Mám v hlavě zmatek

Anonymní
25.10.22 08:51

Mám v hlavě zmatek

Zdravím, mám poslední dobou v hlavě šílený zmatek. Mám 29 let a mám partnera 3 roky, který nemůže mít děti. Nikdy jsem po dětech nepoužila, tudíž na začátku vztahu mi to nepřišlo jako problém. Zlomilo se to ve mě až poslední dobu, kdy mi partner ublížil a ja si začínám myslet, že to asi nebude nejlepší partner. Prostě se za mými zády začal seznamovat s jinou ženou a ke mě uplme změnil chování. Po 4 týdnech to přešlo a teď se chová zase hezky, ale já nějak nemohu zapomenout. Navíc mi přijde, že když už se člověk vzdá možnosti mít dítě, mělo by to být s partnerem u kterého si je člověk jistý, že ho nadevše miluje. Poslední dobou nemohu spát a stáje nad vším přemýšlím. Nechci udelat chybu, které mohu hodně litovat.
Nezažil někdo podobou situaci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9019
25.10.22 08:55

Dítě bys měla nechtít kvůli sobě, ne kvůli někomu. Pokud děti nechceš, tak je to v pořádku. Pokud dítě chceš, tak se té touhy nevzdávej a najdi si jiného partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
25.10.22 09:15

Tohle fakt smrdi prusvihem, ty se vzdas deti kvuli nemu a pokazde kdyz on uhne z cesty, tak ty budes mit pocit jak ses obetovala a on si toho nevazi apod., horsi to bude cim vic se budes blizit k tomu, ze uz deti ani nebudes moct mit. Ty asi nejsi sama presvedcena, ze deti nechces. Navic pokud se seznamuje s nekym jinym, tak bych uz taky premyslela, ze je neco spatne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
25.10.22 09:35
@Anonymní píše: … Navíc mi přijde, že když už se člověk vzdá možnosti mít dítě, mělo by to být s partnerem u kterého si je člověk jistý, že ho nadevše miluje.

Máš to v hlavě úplně popletené. Ty se přece žádné možnosti mít dítě nevzdáváš. Ty můžeš mít dítě, a samozřejmě i s neplodným partnerem. Zjisti si o tom něco, než se začneš zbytečně odsuzovat do role doživotně bezdětné ženy.

Ty jsi tak nějak připravená obětovat Tvou možnost být mámou - ale čemu to vlastně chceš obětovat? A proč, kakraholte?? Kdo se Tě o tuhle zbytečnou oběť prosil???

Pokud máš kvalitního partnera, bude plánovat to vaše mimi s Tebou. Pokud nemáš kvalitního partnera, pak samozřejmě nemá smysl plánovat s ním další společné soužití, a už vůbec ne přírůstek do rodiny.

A pokud snad je partner tím kdo dítě s Tebou nechce, pak tohle jsi měla napsat rovnou - a nehrát si na oběť, která se něčeho vzdává ze své vůle.

• Citovat
  • Upravit
34322
25.10.22 10:39

Muzes mit dite s darcem.

Ale ty s nim uz stejne nechces byt, tak to rozsekni co nejdriv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
25.10.22 10:44

Takhle, pokud partner nemůže mít vlastní děti, ještě to neznamená, že nemůžete mít společné děti s pomocí dárcovských spermií, například.
Tohle jsou věci, které je potřeba si opravdu ujasnit. Chceš, nechceš, je ti to jedno. Ty i on.
Ale nemůžeš to brát jako nějakou oběť - kterou bys nedejbože jednou mohla svému partnerovi hodně ošklivě vyčítat.
Nemotala bych dohromady dvě věci - bezdětnost a jeho „nevěru“.

Můj partner je taky srovnaný s tím, že pokud (a dokud) chce být se mnou, vlastní děti mít nebude. Já už další nechci. Samozřejmě sme na toto téma několikrát mluvili, on si je plně vědom důvodů, proč ne, některé i z jeho strany, nejen z té mé. Chápe je, souhlasí s nimi.

To seznamování, to je hodně velká kudla v zádech. To není nějaký ojedinělý úlet. Zvaž, zda chceš s takovým člověkem být, nehledě na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
25.10.22 10:50

Ahoj,
všechny vztahy jsou vlastně s nejistou budoucností. Jde jen o to, jakou důvěru k tomu druhému, ke vztahu i sami k sobě v tom vztahu máme. Pokud máš pochybnosti, tak je asi dobré si je pojmenovat, což v některých ohledech děláš. Prostě si říct tohle je na něm a na našem vztahu dobré, tohle se mi nelíbí. Hodnotit jak rozumem, tak citem. Nepochybně je na něm i něco dobrého, o co bys přišla. A nepochybně o něco přicházíš, pokud zůstaneš s ním. Teď jde o to, co v tobě převládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí