Mám strach, že nezvládnu státnice
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No jo, taky zítra musím začít už naplno. Času přes den je fakt málo a když už nějaký vyšetřím, tak se mi moc nechce trávit ho nad školou. Ale nedá se nic dělat. Už to chci mít taky z krku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
My máme právě skoro 30 otázek z každého předmětu!!A plus ještě u češtiny a matiky taky 28 otázek a stejný počet i z didaktiky.Tak to je na palici. Zakladatelka
tak hlavne bys mela vedet ke kazde aspon neco, at te muzou kdyztak navest nebo ti nejak poradit..koukni kazdy den na jednu tezkou a nejake lehke, vis co kdyz ten den nepoberes celou tu tezkou budes mit aspon dobry pocit z toho ze ses naucila nejake lehci a to pomaha ten pocit ze vis uz aspon neco
.. u tech co nevis dej hlavu dohromady s ostatnima, urcite se nekdo najde kdo na tom bude minimalne stejne a muzete to resit dohromady, klidne pak i s tema ucitelama kdyby bylo nejhur, ale s nema to res cim driv tim lip, ono tyden pred statnicema kdyz tam nabehnes by se nemuseli tvarit moc stastne ze jdes az tak pozde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kapaz urcite zvladnete holky! me se do toho taky moc nechtelo, ale pak jsem z toho mela radost ze zbylo i trochu casu na zopakovani
budu vam drzet palce!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro mě bylo vždy nejtěžší se začít učit-jak jsem se už na otázky vrhla a věděla jsem víc a víc, tak jsem se pomalu uklidnila a i ke státnicím jsem šla celkem v klidu.
Nejlepší je na učení si najít dostatek času, v klidu si vše pročítat a ke konci to vše pak v mozečku docvakne a sespojuje se
neboooooj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před dvěma lety jsem dělala státnice s ročním dítětem, hrůza, děs, učila jsem se po nocích, jindy nebyl čas, já měla velké štěstí na otázky, jinak bych to asi nedala, dobré bylo, že jsem z praxe mohla něco odvodit, Tobě a všem státnicujícím hodně sil a hlavně štěstí!!! dobře to dopadne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem celou diskuzi (už tu klimbám
), ale na pár věcí v Tvém příspěvku bych ráda zareagovala:
Určitě začni od toho nejjednoduššího. Tak na to budeš postupně nabalovat to složité a půjde to. Co se materiálů týče, nemáte doporučenou literaturu? Pokud ano, tak bych okamžitě zamířila do nejbližší knihovny (což jsi nejspíš udělala), pokud tam potřebné publikace nemají, podívej se na stránky jiných knihoven. Když ji tam najdeš, tak v blízkých knihovnách, kde jsi zaregistrovaná (nejlépe v knihovně Tvé fakulty) můžeš zažádat o tzv. MVS - meziknihovní výpujční služba, stačí zajít ke knihovnici u pultu, říct jí že sháníš tu a tu knihu, mají jí v té a té knihovně, spolu vyplníte formulář, zaplatíš poplatek a jak jim tam příjde, tak Tě budou informovat aby sis ji vyzvedla ![]()
Vím, že se to lehce říká, ale hlavně nestresovat, mně osobně hodně pomáhá relaxační a meditační hudba - zapnout, na chvíli si lehnout a,,vypnout"
Držím moc palečky, ať je zvládneš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V klidu. Zorganizuj si rozvrh na učení. Zajdi za lektorama jestli neporadim kde co najít a hlavne google najde fakt úplne všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My ke statnicim pro jistotu nemeli ani otazky, kdyz jsme se ptali, co se mame teda ucit, bylo nam receno „po peti letech soustavneho studia uz skoro nic“…
Statnice byly ze tri bloku sestavajicich z chemie, toxikologie, biologie, fyziky a botaniky, odpadoveho hospodarstvi a taky z prava a ekonomie. U statnic jsme mohli cekat cokoli, a proto jsme se neucili temer nic, protoze to je nad lidske sily. Ja treba dostala od zkousejici otazku na arsen - formy vyskytu, vlastnosti, vliv na organismus, kolobeh v prirode a mechanismus pusobeni na rostliny. A to jsem byla jedna z tech stastnejsich ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, taky mě čekají státnice, učit jsem se nezačla, jsem teprve v půlce diplomky…jinak co si pamatuju z bakalářských státnic, učila jsem se tak měsíc a chyběl mi tak jeden den na zopakování. začala jsem tím nejtěžším okruhem a na konec si nechala lehčí věci. Přece jen člověk ze začátku z toho učení není tak unavený. Co se týče otázek, získala jsem něco od starších ročníků, pak jsme si je ve skupině rozdělili a aktualizovali a doplnili, co chybělo, takže pohoda. Stejně tak postupujeme teď, jen nevím, jak dopadnu s diplomkou…
A co se týče stresu, všichni ho máme, ale myslím, že na ten je ještě čas, tak měsíc před státnicema bude hůř…a pokud se nezadaří teď, podaří se v září, takže hlavu vzhůru a bojuj!!!
vždy si říkám, že udělám nejvíc, co to jde a pak si nemohu vyčítat, že jsem tomu dala málo, ale naopak, že jsem udělala maximum, co to šlo a prostě to nevyšlo…ZVLÁDNEM TO ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milá zakladatelko,
neboj to zvládneš..já státnicovala s dvojčatama na krku a ještě dopisovala DP. Sice jsem půl roku nevěděla co je spánek -(jedny státnice v lednu, další +DP v květnu). Matiku jsme dala ještě jako těhule, ale ta byla pro mě OK, horší byla bižu (hrozná kvanta učiva a nevěděla jsme co mi dají za OT). Mám vystudovaný taky učitelství M-Bi pro SŠ. Kdyžtak napiš SZ, mám teorii z matiky zpracovanou v elektronické podobě. Ale ty studuješ nejspíš 1. stupen vid?
Jinak jak radí holky, začni od toho nejtěžšího…páč jinak se ti do toho pak nebude chtít. A hlavu vzhůru… pokud jsi byla dobrý student, tak státnice budou v pohodě. Z mojí zkušenosti vím, že se spíš vozej po flákačích, co prošli s 3kama na poslední pokus.
Mě třeba na biologii opravdu jedna profesorka podržela..chtěla mi dát OT, kterou jsem fakt neuměla a když viděla jak jsem zezelenala tak mi dala jinou. Nemusela to udělat a letěla bych jak namydlenej blesk. Když jsem jí pak byla poděkovat, řekla, že co by si na mě vzala, celý studium jsem měla jedničky a dvojky…kdybych byla flink, tak by si prý na mě s radostí smlsla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, zakladatelko, já jsem si hned vybavila jak mi bylo před rokem
Já jsem teda zatím dělala státnice jen bakalářské, ty magisterské mě čekají za rok. Ale i tak, jsem už loni touhle dobou vyšilovala že to v červnu nedám. Já jsem se učila 5 tejdnů, protože vím, že jsem flink tak jsem si na to dala hodně času, nechodila jsem ani do práce, prostě doma nad učením jsem seděla
. Pomohlo mi udělat si rozvržení, kolik otázek bych měla za den stihnout se naučit a pak týden na opakování. No nakonec jsem se k nějakým otázkám ani nedostala
Ale to je trochu OT. Každopádně já nebyla během studia jedničkářka a stejně mě nepotopili, i když mohli, a dali mi to. Takže se tolik neboj, opravdu nemají co si na tobě vzít. Dobrou motivací je představit si, jak se ti uleví, nějakou odměnu a užívání si vymyslet. Já jela tři dny po státnicích na dovolenou, takže to byla moje motivace, užít si to bez nervů a depresí z neúspěchu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem státnice napoprvé neudělala a hádej co? Nic hrozného se nestalo
Jen jsem si prodloužila studium, našla si v mezičase práci a na další termín jsem to udělala s přehledem. Teď studuju doktorát u toho pracuju v oboru a nikoho to nikdy nezajímalo. I kdybys to neudělala, tak se svět nezhroutí
Držím pěsti!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za podporu, asi se do toho pomalu pustím
Kdyby se mi chtělo, tak jak se mi nechce, tak už umím všechno
Utěšuju se tím, že snad flákačka nejsem a nebyla jsem, ale u té matiky nevím..Tam to nijak nezamaskuju, že mi prostě nejde!! ![]()
Zakl.
- Citovat
- Upravit
A znáte někoho, kdo se před státnicema nebál? Já teda ne.
A jsem fakt šťastná, že už to mám za sebou.
Většina to zvládne, takže určitě i ty. Držím pěsti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak holky, jak se učíte? Jak vám to jde? Utěště mě, že se ještě moc neučíte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit