že některé otázky z matiky absolutně nevím, kde mám hledat a nevím ani, jak na ně odpovědět. Matika mi nejde a řekla bych, že 5 let na vysoké škole mi nic nepřineslo. Učit se ze zápisků za celé studium téměř nemůžu, protože teorii jsme téměř neprobírali a ta u státnic je.
Máte někdo tip, jak se dají státnice zvládnout, jak a kdy jste se začali učit a kolik si toho tak denně dát? A začít třeba tím méně složitým, nebo naopak, tím nejtěžším?
Možná blbá diskuze, ale ráda bych znala názory a zkušenosti těch, co už státnice dělali a jak to tam zhruba probíhá. Díky