Mám zrušit svatbu - omezení kvůli koronaviru?

459
14.3.20 10:21

Mám zrušit svatbu?

Ahoj maminky.
Předem říkám, že nejsem žádný plašan a nepodléhám panice.
ALE 9.5.2020 máme mít svatbu. Cca 45 lidi a já teď nevím co a jak. Samozřejmě nikdo nevím co bude, jestli to pomine, nebo bude hůř.
Ale já teď opravdu nevím co dělat. Jestli svatbu zrušit už teď, nebo ještě chvilku počkat jak to dopadne. Vůbec nevím. Jsem z toho nešťastná :,( Zase to nechci všechno rušit na poslední chvíli. Teď v neděli jsme chtěli už rouvážet pozvanky. Všechno máme zařízené, domluvené, objednané. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Dlouhá punčoška
14.3.20 10:26

Zjistila bych, do kdy se dá svatba zrušit s co nejmenšími stornopoplatky.
Jídlo, květiny,…
A vyčkávala bych.

• Citovat
  • Upravit
34473
14.3.20 10:27

Ještě bych těch 14 dní počkala a pokud opatření nezačnou povolovat, zrušila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20900
14.3.20 10:31

Počkal bych do konce dubna jak se to bude vyvíjet. Ono se to mění každých pár hodin všechno, nikdo nedokáže říct, co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
14.3.20 10:32

Jestli to ještě jde, nespěcháte, a není pro vás nějak důležité to datum, tak bych to odložila. Každopádně být v kontaktu s oddávajícím, jestli tam nejsou nějaké změny, opatření apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
14.3.20 10:36

Zatím bych nerušila, ale průběžně zjištovat situaci na matrice a v restauraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
14.3.20 10:39

Zjisti si, jak to máte se storno poplatky. Já bych ještě tak ty tři čtyři týdny asi počkala, jak se to bude vyvíjet. Ale záleží, kolik toho máte vázané na rezervace a zálohy, jestli je v tom už hodně peněz, tak bych se to snažila přesunout co nejdřív, s co nejmenšími ztrátami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
14.3.20 10:41

Mame mit svatbu zacatkem cervna a cekam do velikonoc jak to bude. Kdyz to porad bude blby tak odkladam, kdyz to bude lepší tak necháme aspoň obrad s nejblizsi rodinou a oslabu udelame dodatecne treba v lete venku. Taky me to netesi, o to min ze mame zamluveny penzion na slovenku kam se aktualne ani nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
14.3.20 10:42

@Michelle_M
Peněz v tom naštěstí moc není. Máme zaplacené asi 3 zálohy po 1000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
14.3.20 10:48
@Tynulda píše:
@Michelle_M
Peněz v tom naštěstí moc není. Máme zaplacené asi 3 zálohy po 1000,–

Chápu, měli jsme to hodně podobně, spoustu věcí jsme totiž jeli jen ve vlastní režii nebo s pomocí kamarádů, zálohu jsme dávali akorát v pekárně a v půjčovně šatů. V takovém případě bych pozvánky rozvezla, s informací, že je budeš cca v půlce dubna ještě informovat, vzhledem k vývoji situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
14.3.20 10:52

@Michelle_M
Přesně. Většinu máme přes známé, hodně si děláme sami. Takže by nás to přinejhorším na poslední chvíli nezrujnovalo no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
14.3.20 10:53

@Tynulda Svatbu - obřad - bych měla. Ale jen vy dva a svědci. Oslavu pro rodinu a přátele bych udělala až v období klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
14.3.20 10:53

V květnu už bude nejspíš to nejhorší za námi. My máme svatbu 4.4. a vůbec netušíme, co bude. Museli jsme osekat list hostů na 25 lidi, aby nás bylo na obřadu max 30 a kdoví nakonec, jestli to ještě nezprisni. Pokud ano, vůbec netuším jestli se vzít jen se svědky nebo prostě svatbu odložit. Jsem z toho celého na nervy, tak bych to už rada měla za sebou. Ale bez rodičů a tak? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.20 11:05

Máme mít svatbu uprostřed kvetna, na zalohach kolem 70tis a odkladame minimálně na podzim. Tohle se určitě jen tak neprezene - chceme si svatbu užit společne s rodinou a přáteli a teď by byl každý jak na trni, v obavách, to nechceme. Jsme spolu už spoustu let, máme dvě děti, ještě proste chvilku pockame ať je pak co slavit.
Ono to omezení možná nebude pak takové (doufam) je možné, ale v lidech to stále ještě bude. Sjizdet se nám mělo přes 60lidi z cele republiky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.20 11:07

Jinak bych chtěla podotknout, ze zálohy mi všichni v pohode přesunuli na jiný termín… takže o nic neprijdeme

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA