Mám věřit agentuře? Práce na DPČ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.10.14 14:49

Mám věřit agentuře? Práce na DPČ

Dobrý den, omlouvám se za anonym, ale nechci aby mojí známí věděli že se mi nedaří najít práci. Dnes jsem byla v personální agentuře. Ačkoliv ve svém inzerátu na práci popisují že dávají smlouvu na HPP, při pohovoru z nich vylezlo že je to smlouva na DPČ. Chci se vás ostatních zeptat, zda se DPČ bere jako brigáda? V agentuře povídali že se tam odvádí zdravotní a sociální + musím na lékařskou prohlídku. Zajímá mě zda by se mě taková smlouva počítala do mateřské, případně pokud bych v budoucnu skončila opět na pracáku? Děkuji moc za radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2529
15.10.14 15:13
@Anonymní píše:
Dobrý den, omlouvám se za anonym, ale nechci aby mojí známí věděli že se mi nedaří najít práci. Dnes jsem byla v personální agentuře. Ačkoliv ve svém inzerátu na práci popisují že dávají smlouvu na HPP, při pohovoru z nich vylezlo že je to smlouva na DPČ. Chci se vás ostatních zeptat, zda se DPČ bere jako brigáda? V agentuře povídali že se tam odvádí zdravotní a sociální + musím na lékařskou prohlídku. Zajímá mě zda by se mě taková smlouva počítala do mateřské, případně pokud bych v budoucnu skončila opět na pracáku? Děkuji moc za radu

Odvádí se pojištění u DPC, neodvádí u DPP :) ALE POKUD VIM, nezapocitava se, mne to rikali na up, ze se to nepočítá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.14 15:15

Je to smlouva dohoda o provedení práce - DPČ. Paní v agentuře tvrdila že sociální a zdravotní odvádí agentura + musím jít na zdravotní prohlídku. Tak že by mě to měli na pracáku uznat jako příjem na SMLOUVĚ U HPP, ale moc tomu nevěřím..

• Citovat
  • Upravit
2529
15.10.14 15:46
@Anonymní píše:
Je to smlouva dohoda o provedení práce - DPČ. Paní v agentuře tvrdila že sociální a zdravotní odvádí agentura + musím jít na zdravotní prohlídku. Tak že by mě to měli na pracáku uznat jako příjem na SMLOUVĚ U HPP, ale moc tomu nevěřím..

No praveze na UP mi rikali ze do materske by mi pocitali pouze HPP, takze se radsi informujte primo na UP :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
15.10.14 15:58
@Mari-KusKus píše:
Odvádí se pojištění u DPC, neodvádí u DPP :) ALE POKUD VIM, nezapocitava se, mne to rikali na up, ze se to nepočítá :nevim:

Nemáš úplně pravdu. U obou záleží na výdělku - u DPP se odvádí od 10.000,–, u DPČ od 2.500,–

@Anonymní píše:

Dohoda o pracovní činnosti (DPČ) vs Dohoda o provedení práce (DPP).
DPP je vpodstatě brigáda, pro firmu výhodná, omezená na 300h ročně, pojištění se odvání od 10.000,– (nicméně obvykle se forma snaží, aby toho zaměstnanec nedosáhl)

http://www.jakpodnikat.cz/…ni-prace.php
http://www.jakpodnikat.cz/…cinnosti.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
15.10.14 18:29

Takže je to prostě tak, že když je smlouva na DPP a zaměstnavatel nebude muset odvádět sociální a zdravotní protože zaměstnanec vydělal méně než 10.000, tak se ale zaměstnanci nepočítá nic do pracáku ani do mateřské? Prostě výhoda pro zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
15.10.14 18:35
@chipsa píše:
Takže je to prostě tak, že když je smlouva na DPP a zaměstnavatel nebude muset odvádět sociální a zdravotní protože zaměstnanec vydělal méně než 10.000, tak se ale zaměstnanci nepočítá nic do pracáku ani do mateřské? Prostě výhoda pro zaměstnavatele.

Pardon, DPČ, už jsem z toho blbá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat