Tyran domácí veřejně - anketa

415
29.6.23 22:05

Tyran domácí veřejně - anketa

Tak jsem si dal k večeři hovězí steak (mňam), neb jsem zdarma obdržel kus hovězího, a přišel čas jít konečně k věci jednoho závažného a dosud tabuizovaného celospolečenského problému:

O domácím týrání - zpravidla ze strany manžela či partnera - tu už téma existuje, ale zatím tu není téma na situaci, kdy se tyran projeví i veřejně. Na domácím týrání je nejhorší pravě fakt, že se děje v soukromí domova. Podle křiku, nářku či pláče týrané osoby o něm ví jen sousedé. Ti se ovšem do vnitřních záležitostí rodiny zpravidla nepletou - leda že by jim do jejich bytu omylem vlétl předmět z postižené domácnosti.
Předevčírem jsem byl v čekárně urologické ambulance svědkem, kdy otec psychicky deptal svou rodinu veřejně, kolem nevšímavě procházely zdravotní sestřičky. Byla to síla, i když na facky nedošlo ( otec se na veřejnosti držel). Maminka si tam musela vyslechnout, že je k..va, špína, lhářka atd. Jejich holčička při tom tiše vzlykala, ovšem ona byla pak terčem tyranových útoků ( je prý lhářka po mamince) - nakonec se uchýlila do bezpečí své mámy. Pro mne jakožto pozorovatele této scény, empatického člověka se silným smyslem pro spravedlnost, to byla scéna k nesnesení. Ze situace mne nakonec " vysvobodili" saniťáci, kteří si pro mne přišli (ležel jsem bezmocně na lůžku).Ta bezmoc se situací něco udělat mne přiměla ulevit svému svědomí aspoň tady. Jak byste to řešili vy? Zasáhli byste, navzdory tomu, že byste pak mohli vypadat jako přecitlivělí blázni?🤔

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
65427
29.6.23 22:06
@Jirka607 píše:
Tak jsem si dal k večeři hovězí steak (mňam), neb jsem zdarma obdržel kus hovězího, a přišel čas jít konečně k věci jednoho závažného a dosud tabuizovaného celospolečenského problému:O domácím týrání - zpravidla ze strany manžela či partnera - tu už téma existuje, ale zatím tu není téma na situaci, kdy se tyran projeví i veřejně. Na domácím týrání je nejhorší pravě fakt, že se děje v soukromí domova. Podle křiku, nářku či pláče týrané osoby o něm ví jen sousedé. Ti se ovšem do vnitřních záležitostí rodiny zpravidla nepletou - leda že by jim do jejich bytu omylem vlétl předmět z postižené domácnosti.
Předevčírem jsem byl v čekárně urologické ambulance svědkem, kdy otec psychicky deptal svou rodinu veřejně, kolem nevšímavě procházely zdravotní sestřičky. Byla to síla, i když na facky nedošlo ( otec se na veřejnosti držel). Maminka si tam musela vyslechnout, že je k..va, špína, lhářka atd. Jejich holčička při tom tiše vzlykala, ovšem ona byla pak terčem tyranových útoků ( je prý lhářka po mamince) - nakonec se uchýlila do bezpečí své mámy. Pro mne jakožto pozorovatele této scény, empatického člověka se silným smyslem pro spravedlnost, to byla scéna k nesnesení. Ze situace mne nakonec " vysvobodili" saniťáci, kteří si pro mne přišli (ležel jsem bezmocně na lůžku).Ta bezmoc se situací něco udělat mne přiměla ulevit svému svědomí aspoň tady. Jak byste to řešili vy? Zasáhli byste, navzdory tomu, že byste pak mohli vypadat jako přecitlivělí blázni?🤔

@admin jednu jste zavreli, dalsi na stejne tema zase zaklada

• načítám...
415
29.6.23 22:17
@vokishka píše:
@admin jednu jste zavreli, dalsi na stejne tema zase zaklada

Dovoluji si upozornit, že zde se nediskutuje, jen se odpovídá ANO/NE. :)

• načítám...
4383
29.6.23 22:47

Nikdy jsem v takové situaci nebyla. Nevím sama zda bych zasáhla nebo ne. Možná třeba jo, abych se ženy zastala, nebo také ne, protože se nehodlám plést do osobních záležitostí které si mají vyřešit po svém. Možná kdyby byla možnost s tou ženou mluvit o samotě a,,vyzvědět" více a třeba jí pomoci, jinak nevím… :think:

• načítám...
Anonymní
29.6.23 23:25

Od te doby, co se deje neco podobneho v sirsi rodine, tak ano, pokud by zaznely i vyhruzky, volala bych PCR. Od chvile, kdy jedna mlada divka (ktera je navic ochotna jit svedcit k soudu) zavolala PCR k podobne situaci (vyhruzky zabitim a slovni napadani zeny na verejnosti, hystericky brecici dite) me pribuzne, tak se konecne daly veci do pohybu, do te doby to v rozvodovem rizeni bylo tvrzeni proti tvrzeni a tatinek se prezentoval jako otec roku, ktery si bohuzel vzal hysterku, ze ji psychicky i fyzicky tyra zminit zapomnel :,(.

• Upravit
4383
29.6.23 23:33
@Anonymní píše:
Od te doby, co se deje neco podobneho v sirsi rodine, tak ano, pokud by zaznely i vyhruzky, volala bych PCR. Od chvile, kdy jedna mlada divka (ktera je navic ochotna jit svedcit k soudu) zavolala PCR k podobne situaci (vyhruzky zabitim a slovni napadani zeny na verejnosti, hystericky brecici dite) me pribuzne, tak se konecne daly veci do pohybu, do te doby to v rozvodovem rizeni bylo tvrzeni proti tvrzeni a tatinek se prezentoval jako otec roku, ktery si bohuzel vzal hysterku, ze ji psychicky i fyzicky tyra zminit zapomnel :,(.

To je velmi pěkné, ale mám s PCR zkušenosti a vždycky když měli zasáhnout, tak maximálně nějaká domluva a konec. Dotyčný šel sedět až když dotyčnou bodl nožem. Proto je hlavně důležité aby ona sama dotyčná dala věci do pohybu no…

• načítám...
415
30.6.23 00:58
@Anonymní píše:
Od te doby, co se deje neco podobneho v sirsi rodine, tak ano, pokud by zaznely i vyhruzky, volala bych PCR. Od chvile, kdy jedna mlada divka (ktera je navic ochotna jit svedcit k soudu) zavolala PCR k podobne situaci (vyhruzky zabitim a slovni napadani zeny na verejnosti, hystericky brecici dite) me pribuzne, tak se konecne daly veci do pohybu, do te doby to v rozvodovem rizeni bylo tvrzeni proti tvrzeni a tatinek se prezentoval jako otec roku, ktery si bohuzel vzal hysterku, ze ji psychicky i fyzicky tyra zminit zapomnel :,(.

Tak slovní napadání tam bylo. Mám to nahrané na video. Je tam i tiché vzlykání holčičky, které je jasným důkazem, že doma bude zle, že to dobře zná. Kluk vůbec nemluvil, ačkoli na něj otec dotíral, ať zvedne hlavu a podívá se na něj, když ji zvedl, v očích měl hrůzu. Vypadalo to, že v nemocnici byli povinně na nějakém vyšetření dětí, a ten chlap byl rozzuřený, že tam musí být. Matce neustále vyčítal, že je špatnou matkou - ona se chabě slovně bránila, zaslechl jsem, že vyslovila slovo " OSPOD" na svoji obranu ve smyslu, že tento orgán shledal, že se (ona) o děti stará. Zřejmě jsou tedy pod dohledem tohoto orgánu. Ten chlap musel být psychopat - seděl celou dobu rozvalený na lavici, popíjel energetický nápoj nebo pivo z plechovky", nohu měl přehozenou přes nohu, a celou dobu s ní nervózně třepal. Měl jsem chuť mu klepnout kladívkem po koleni, tak jak jsem ve filmech viděl vyšetřovat blázny. Mne ta situace nedá spát kvůli té neustále vzlykající holčičce - musí hrozně vnitřně trpět ( otec ji napadal, že je stejná lhářka jako její máma, a že má tedy proč plakat). Vím z které vesnice jsou, pokusím se o nich zjistit více. Nebudu mít klid, dokud té holčičce nepomůžu. To je na okamžité odebrání, než bude pozdě.

Příspěvek upraven 30.06.23 v 01:22

• načítám...
Anonymní
30.6.23 01:17

@Jirka607 pardon,je hezke, ze Vas zajimaji osudy jinych, ale proc okamzite odebrat?!

Jestli chcete pomahat, tak te zene, verim, ze o deti se plne stara a je jen v drapech nejakeho kretena, od ktereho nedokaze utect, treba je na nem financne zavisla..a nema kam s detmi jit…

Odebrani ditete/deti te zene, to tomu pomuzete…Najit “azyl”matce, kam muze jiz s detmi!

• Upravit
415
30.6.23 01:33
@Anonymní píše:
@Jirka607 pardon,je hezke, ze Vas zajimaji osudy jinych, ale proc okamzite odebrat?!

Jestli chcete pomahat, tak te zene, verim, ze o deti se plne stara a je jen v drapech nejakeho kretena, od ktereho nedokaze utect, treba je na nem financne zavisla..a nema kam s detmi jit…

Odebrani ditete/deti te zene, to tomu pomuzete…Najit “azyl”matce, kam muze jiz s detmi!

Proč odebrat? Protože matka si se situací evidentně neví rady. Je v trvalé defenzívě. Až se vzchopí, a soud zajistí, že ten fotr se ke své rodině může přiblížit jen na vzdálenost větší, než jeden kilometr, tak ji může mít doma. Anebo tu holčičku může ten psychopatický tyran dostat až do blázince??? To byste nechala zničit jednu citlivou dětskou dusičku? Vždyť ona potřebuje bezpečí. A náruč slabé matky ji ho poskytnout nemůže.

• načítám...
Birds
30.6.23 02:08

Byli jsme svědky jedné nehezké situace. Byl večer, podzimní posvícení, zrovna jsme z tram zastávky pozorovali závěrečný ohňostroj. Já, moje sestra se třemi dětmi (2-7 let), můj přítel, jeho sestra s manželem a jejich dvě děti (2-4 r.).
Na konec perónu přišla rodina - máma s kočárkovým dítětem, asi pětiletý kluk a otec. Ten otec řval na kluka, přes rameno i na tu mámu, něco po něm chtěl, motali se tam zrovna v kolejišti a ne a ne se vydrápat na ten stupínek. Nakonec na něj vlezli, nejdřív otec s klukem, máma bojovala s kočárkem v závěsu. Otec stále řval „…a dělej!!! A pudeš kur-va!!! To ti říkám, ty srá-či..“ nebo tak něco. Kluk udělal pár kroků od otce k nám, byl zjevně plačtivý, asi mu bylo úplně jedno, kam jde, hlavně pryč od něj. Otec ho dohnal, drapl nějak ze zadu za bundu a smýkl s ním po tom asfaltu zpátky, že kluk ani nestál na svých nohách, ale byl vláčen. Brečel, vzpíral se mu, něco nesrozumitelné ječel, ani nevím, jestli máma se o něco pokoušela, ten otec asi řval i na ni. Scéna naprosto šílená. Vteřinu jsme na to koukali úplně štajf, děti překvapené, co se to děje. Nevydržela to moje ségra, rázným krokem došla k otci, co stále smýkal dítě po perónu a vyjela na něj Přestaňte! Co vám to dítě udělalo?! Nechte ho být, takhle ho tyranizovat!! Kdo si myslíte, že jste! Přestaňte nebo zavolám policii!!
Ten chlap ještě začal řvát na ni Co se do toho sereš!! Chceš taky jednu dostat!?… Ségra mu asi ještě něco řekla a už to vypadalo, že ji fakt jednu švihne. Všechno to byla otázka asi pěti vteřin a já už měla nastartováno, že jestli zvedne ruku, tak mě bude mít za krkem. Do toho vedle mě stály moje neteř a synovci, a celé vystrašené pozorovaly tu scénu, kdy se jejich maminka hádá s nějakým pánem a křičí na sebe. Viděla jsem tu bezradnost v jejich výrazu. No strašná scéna. To už sestra kráčela zpět k nám.
Chlap se teda mírně zklidnil, ale nebylo to ok.

No bála jsem se nejdřív o toho kluka, ještě víc pak o svoji sestru, bála jsem se, co asi cítí naše děti a i když se nakonec nic nestalo, vyčítám si, že jsem nešla se sestrou hned, že byla sama vystavená potenciálnímu nebezpečí…Bylo mi z té směsice pocitů psychicky úplně na nic, protože nás dospělých tam bylo dost. Jen prostě moje sestra šla „do boje“… Ale holt se už stalo.

Jsou to opravdu hrozné situace.

• Upravit
415
30.6.23 02:24
@Birds píše:
Byli jsme svědky jedné nehezké situace. Byl večer, podzimní posvícení, zrovna jsme z tram zastávky pozorovali závěrečný ohňostroj. Já, moje sestra se třemi dětmi (2-7 let), můj přítel, jeho sestra s manželem a jejich dvě děti (2-4 r.).
Na konec perónu přišla rodina - máma s kočárkovým dítětem, asi pětiletý kluk a otec. Ten otec řval na kluka, přes rameno i na tu mámu, něco po něm chtěl, motali se tam zrovna v kolejišti a ne a ne se vydrápat na ten stupínek. Nakonec na něj vlezli, nejdřív otec s klukem, máma bojovala s kočárkem v závěsu. Otec stále řval „…a dělej!!! A pudeš kur-va!!! To ti říkám, ty srá-či..“ nebo tak něco. Kluk udělal pár kroků od otce k nám, byl zjevně plačtivý, asi mu bylo úplně jedno, kam jde, hlavně pryč od něj. Otec ho dohnal, drapl nějak ze zadu za bundu a smýkl s ním po tom asfaltu zpátky, že kluk ani nestál na svých nohách, ale byl vláčen. Brečel, vzpíral se mu, něco nesrozumitelné ječel, ani nevím, jestli máma se o něco pokoušela, ten otec asi řval i na ni. Scéna naprosto šílená. Vteřinu jsme na to koukali úplně štajf, děti překvapené, co se to děje. Nevydržela to moje ségra, rázným krokem došla k otci, co stále smýkal dítě po perónu a vyjela na něj Přestaňte! Co vám to dítě udělalo?! Nechte ho být, takhle ho tyranizovat!! Kdo si myslíte, že jste! Přestaňte nebo zavolám policii!!
Ten chlap ještě začal řvát na ni Co se do toho sereš!! Chceš taky jednu dostat!?… Ségra mu asi ještě něco řekla a už to vypadalo, že ji fakt jednu švihne. Všechno to byla otázka asi pěti vteřin a já už měla nastartováno, že jestli zvedne ruku, tak mě bude mít za krkem. Do toho vedle mě stály moje neteř a synovci, a celé vystrašené pozorovaly tu scénu, kdy se jejich maminka hádá s nějakým pánem a křičí na sebe. Viděla jsem tu bezradnost v jejich výrazu. No strašná scéna. To už sestra kráčela zpět k nám.
Chlap se teda mírně zklidnil, ale nebylo to ok.

No bála jsem se nejdřív o toho kluka, ještě víc pak o svoji sestru, bála jsem se, co asi cítí naše děti a i když se nakonec nic nestalo, vyčítám si, že jsem nešla se sestrou hned, že byla sama vystavená potenciálnímu nebezpečí…Bylo mi z té směsice pocitů psychicky úplně na nic, protože nás dospělých tam bylo dost. Jen prostě moje sestra šla „do boje“… Ale holt se už stalo.

Jsou to opravdu hrozné situace.

Ten pán byl evidentně psychopat. Za války by mohl udělat kariéru jako šéf koncentračního tábora, vládce nad životem a smrtí vězňů. Škoda, že to ženské nerozpoznají už v zárodku ( vím, že psychopati se umí dokonale maskovat), a tyto psychopaty připustí k rozmnožování. Z toho týraného kluka bude další psychopat, anebo se zblázní. V mírových časech je možno se proti tomuto zlu postavit - je to věcí osobní odvahy a smyslu pro spravedlnost.

Příspěvek upraven 30.06.23 v 02:32

• načítám...
40437
30.6.23 02:25
@Anonymní píše:

Osobně vidím vinu i u té ženy, že nechá děti tomuto vystavovat.

Prostě jim zničí život, ona od něj nejspíš nikdy neodejde, tyhle typy vidím často, jednu paní každý den :)

A proč anonym?

• načítám...
415
30.6.23 02:35
@free333 píše:
Osobně vidím vinu i u té ženy, že nechá děti tomuto vystavovat.

Prostě jim zničí život, ona od něj nejspíš nikdy neodejde, tyhle typy vidím často, jednu paní každý den :)

A proč anonym?

Protože zbabělost si stát za svými slovy.

• načítám...
40437
30.6.23 02:38
@Jirka607 píše:
Ten pán byl evidentně psychopat. Za války by mohl udělat kariéru jako šéf koncentračního tábora, vládce nad životem a smrtí vězňů. Škoda, že to ženské nerozpoznají už v zárodku ( vím, že psychopati se umí dokonale maskovat), a tyto psychopaty připustí k rozmnožování. Z toho týraného kluka bude další psychopat, anebo se zblázní.

Problém je ten, že celkově je společnost prolezlá násilím, agresí.

Spousta dětí je vychovávaná v občasném řevu, plácnutí batolat se ve spoustě rodin používá jako dobrý výchovný prostředek.
I tady jsem občas četla, lepší batoleti jednu vrazit, když utíká do silnice, než se snažit situaci zvládnout jinak.

Já jsem do nějakého násilí zasahovala x-krát, naposledy včera jsem se zapojila do "vychovávání " malé holčičky svou Mamá.
Holčička v obchodě řvala, byla unavená, asi z vedra, ještě k tomu nějak do matky strčila (bylo to v Bille), matka ji začala tlouct s pokřikem, že je zlá a neposlušná.

Zeptala jsem se jí, jestli je všechno v pořádku a jestli ví, že na ni mohu já nebo někdo jiný zavolat PČR pro týrání?
Nechala toho a vysvětlovala, že holčička ji neposlouchá.

A tohle se mi děje po X-té, tady by stejně policie nic neudělala.
Už jsem s dalšíma lidma volala poldy k ožralé romce, co se držela sloupu a řvala na děcka, že jsou zmrdi a policajti jí jen domluvili a řekli přítomnému otci, at ji odtáhne dom.
Ožralé matky a matky řvoucí na děti vidím často a pokud nějak fungujou, nikdo nic neudělá, pokud děti mají oblečení, není to doma jak v popelnici a nevolají sousedi denně policajty pro násilí… :nevim:

• načítám...
40437
30.6.23 02:45

@Jirka607

Pomalu denně vidím paní, padesát let a ta si nastěhovala domů ožralu, agresívního, už rok ho pravidelně vyhazuje z domu.

Byla jsem svědkem, kdy jí nadával před barákem do starých kurev, to jsem se zeptala, jestli je všechno v pořádku, říkala, že ho zrovna vyhazuje z domu.
Asi před dvouma měsíci mi vyprávěla, že podala TO, zbil ji a vykopl dveře.
On totiž nejraději vchází domů vykopnutím dveří.

A jak myslíš, že to skončilo? :)

Už jsem je viděla zase spolu, řešily jsme to se sousedkou, chlap je zpět a chodí po venku v objetí jak dvě hrdličky.
Tady je otázka, jak se hodně příště angažovat, až se budou drobně škorpit… :think:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová