Mám VŠ, chci být sestra, blbost?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Murky píše:
Co se týče průběhu studia, tak to tě asi nepotěším, fakt se chodí každý den na 6-8 hodin. Praxe je také hodně, v prváku na semestr 2 týdny, ve druháku asi 8 týdnů za semestr, ve třeťáku asi 12 a ten čtvrťák je celý o praxi, od září až do ledna. Teda zhruba, přesně už se nepamatuji. Co se týká směn na praxích, tak záleží, kde jsi na oddělení, je to o domluvě, ale podle mé zkušenosti nejvíc chtějí ranní, kdy je nejvíc práce.
Jinak nevím, proč by se na tebe někdo díval divně. Já na ty roky tam hrozně ráda vzpomínám, byly jsme fajn parta.
té praxe je teda mraky… ale to je logické… při té mateřské mě z toho ale obchází hrůza, zda je to vůbec reálné… ještě mě napadá, co vlastně těhotenství????? pustí mě na praxi?????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,u nás holky studujou VOŠ,zažádali si individuál a musejí splnit tuším 80% docházky
Já práci sestry miluju,dělal jsem jí před mateřskou a dělám jí i teď.
Sice jen na 1/2 úvazku,ale bez nemocnice bych to nebyla já ![]()
Myslím,že jsi se rozhodla správně.Takhle studovala při rodičáku jedna moje kolegyně,řkala,že to byla brnkačka,ale měla děsně hodný miminko ![]()
Příspěvek upraven 17.08.11 v 19:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gjoa píše:Murky píše:té praxe je teda mraky… ale to je logické… při té mateřské mě z toho ale obchází hrůza, zda je to vůbec reálné… ještě mě napadá, co vlastně těhotenství????? pustí mě na praxi?????
Co se týče průběhu studia, tak to tě asi nepotěším, fakt se chodí každý den na 6-8 hodin. Praxe je také hodně, v prváku na semestr 2 týdny, ve druháku asi 8 týdnů za semestr, ve třeťáku asi 12 a ten čtvrťák je celý o praxi, od září až do ledna. Teda zhruba, přesně už se nepamatuji. Co se týká směn na praxích, tak záleží, kde jsi na oddělení, je to o domluvě, ale podle mé zkušenosti nejvíc chtějí ranní, kdy je nejvíc práce.
Jinak nevím, proč by se na tebe někdo díval divně. Já na ty roky tam hrozně ráda vzpomínám, byly jsme fajn parta.
nepustí…a být tebou tak po tom ani netoužím,je to risk…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verenika píše:
Ahoj,u nás holky studujou VOŠ,zažádali si individuál a musejí splnit tuším 80% docházkyJá práci sestry miluju,dělal jsem jí před mateřskou a dělám jí i teď.
Sice jen na 1/2 úvazku,ale bez nemocnice bych to nebyla já
Myslím,že jsi se rozhodla správně.Takhle studovala při rodičáku jedna moje kolegyně,řkala,že to byla brnkačka,ale měla děsně hodný miminko
na ten individuál jsem zapoměla,já ho na denním taky měla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baslerinda píše:Murky píše:To je sice hezký ale základy z klasické zdrávky vezme kde?
Zakladatelka ale mluví o zdravotní VOŠ, tam je délka studia 3,5 roku.
Na VOŠ chodí i holky z gymplu a zvládají
pozn- omlouvám se, je to tu několikrát.
Příspěvek upraven 17.08.11 v 19:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ladybird píše:
Gloe, já mám střední, vyšší i vysokou, tak kdybys chtěla nějaké info, písni mi SZ. Každopádně když nemáš střední ZŚ a tudíž ani praxi u lůžka, na dálkové studium tě nevezmou, musíš na denní a praxe pak máš mnohem víc, už si to nepamatuju přesně, ale myslím, že je to podle EU asi 400h za ty 3 roky? Navíc za pár let dálkové zruší a bude jen denní. Oddělení se střídají, směny jen ranní a odpolední, měla by tam být se studentkama lektorka a těm se v noci dělat nechce.Být tebou, jdu taky rovnou na VŠ, pokud to lze, VOŠ je na nic, nejdřív děláš Bc. a po 2 letech praxe můžeš dodělat Mgr. Jestli ti uznají zkoušky, o tom pochybuji, v našem oboru se hraje na něco, co nechápu, myslím že ty se svými zkušenostmi budeš valit oči. Mě zkoušky z VOŠ také neuznali a bylo to to samé!!!!
Práce mě taky baví, neumím si představit , že bych dělala něco jiného, ale já se tak rozhodla už asi v 7. třídě a vydrželo mi to. Přeju ti pevné nervy, jsi dobrá!!!
![]()
![]()
díky za podporu, ale ještě na té škole nejsem
překvapuje mě, jak je ta cesta směrem VŠ, VOŠ a nejlépe ještě zdravotnická SŠ těžká
když člověk vystuduje zdrávku, tak si pak za běhu může dodělat VOŠ nebo VŠ, lze to dálkově apod… když já mám ale tématicky jinou VŠ a chodím do práce nebo budu na mateřské, tak si těch 400h někde v nemocnici odkroutím těžko… nemám peníze na to, abych si dala 3 roky pauzičku a dostudovala si prezenčně, to co jsem si pozdě vyvolila… je to těžký… a to nechci ani zmiňovat, že nejraději bych si střihla medicínu
ale to už je opravdu sci-fi… potřebuju vrátit 10 let dozadu, chjo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verenika píše:
Ahoj,u nás holky studujou VOŠ,zažádali si individuál a musejí splnit tuším 80% docházkyJá práci sestry miluju,dělal jsem jí před mateřskou a dělám jí i teď.
Sice jen na 1/2 úvazku,ale bez nemocnice bych to nebyla já
Myslím,že jsi se rozhodla správně.Takhle studovala při rodičáku jedna moje kolegyně,řkala,že to byla brnkačka,ale měla děsně hodný miminko
já si prostě teď od stolu neumím představit, jak je to denní studium s praxí zvladatelný na rodičáku… asi bych se taky snažila mít nějaký individuál, při druhém těhotenství si budu muset nějak přerušit nebo já nevím, zní to dost šíleně
ale stejně to chci zkusit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gjoa píše:
je to těžký… a to nechci ani zmiňovat, že nejraději bych si střihla medicínuale to už je opravdu sci-fi… potřebuju vrátit 10 let dozadu, chjo
Tak přesně takhle to cítím i já..
Ale co člověk nadělá..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No co si tak matně vzpomínám, tak ten rozvrh byl dost děsivý. Každý den od 8-16hod, v pátek jen do 15hod a nejmíň 1× týdně jsme tam čučeli do 18hod. Nejlepší bude si zajít přímo na tu školu a vyptat se na všechno tam. V každém případě to nebude lehké, s tím fakt nepočítej. Zdá se mi, že si to tu maluješ docela růžově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, takže asi budu opakovat co je psáno.
Pracuju jako sestra 10 let (8 let v nemocnici a 2 roky v důchoďáku). Nyní si dálkově dodělávám VŠ bakaláře kombinovanou formou studia. Myslím, že by tahle škola pro tebe byla lepší. Mám zkušenosti s tím, že DiS v tomto oboru moc neznamená. Podmínkou přijetí na kombi. studium je maturita z jakékoliv školy a samozřejmě přijímací zkoušky. Už nemusí mít zdrávku a praxi. Je tam rozdíl jen ten, že holky z oboru mají daleko méně praxe, než holky, které zdrávku nemají. Do školy jinak chodím vždy pátek a sobotu 1×/14 dní. Máme v ročníku spoustu maminek ať už na mateřský, nebo s většími dětmi. I takové, které během studia stihly porodit. Takže se to zvládnout dá i při práci s dětmi. Studium je na 3 roky.
A nemohu si odpustit něco o tomto zaměstnání
:
Vybrala sis krásné zaměstnání. Já sama si nedovedu představit, že bych dělala něco jiného a určitě tě nechci odradit
. Ale když jsem se na zdrávku hlásila, netušila jsem do čeho jdu. Práce je super. Někdy psychicky i fyzicky náročná. Jediné co mi pomalu začíná vadit jsou noční, víkendy a svátky (hlavně vánoce, Silvestr…) v práci. Zatím jsem bezdětná, ale vím že až budou děti, tak se na směny vrátit nechci. Je to jeden z důvodů, proč jsem odešla z nemocnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jěště,na paxi se dá domluvit na dodělánípraxe třeba o prázdninách.K nám chodí třeba i sami studenti mimo jejich období praxe,když se jim to nehodilo,nebo jsou tam dýl protože další den nemůžou atd.Je to prostě na domluvě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem to dočetla celý
. U nás na škole není problém chodit na praxi v těhotenství. Je to na domluvě se sestrami na oddělení, kde praxe probíhá. Holky nedělaly náročnější práci, nechodily k infekčním pacientům (k těm tedy by neměli studenti chodit vůbec) …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Murky píše:Gjoa píše:Tak přesně takhle to cítím i já..
je to těžký… a to nechci ani zmiňovat, že nejraději bych si střihla medicínuale to už je opravdu sci-fi… potřebuju vrátit 10 let dozadu, chjo
Ale co člověk nadělá..
No, tak já vám musím holky říct, že si tu medicínu klidně střihnu, pokud to vyjde
A 20 mi rozhodně není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, studuji VOŠ všeobecnou sestru, studium je denní, 3leté, v prváku jsme měli rozhodně víc praxe než jen dva týdny, myslím že to bylo něco přes 400 hodin. Teď nastupuji do 2.ročníku ale můžu si udělat jen teorii ze zimního semestru (v září a říjnu), v listopadu mám termín porodu, jinak s chozením na praxi by byl problém a tak jsem musela těhotenství tajit. Po porodu nesmíš 9 měsíců chodit na praxi, takže to pro mě znamená na rok přerušit a pak nastoupit na individuální plán.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit