Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jdu s kůží na trh, tak doufám, že mě tu nesejmete jaká jsem koza, ale v nuancích, náznacích a kdovíčem ještě fakt chodit neumím.
Mám dlouholetého kamaráda se kterým teda kdysi něco bylo, nicméně to již před 7 lety odvál čas. Občas jsme spolu v kontaktu, více tedy pracovně, přání k narozkám, takové formální záležitosti jak se máš, co rodina, práce atd. Nic závadného. Nijak zvlášť se nevídáme (2× do roka kafe nebo, že se náhodně potkáme), nepíšeme si nijak intenzivně.
Tuhle jsem se mu ozvala, protože jsem potřebovala něco pracovně a nějak to sedlo a psali jsme si asi půl hodiny, což nebývá obvyklé. Takto v kontaktu nejsme. Ptal se mě co rodina, prcek, atd. Pak od něj padla poznámka, že se mu stýskalo když jsem odešla, a že si občas vzpomene na to a na to, načež já mu jen napsala, že to tak asi mělo být, ale že jsem ho tehdy opravdu měla moc ráda a že ho mám ráda pořád (nicméně teď jsem myslela spíš jako bratra nebo opravdu dobrého kamaráda, ne se sexuálním podtextem). Načež on mi odepsal, že mě má taky rád a víc než to, že to vím. Na otázku co tím myslel, už mi neodpověděl.
Nevím co to znamená, fakt netuším, rád jako kamarádsky nebo jinak? Pokud je to ta druhá varianta, asi bych v zájmu zachování dobrých vztahů měla ten kontakt omezit na minimum, ale netuším jestli si spíš nenamlouvám něco co není pravda. Na otázku mi neodpověděl, kontakt úplně utnout nechci, přeci jen spolu občas pracujeme ale zase rozdmýchávat emoce úplně taky ne. vůči němu se k tomu postavím, že budu dělat jakoby nic, ale v sobě nevím jak to mám uzavřít.
Podle mě jasné jako facka - zjišťoval, jaká je situace doma, aby to na tebe mohl zkusit. Jestli je momentálně nezadaný, tak je to jasný, nemá do čeho píchnout. Pokud o něj zájem nemáš, komunikovala bych dál jen v mezích, jak jste zvyklí z dřívějška.
Zakoukal se do tebe a naťukává. Pokud nemáš zájem, držela bych ho v těch mezích, jak jste zvyklí.
Je vlastně úplně jedno zda on někoho má nebo ne, ale zkouší, zda by neproběhl třeba nějaký ten nezávazný sex
@hopsalka píše:
Jdu s kůží na trh, tak doufám, že mě tu nesejmete jaká jsem koza, ale v nuancích, náznacích a kdovíčem ještě fakt chodit neumím.Mám dlouholetého kamaráda se kterým teda kdysi něco bylo, nicméně to již před 7 lety odvál čas. Občas jsme spolu v kontaktu, více tedy pracovně, přání k narozkám, takové formální záležitosti jak se máš, co rodina, práce atd. Nic závadného. Nijak zvlášť se nevídáme (2× do roka kafe nebo, že se náhodně potkáme), nepíšeme si nijak intenzivně.
Tuhle jsem se mu ozvala, protože jsem potřebovala něco pracovně a nějak to sedlo a psali jsme si asi půl hodiny, což nebývá obvyklé. Takto v kontaktu nejsme. Ptal se mě co rodina, prcek, atd. Pak od něj padla poznámka, že se mu stýskalo když jsem odešla, a že si občas vzpomene na to a na to, načež já mu jen napsala, že to tak asi mělo být, ale že jsem ho tehdy opravdu měla moc ráda a že ho mám ráda pořád (nicméně teď jsem myslela spíš jako bratra nebo opravdu dobrého kamaráda, ne se sexuálním podtextem). Načež on mi odepsal, že mě má taky rád a víc než to, že to vím. Na otázku co tím myslel, už mi neodpověděl.
Nevím co to znamená, fakt netuším, rád jako kamarádsky nebo jinak? Pokud je to ta druhá varianta, asi bych v zájmu zachování dobrých vztahů měla ten kontakt omezit na minimum, ale netuším jestli si spíš nenamlouvám něco co není pravda. Na otázku mi neodpověděl, kontakt úplně utnout nechci, přeci jen spolu občas pracujeme ale zase rozdmýchávat emoce úplně taky ne. vůči němu se k tomu postavím, že budu dělat jakoby nic, ale v sobě nevím jak to mám uzavřít.
A ty jsi teda zadana máš dítě? On taky?
@JancaS84 já zadaná s dítětem, on zadaný, ale čerstvě, asi tak 5-6 měsíců. Měl by být do té nové blázen. Nemyslím si, že by něco očekával, jen měl asi potřebu to říct. Není to žádný proutník ![]()
@hopsalka píše:
@JancaS84 já zadaná s dítětem, on zadaný, ale čerstvě, asi tak 5-6 měsíců. Měl by být do té nové blázen. Nemyslím si, že by něco očekával, jen měl asi potřebu to říct. Není to žádný proutník
Já bych to brala tak, že s tou novou to asi moc terno nebude a vzpomněl si prostě na tebe no.
@hopsalka píše: …Nevím co to znamená, fakt netuším, rád jako kamarádsky nebo jinak? Pokud je to ta druhá varianta, asi bych v zájmu zachování dobrých vztahů měla ten kontakt omezit na minimum, ale netuším jestli si spíš nenamlouvám něco co není pravda. Na otázku mi neodpověděl, kontakt úplně utnout nechci, přeci jen spolu občas pracujeme ale zase rozdmýchávat emoce úplně taky ne. vůči němu se k tomu postavím, že budu dělat jakoby nic, ale v sobě nevím jak to mám uzavřít.
Taky mi není jasné proč se ptáš?
O žádné emoce nejde, ale kdyby jsi měla náladu, klidně by chvíli milencoval, ale zase ne nějak vážně.
Kontakt utínat netřeba, tu roli by občas bralo 50% chlapů v tvém okolí (odečetl jsem ty před pubertou, nenapravitelné romantiky a 4% jinak orientovaných).
@hopsalka píše: … . Není to žádný proutník
No právě ![]()
Proto ten poměrně naivní pokus ![]()
@Veselej kluk píše:
Zase by rád zas..ul, tak testuje terén.
testovat může co chce, ale tak někde jinde. Moc dobře mě zná a ví, že to neprojde. Podle mě toho výkřiku lituje, proto se už neozval.
Ma te rad vic v tom smyslu, ze by si s tebou rad neco zacal (jak moc vazne a zavazne tezko rict), ale uvedomuje si, ze ty s nim ne, tudiz to nijak nerealizuje.
@hopsalka píše:
Jdu s kůží na trh, tak doufám, že mě tu nesejmete jaká jsem koza, ale v nuancích, náznacích a kdovíčem ještě fakt chodit neumím.Mám dlouholetého kamaráda se kterým teda kdysi něco bylo, nicméně to již před 7 lety odvál čas. Občas jsme spolu v kontaktu, více tedy pracovně, přání k narozkám, takové formální záležitosti jak se máš, co rodina, práce atd. Nic závadného. Nijak zvlášť se nevídáme (2× do roka kafe nebo, že se náhodně potkáme), nepíšeme si nijak intenzivně.
A co presne chces uzavirat? Pokud ho opravdu mas rada jen jako dobreho kamarada, tak to proste prijmi, ze to zkusil, zda bys treba byla povolna na nezavaznou smajchlovacku, ty o ni zajem nemas, tak jak kdyby se nic nestalo a jedeme dal. Akorat priste uz mu nebudes nahravat na smec povzdechy, jak jsi ho predtim mela moc rada a mas porad. Byt tebou se spis zamyslim nad tim, proc to vubec tak resis… ![]()
@hopsalka píše:
testovat může co chce, ale tak někde jinde. Moc dobře mě zná a ví, že to neprojde. Podle mě toho výkřiku lituje, proto se už neozval.
Tak to je dobre, ne? Kdyz ty teda zajem nemas. ![]()
@hopsalka píše:
Tak mu dej nejak najevo, ze ho za projeveni zajmu nesezeres. Ze si te uprimnosti cenis, i kdyz to nemuzes opetovat.