Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem vzteky bez sebe na blbé lidi, rasistický prasata.
Vedle v domě žije romská rodina, znám je 15 let, mají 4 děti, nejmladší šestiletou roztomilou hodnou holčičku v první třídě.
Rodiče pracují, děti chodí do školy.
Dneska před domem seděli dva zhruba v mém věku (40), znám je od vidění, bydlí někde blízko, určitě i oni znají tu rodinu, ale i kdyby ji neznali, nic jim nedává právo na to dítě, které vyběhlo s míčem před dům (dokonce je pozdravila) začít ječet (naprosto bezdůvodně, holčička jen vyšla ze dveří, šla kolem nich k parku).,,Vypadni, ty špinavá (naprosto čistá ) kofolo,,.
Naprosto bezdůvodně, jen šla kolem.
Byla jsem poblíž, holčička se rozplakala a vrátila se domů, už nevyšla, já jim řekla, proč jste na ní takhle hnusní, ona vám něco udělala? Ta ženská mi začala tykat, že prý ať taky táhnu, když se jich ještě zastávám, chlap tam seděl a chechtal se.
Opilí ale nebyli, v podstatě si užívali tu moc nad malým dítětem.
Otočila jsme se a odešla.
Co jsem tak asi měla dělat?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Hnus nad hnusy, co na to říct. Je super, že ses holky zastala!!!
Tyhle lidi jsou asi sami trochu jinde, tak mají takovou zvrácenou potřebu.
@Lenka002 Tohle nebyli rasisti, ale čeští křupani. Kdybys chtěla vidět skutečný rasismus, tak zajeď do Texasu, Alabamy nebo Jihoafricé republiky, případně Zimbabwe.
(V některých texaských městech jsou prý i federální zákony tak akorát pro srandu zaměstnavatelům. Vzhledem k tomu, že i soudci jsou místní…)
@sophinka píše:
Podat oznámení na policii, ale to bys měla v sousedství peklo
To máš pravdu, vídám je v Bille, v parku, ne to fakt ne.
@Jura007 píše:
@Lenka002 Tohle nebyli rasisti, ale čeští křupani. Kdybys chtěla vidět skutečný rasismus, tak zajeď do Texasu, Alabamy nebo Jihoafricé republiky, případně Zimbabwe.
(V některých texaských městech jsou prý i federální zákony tak akorát pro srandu zaměstnavatelům. Vzhledem k tomu, že i soudci jsou místní…)
Ale Juro, jasně, nezmlátili ji, nelynčovali, jen na ní řvali, na malou holku, co šla kolem nich do parku.
Skutečným rasistům jde ale o něco jiného - o rasovou segregaci. Aby se rasa, co podle jejich názoru není k něčemu kompetentní, nemíchala do toho, co jí údajně nepřísluší. A mimochodem, v JAR a Zimbabwe je zrovna v kursu „černý“ rasismus… ![]()
@Jura007 píše:
Skutečným rasistům jde ale o něco jiného - o rasovou segregaci. Aby se rasa, co podle jejich názoru není k něčemu kompetentní, nemíchala do toho, co jí údajně nepřísluší. A mimochodem, v JAR a Zimbabwe je zrovna v kursu „černý“ rasismus…
Juro já myslím, že tahle dikuze je úplně o něčem jimém..Tu holčičku nezajímá JAR a Zimbabwe nebo Texas a Alabama. Ta holčička musí žít tady, musí denně do školy, do obchodu, žít bez kamarádů… ![]()
@sophinka píše:
Juro já myslím, že tahle dikuze je úplně o něčem jimém..Tu holčičku nezajímá JAR a Zimbabwe nebo Texas a Alabama. Ta holčička musí žít tady, musí denně do školy, do obchodu, žít bez kamarádů…
Přesně tak!
@Jura007 píše:
Skutečným rasistům jde ale o něco jiného - o rasovou segregaci. Aby se rasa, co podle jejich názoru není k něčemu kompetentní, nemíchala do toho, co jí údajně nepřísluší. A mimochodem, v JAR a Zimbabwe je zrovna v kursu „černý“ rasismus…
Možná by někdo té holčičce měl říct, že neprožívá rasizmus ať je v klidu, že se má moc dobře…Třeba ty, Juro
@sophinka Použil jsem to jenom jako podpůrný argument, proč ty dva křupany nemůžu považovat za rasisty. Oni totiž žádný program nemají. A myslím, že mě chápeš velice dobře; nedělej že ne…
@Jura007 popravdě tvoji logiku, jako obvykle nechápu
. Pro mě je podstatné zda to druhému ublíží. A pokud to někdo dělá za účelem ublížit druhému je to hnus jalovej.
Jsem míšenka, ale svůj exotický původ nezapřu a ani nechci
S rasismem jsem se setkala několikrát. Od mala rozlišování malých dětí, to je nic, ale v pozdějším věku i ve spojením s násilí od mladých dospívajících (jeden měl narážky a chtěl shodit ze schodů) po dědkovi, který na mě chtěl flusnout, když mě potkal při nástupu na autobus.
Vyrůstala jsem v Česku a bydlela jsem i nějaký čas v Asii a tam, když vidí „bílé“, tak v každém případě nereagují tak, jak jsem se tu setkala.
Souhlasím s Jurou, takových omezenců je v ČR hafo a na víc si netroufnou. Chtěla bych je vidět, jak by si dovolovali, kdyby tam za tou holčičkou vyběhla celá romská rodina. To by si asi nasrali do gatí.
Stejně je to ale na přes držku. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat