Mám VŠ, chci být sestra, blbost?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
mám VŠ,chci být sestra,blbost?
prosím o radu a zkušenosti, nejlépe zdravotní sestry… je mi 30 let, mám vystudovanou VŠ přírodovědu, dařilo se mi pracovat cca 8 let v oboru (různé specializace)… nyní se budu stěhovat do města, kde je adekvátní VŠ místo nereálné nebo alespoň velmi vzácné … mám strach z budoucnosti… dojíždění do současné práce je nereálné (cca 100 km) v tom městě (okresní město) žít chci a budu, to teď neřešme… hlodá ve mě, že vedle domu máme nemocnici a ve městě je i zdravotnická VOŠ… čeká mě několikaletá rodičovská a mám dobré možnosti hlídání, tak mě napadlo vystudovat 3-leté denní studium všeobecná sestra… školu bych nějak zvládla, z toho strach nemám, nechodila bych asi úplně na všechno, jde hlavně o praxi, hlídání by to snad vyřešilo… mám pocit (a myslím, že dost reálný), že jako sestra se prostě uplatním snáz… Nemám žádné vnitřní kariérní ambice, chci hlavně práci, práce sestry by mě bavila, myslím, že na to mám dobrou povahu a samaritánské sklony
Otázka zní, zda si to nepředstavuji jako hurvínek válku… budu třeba nakrásně i Dis. sestra (cca 35 let), ale bez praxe, registrace, s 2 dětma (hlídání mám ale dobré a spolehlivé)… budu mít na pracovním trhu první roky vůbec nějakou cenu?
co myslíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, myslím, že uplatnění najdeš. Registraci mít budeš, na VOŠ a VŠ se započítává praxe ze studia jako kredity. Musíš si o ní jen zažádat do určité doby po ukončení studia, ale to už si nepamatuji přesně, do kdy. Jen jsem moc nerozuměla tomu, jak jsi psala, že na všechno asi chodit nebudeš. Jinak je to krásná práce a pořád u ní cítím takovou „jistotu“ zaměstnání. Tak hodně štěstí. ![]()
Příspěvek upraven 17.08.11 v 16:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud chceš být ,,klasická vš.zdravotní sestra,, která bude smět pracovat bez toho, aniž by měla nad sebou dohled a nebýt jen nějaká oška nebo sanitárka,čeká tě běh na dlouhou trať. Včetně samozřejmě nově zavedené povinné registrace,sbírání keditů na seminářích apod. Na zdr.sestru dneska totiž jen čtyřletá zdrávka s maturitou nestačí. Každopádně klobouk dolů před tvým rozhodnutím,držím palce ![]()
- Citovat
- Upravit
Zakladatelka ale mluví o zdravotní VOŠ, tam je délka studia 3,5 roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Murky píše:
To je sice hezký ale základy z klasické zdrávky vezme kde?
- Citovat
- Upravit
Ty mít nepotřebuje, vše se tam probírá od začátku. Jen je to trochu větší fofr, ale dá se to zvládnout naprosto bez potíží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fakt, vím o čem mluvím, já mám gympl a zdravotní VOŠ. Končila jsem ji před rokem a půl, tak i informace mám snad aktuální. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky za reakce
základy ze střední zdrávky myslím nějaké nahradí to, že mám vystudovanou přírodovědnou VŠ a 2 roky doktorátu k tomu, takže za sebou mám strašně moc zkoušek defacto ze stejných předmětů (samozřejmě ne ze všech)… jinak od roku 2001 nepřetržitě rukama i hlavou pracuji v laboratořích (parazitologie, hematologie, genetika), pracovala jsem na akademii věd, nyní v soukromé zdravotní klinice, praxe mám habaděj, něco i z laborek v zahraničí… jen nemám oprávnění pracovat jako sestra…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baslerinda píše:Murky píše:To je sice hezký ale základy z klasické zdrávky vezme kde?
Na VOŠ se dá jít i gymplu
Nepotřebuješ mít střední.Navíc už není obor zdravotní sestra,ale zdravotní asistent.
- Citovat
- Upravit
Murky - jde to nechodit na nějaké předměty do školy? když si jsem jistá, že třeba zkoušku z hematologie zvládnu? O to mi právě jde, že si neumím představit být na mateřské a chodit od 8-15h do školy poslouchat něco o krvinkách, když z nich mám asi 3 VŠ zkoušky… je prezence nutná třeba aspoň z 50%? Mělo by jít snad o to, zda složím zkoušky, ne? Samozřejmě, že nějaké specializace pro mě budou úplně nové, tak to bych vzorně chodila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obdivuju tvoje rozhodnuti. Ale uprimne, ja pracuju ve zdravotnictvi a praci setry bych delat nechtela. Zvlast v tehle dobe. Protoze co si ony musi vyslechnout a co vsechno musi zvladnout a vydrzet za mizerne ohodnoceni, je fakt dost tristni…
Ale muzes na tom byt lepe, pokud se ti podari nejak specializovat…a prace pro tebe bude asi porad, myslim, ze s uplatnenim po skole problem nebude…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucineeccka píše:Baslerinda píše:Na VOŠ se dá jít i gympluMurky píše:To je sice hezký ale základy z klasické zdrávky vezme kde?
Zakladatelka ale mluví o zdravotní VOŠ, tam je délka studia 3,5 roku.Nepotřebuješ mít střední.Navíc už není obor zdravotní sestra,ale zdravotní asistent.
Právě,starý dobrý časy,kdy člověk byl po odmaturování vš.zdr.sestra,dnešní výmysly v podobě z.asistentů,ošetřovatelek a sanitárek … a bude hůř. ![]()
- Citovat
- Upravit
Murky píše:
Fakt, vím o čem mluvím, já mám gympl a zdravotní VOŠ. Končila jsem ji před rokem a půl, tak i informace mám snad aktuální.
prosím tě, můžeš mi nastínit reálný průběh studia? Je to škola opravdu na plný úvazek, nebo je jen pár hodin denně, jak se při tom dá fungovat? Nemám problém si zařídit hlídání na týdny praxe, ale stále řeším, zda je povinné trávit každý den v lavici, když zkoušky složím (teoreticky:-) Kolik je praxe? Já jsem koukala na stránky školy a první rok to bylo málo, asi 2-4 týdny, druhý a třetí rok to bylo asi 8-10 týdnů? Na těch praxích se točíte na různých odděleních, jsou to už třeba noční, odpolední?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
máš doktorát a chceš jít dělat sestru? Chválím, že řešíš hlavně práci, ale… trochu mi to hlava nebere. S tvým vzděláním jsi zastávala určité funkce a teď po tobě budou řvát pacienti i doktoři, ´protože pro ně budeš „jen“ blbá sestra. Psala jsi, že jsi dělala v laboratoři - nebylo by lepší poptat se v nemocnici v laboratoři? Třeba by tam byla tvoje kvalifikace dostačující, nebo si dodělat ped. minimum a jít učit na školu - třeba i tu zdravotní. Když už bych věnovala x let studia jednomu oboru, něco v něm dosáhla, nechtěla bych jít dolů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dodám, že je možné, že se na tebe budou už na škole dívat divně - s doktorátem jdeš na sestru a ještě nechceš chodit na některé předměty - je možné, že ti to někteří dají sežrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit