Mám to vzít? Práce - dilema

Anonymní
9.6.17 07:43

Mám to vzít? Práce - dilema

Ahoj, mám dilema, třeba mi vaše názory pomohou. Byla jsem v posledním týdnu na dvou pohovorech. Společnost A - developerská, se špatnou pověstí (pro klienty, jako zaměstnavatel nevím jaká je), plat 23 000 kč, smlouva na půl roku, poté na neurčito, v inzerátu měli flexi prac. dobu - realita: po-čt 8-17:00, s tím, že pokud si naddělám hodiny, tak v pátek mohu jít už ve 14:00, ale nemám nárok na oběd, stravenky a nějaké vstupy do fitka ve večerních hodinách, žádná kancelář nemá dveře - jsou to prostě otevřené prostory rozdělené zdí a v každém tom prostoru je jedno oddělení, případná nadřízená byla taková suchá, nevypadala sympaticky, prac. dobu počítají max. do 18:00, pokud bych tam musela zůstat déle nebude se mi to počítat, pocity smíšené z toho mám. Společnost B - prodávají obuv do velkoobchodů, klasická flexi prac. doba, čtvrtletní a roční prémie, klasické kanceláře, stravenky plně hrazené zam-telem, mobil, ntb, možnost homeofficu 2× týdně, 3× za rok sicks days, formu prac. smlouvy nevím - zapoměla jsem se zeptat, případný nadřízený vypadal v pohodě, sympatický, plat 22 000. Kč Společnosti jsou pár stovek metrů od sebe. Společnost A mi nabídla místo. Společnost B včera dokončila pohovory, dnes by se měl případný nadřízený rozhodnout a předat to personalistce.

Mám dvě malé děti, jedno půjde od září do první třídy. Ráno budu obě děti vozit - každé na jinou stranu, z toho důvodu to stejně nikdy dřív jak na 8 nestihnu do práce. Společnost B se mi líbí daleko více, ale nemůžu čekat na jejich rozhodnutí, které bych se dověděla někdy v příštím týdnu.

Řeším dvě věci:

1. Zavolat do společnosti B a zeptat se, zda mám vůbec nějakou šanci a nastínit jim situaci? S tím, že jejich rozhodnutí potřebuji nejlépe ještě dnes.
  2. Pokud společnost B řekne, že mě nevybrala, nastoupit do společnosti A a nebo hledat dále?

Oboje jsou na pozici účetní, ve společnosti B je možný kariérní růst.

Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
597
9.6.17 07:52

Když nastoupíš ke společnosti A, tak tam nebudeš mít zkušební dobu? Pokud ano, přijala bych nabídku A a pokud by mě vzali v B, tak bych z A hned odešla do B. Do společnosti B bych rozhodně nevolala, stejně by ti asi nic neřekli a vypadalo by to blbě.
Pokud v A zkušebka není, tak záleží, jak moc práci potřebuješ. Já bych asi odmítla a hledala dál, kdyby to případně v B nevyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
9.6.17 07:53

Hmmm
Asi bych nevolala. To mi přijde divné.
Já bych asi byla mrcha a nastoupila bych do A, čekala bych co B. Kdyby B nabídlo, odešla bych z A, pokud ne, hledala bych dál a doufala, že stihnu ve zkušebce najít něco jiného. Taky se může stát, že se ti v A zalíbí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
9.6.17 07:56

Rozhodně tam nevolej, buď to riskni a počkej jestli se ozvou z B, nebo nastup do A, budeš tam mít zkušebku tak pak odejdeš no

• Citovat
  • Upravit
33573
9.6.17 07:57

Tak tu sploečnost A bych asi zavrhla. Společnost B vypadá dobře, proč nemůžeš počkat do příštího týdne na rozhodnutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
9.6.17 07:57

Pockala bych na odpoved z B. A bych vzala potom, pokud praci potrebujes. Nenapadne hledat dal muzes vzdycky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.17 08:08

Tak společnost A má zkušebku, nástup chtějí ihned, nabídku poslali mailem, do kdy se mám vyjádřit nenapsali. Společnost B chce nástup taky ihned, dle slov nadřízeného jsem se jim líbila hodně.

Nechce se mi nastoupit do společnosti A a pak případně po dvou, třech dnech odcházet. Vzhledem k prac. době další pohovory pokud nastoupím do společnosti A nebudu stíhat.

Říkám si, že pokud do společnosti B zavolám a opravdu na férovku jim to vysvětlím, tak snad to nebude tak trapné. Nebo opravdu ano?

Práci potřebuji, jsem v současné době na UP už 3 měsíce a to jen proto, že se mi hned na začátku stal úraz a teprve teď začínám hledat místo.

• Citovat
  • Upravit
10972
9.6.17 08:14

Není ta práce A nahodou ve Zlíně, 34 budova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.17 08:15

@Trojlístek co není?

• Citovat
  • Upravit
2415
9.6.17 08:21

Určitě do společnosti B nevolej, je to trapné. Musíš si prostě počkat na vyjádření, tak jako všichni. Já bych klidně do A nastoupila a v případě, že by mě vzali do B, tak bych z A odešla. Na to máš právo.

Příspěvek upraven 09.06.17 v 08:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
9.6.17 08:22

Jestliže máš ve společnosti A zkušebku, tak bych to místo vzala a čekala bych, až se ozvou z B. Pokud by nevyšlo B, tak bych byla u A a přitom hledala, protože po dobu zkušebky můžeš odejít ze dne na den :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
9.6.17 08:22
@Anonymní píše:
@Trojlístek co není?

No jestli se jedná o práci A ve Zlíně? V areálu Svitu ve 34. budově, něco mi to totiž připomíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
9.6.17 08:23

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
9.6.17 08:26

Pokud máš z něčeho už nyní divný pocit, neber to. Já jsem to tak párkrát udělala a byla to jen ztráta času, na konec jsem nastoupila do práce, kde mi sedělo jak vedení, tak i samotná práce a nelitovala jsem. Zase práce není jako holubník a lítat sem a tam, to také není dobré. Nehledě na to, že pokud jsi z menšího města, personalisté o tom ví a budou na tebe koukat jinak.

Takže v práci A bych nebrala, počkala bych na vyjádření u B. Také záleží, jak moc jsi „zoufalá“ a práci chceš a co jsi schopná obětovat. Moje bohatá zkušenost je taková, že rychlý nástup mají většinou ty pochybné společnosti, které doufají, že lidi vezmou jistotu a pak to podle toho taky vypadá - viz Partners.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibie
9.6.17 08:41

Praci A neber, pokud hledas misto ucetni, tak jinde ti bude lepe. V developerske spolecnosti budou cekat, ze si to u nich odsedis i kdyz prace nebude. Pokud kdykoliv budes potrebovat odejit driv nebo zustat s detmi doma, budou koukat pres prsty a hlidat… Jako ucetni si muzes dovolit byt flexibilni a proto bych hledala misto kde ti to nabidnou. S detmi je to k nezaplaceni.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat