Mám zůstat sama s dítětem?

141
22.7.23 21:42

.

Ahoj holky, jdu si k vám pro radu. Žiji s mužem, který má dvě děti z prvního manželství. Já se kvůli němu přestěhovala na druhý konec republiky. opustila jsem rodinu, práci, přátele. Zrovna se rozváděl, šli jsme na to moc rychle…slíbil mi, že s bývalou bu, tak mam jet na víkend za rodinou. Maloval mi med kolem huby pěkně. Dopadlo to tak, že s bývalou si píše v podstatě nonstop. O dětech, o práci, různé drby z města. Večer v deset mi třeba masíruje záda a píše si s ní jen tak o práci. Vím to, občas jsem to nevydžela a chtěla vědět, co si tak moc píšou a koukla se. Vrátit se nechtějí ale ten nonstop kontakt, zpráva co hodinu nebo vyloženě psaní si spolu půl dne nejak nedávám. Dále děti jsou u nás denně. Je jim tam líp. Máma po nich chce, aby pomáhaly a u nás jim dělá přítel vyloženě sluhu, chodí jim i pro jogurt do lednice, kdy ho pošlou. Je jim 10 a 13. To je kámen úrazu. Když tam jsou denně, ikdyž je střídvá péče, tak už mi to docela vadí. Myslím, že by se měli zapojit do chodu domácnosti. Já už nezvládám péči o velký barák o pěti lidech včetně ročního dítete. Kdž jsem to příteli řekla, tak se se mnou pohádal a řekl mi, že jsem mu zničila život. Vždy při hádkách vede tyto silné řeči o zničení života a o tom, že mě nenávidí a že jsem jeho nejvetší chyba.
Kvůli jeho přístupu už na jeho děti koukám skrz prsty. Jsme spolu pět let a poslední rok je nemůžu vystát. Jen k nám přijdou čumí do mobilu a jsou zvyklí, že jsou obskakovaný, ni, udělá třeba snídani a večeři, nakoupí…ale to je vše pro ně. Pro mě a malou toto nedělá. Bohužel on to bere tak, že dělá hodně a pro všechny.
Já jsem momentálně nalomená, že od něj odejdu. Nechci být jen jejich služka a nechciedovedu představit, ně. Hádky kvůli tomu, že je neustále duchem s bývalou a musí jí psát, už jsem vzdala. Už si netroufnu. Děti jsou jeho citlivé místo a proti nim nemůžu říct nic…hned je hádka. po těch letech bojů už cítím, že tento vztah je nad moje síly a asi se vrátím s děckem k rodičům…nebo myslíte, že přeháním?

Příspěvek upraven 20.09.23 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lenka76
22.7.23 21:50

Kdyby mi partner v hadce rekl, ze jsem mu znicila zivot a jsem chyba jeho zivota, tak neni co resit ne?🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
684
22.7.23 21:52

Že to přeháníš? seš jeho největší chyba? možná se musíš stát jeho ex, aby jevil nějakej zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35830
22.7.23 21:53
@Marketak8 píše:
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu. Žiji s mužem, který má dvě děti z prvního manželství. Já se kvůli němu přestěhovala na druhý konec republiky. opustila jsem rodinu, práci, přátele. Zrovna se rozváděl, šli jsme na to moc rychle…slíbil mi, že s bývalou bude v kontaktu minimálně a budou řešit jen důležité věci kolem dětí, děti u něj budou max 2× neb 3× týdně, budeme spolu jezdit na výlety děti se občas přidají a vše mi vynahradí. Taky říkal, že když budu chtít od jeho dětí klid, tak mam jet na víkend za rodinou. Maloval mi med kolem huby pěkně. Dopadlo to tak, že s bývalou si píše v podstatě nonstop. O dětech, o práci, různé drby z města. Večer v deset mi třeba masíruje záda a píše si s ní jen tak o práci. Vím to, občas jsem to nevydžela a chtěla vědět, co si tak moc píšou a koukla se. Vrátit se nechtějí ale ten nonstop kontakt, zpráva co hodinu nebo vyloženě psaní si spolu půl dne nejak nedávám. Dále děti jsou u nás denně. Je jim tam líp. Máma po nich chce, aby pomáhaly a u nás jim dělá přítel vyloženě sluhu, chodí jim i pro jogurt do lednice, kdy ho pošlou. Je jim 10 a 13. To je kámen úrazu. Když tam jsou denně, ikdyž je střídvá péče, tak už mi to docela vadí. Myslím, že by se měli zapojit do chodu domácnosti. Já už nezvládám péči o velký barák o pěti lidech včetně ročního dítete. Kdž jsem to příteli řekla, tak se se mnou pohádal a řekl mi, že jsem mu zničila život. Vždy při hádkách vede tyto silné řeči o zničení života a o tom, že mě nenávidí a že jsem jeho nejvetší chyba.
Kvůli jeho přístupu už na jeho děti koukám skrz prsty. Jsme spolu pět let a poslední rok je nemůžu vystát. Jen k nám přijdou čumí do mobilu a jsou zvyklí, že jsou obskakovaný, nic si po sobě neuklidí, papírky uklidí třeba přítel.
Vadí mi tento jeho styl výchovy. On měl to samé od maminky a ted to aplikuje na děti. Po mně se chce, abych vedla domácnost, on se tedy s dětmi vždy učí, hraje si s nimi, udělá třeba snídani a večeři, nakoupí…ale to je vše pro ně. Pro mě a malou toto nedělá. Bohužel on to bere tak, že dělá hodně a pro všechny.
Já jsem momentálně nalomená, že od něj odejdu. Nechci být jen jejich služka a nechci každý den pečovat o jeho děti, když mají být u mámy(je to tak že po škole přijdou k nám a večer v sedm jdou k ní)…obzvlášť když mě řekl, že druhé se mnou nechce. Neměli jsme to před prvním ujasněné. Nějak si nedovedu představit, že tam takhle jeho děti budu obskakovat do třiceti. Pochybuji, že s tímto jeho přístupem se něco naučí a budou přikládat ruku k dílu…a nechci takto vychovávat vlastní dceru. Myslíte, že to přeháním? Bohužel není šance komunikovat a udělat kompromis. Vše se obrátí proti mně. Hádky kvůli tomu, že je neustále duchem s bývalou a musí jí psát, už jsem vzdala. Už si netroufnu. Děti jsou jeho citlivé místo a proti nim nemůžu říct nic…hned je hádka. po těch letech bojů už cítím, že tento vztah je nad moje síly a asi se vrátím s děckem k rodičům…nebo myslíte, že přeháním?

Děti za nic nemůžou. Problém jsou rodiče.
Neprehanis,.když by mi někdo řekl že mě nenávidí a jsem omyl tak balim. Otázka je, jestli bude souhlasit a přestěhováním dítěte tak daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
22.7.23 21:55

Máte roční dítě a jste spolu pět let..takže tvůj partner se předpokladam zcela stejně chová celých pět let a do toho sis s ním za těchto podminek udělala dítě. Já chápu, že se to ucho jednou utrhne, ale tady se dalo asi čekat, že se nic nezmění..
Trochu mi připomínáš jednu znamou, která si pořídila dite s muzem, co měl dítě z předchozího vztahu. Teď se to dělí, on se stará o svoje a ona o to jejich, pro které on nehne prstem. Na druhou stranu je evidentní, že už na sebe jen stekaji a čeká se, až to někdo ukončí, protože tomu už se neříká vztah.
Jen z toho tveho popisu jste ve stejné situaci.
Ty musíš vědět, jak tvůj partner reaguje na normální promluvu, jak byste mohli fungovat, aby tys byla spokojenější.
On problém nemá? Asi taky, když má doma permanentně nastvanou ženu, ktera neustale nasazuje na jeho děti (pak je jednodušší psát byvale).
Změnit to ale musíte chtít vy oba. Nehodnotím, co kdo dela spatne. Ale já osobně v tvé situaci už bych byla s partnerem domluvená…nebo pryč.

• Citovat
  • Upravit
141
22.7.23 21:57

Bohužel mi to řekl na dovolené, kde pak zranila jeho dcera, takže jsem to přešla ale je to ve mě pořád…říkal mi to už několikrát, když jsem se hádala kvůli bývalé. ale já mu tenkrát narovinu řekla, že to nedám, pokud to s ní bude přehánět a on slíbil, že budou řešit jen nutné věci kolem dětí…vše je jinak a já se vztekám a nejsem štastná…souhlasit bude muset, pokud se rozejdem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
22.7.23 22:01

@Svetluska55
já jsem hodně na pořádek a mea jsem doboru pracovní dobu, takže do porodu jsem jim všem dělala v podstatě full-servis a nevadilo mi to. Njesem z těch, co se válí…ale za tu dobu jsou děti starší a já mám na bedrech mimino a už to nezvládám a chci i nějaký čas pro sebe a ne jen posluhovat.
A u nás mi to přijde to samé. Tak jako svým prvním dětem se té naší zdaleka nevěnuje. Beru to. Je malá. Ale on ji jen 4× týdně povozí a jinak je vše na mě. Veškerá péče. S těmi z prvního manželství se koupal, přebaloval je…dokonce je doted uspává a naší malou ne. Spí jinde, aby ho dokonce nebudila. Nikdy jí neuspával a neviděl třeba jak spinká. U těch jeho prvních mu nesmí utéct nic. Tady skoro vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
22.7.23 22:02

Vždy při hádkách vede tyto silné řeči o zničení života a o tom, že mě nenávidí a že jsem jeho nejvetší chyba.– U toho jsem se zastavila. Tohle mi říct přítel, tak si hledám bydlení jinde. Co to máš sakra za vztah?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
22.7.23 22:05

@Lu66
Nevím…říkala jsem si, že je prostě výbušný. Pak se třeba omluví ale je fakt, že já si to v sobě nesu a nezapomínám a najednou jsem zjistila, že už ho kvůli tomu nemiluju. Za to vše ošklivé, co mi říká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
22.7.23 22:09
@Marketak8 píše:
@Svetluska55
já jsem hodně na pořádek a mea jsem doboru pracovní dobu, takže do porodu jsem jim všem dělala v podstatě full-servis a nevadilo mi to. Njesem z těch, co se válí…ale za tu dobu jsou děti starší a já mám na bedrech mimino a už to nezvládám a chci i nějaký čas pro sebe a ne jen posluhovat.
A u nás mi to přijde to samé. Tak jako svým prvním dětem se té naší zdaleka nevěnuje. Beru to. Je malá. Ale on ji jen 4× týdně povozí a jinak je vše na mě. Veškerá péče. S těmi z prvního manželství se koupal, přebaloval je…dokonce je doted uspává a naší malou ne. Spí jinde, aby ho dokonce nebudila. Nikdy jí neuspával a neviděl třeba jak spinká. U těch jeho prvních mu nesmí utéct nic. Tady skoro vše

to je hrozně smutné, jak žijete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
22.7.23 22:12

@stinga Smutná jsem jen já. On je štastný, že má děti u sebe a když já se o ně taky starám a je klid. Ani mu nemůžu říct, že bych od nich chtěla den oddych. Byla bych za macechu a opět by mě strašně nenáviděl. Sama si tak někdy připadám. Měla jsem je ráda. Ale už je jich moc. Já s dcerkou jsem tu taky ale o nás ten zájem už takový není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
22.7.23 22:18

Je to drsný, ale podle mě ti udělal dítě proto, abys mu tak lehce nezdrhla, aby si tě trošku zaháčkoval, protože potřebuje někoho, kdo mu bude uklízet po jeho dětech. Myslím, že jiná možnost než odejít není, bude to jen horší a čím dříve to uděláš, tím lépe.

Příspěvek upraven 22.07.23 v 22:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
22.7.23 22:26

@Matt 02 Kdyby bylo na něm, tak už žádné dítě nemá. Ale já ho chtěla. Já mu to říkala pořád, že takovou, která se mu bude o vše starat už nesežene. Neváží si mě. Už jen to, co předvadí s tou bývalou, a jsou kvůli tomu hádky od začátku vztahu a jemu je to jedno a prostě bude si s ní pořád psát i přes to, že nám to ničí život…měla jsem si vše promyslet dřív a měla jsem znát svou cenu. Bohužel až ted po takové době mi spadly růžové brýle. Milovala jsem ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2336
22.7.23 22:26

Bohužel, vyhovuje mu, že má fullservis, možná sex nebo tak něco a jinak je stále duchem u bývalé. Ta z toho teda vybruslila nejlíp, ty jí děláš chůvu a hospodářku a ona si vypisuje s tvým mužem. To je fakt vtipný. Že k ní děti chodí v 7 večer. 8o Nechceš to vidět, ale už bych být tebou byla dávno pryč. Nejsi tam vůbec chtěná. Možná jen jako levná pracovní síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
22.7.23 22:29
@Marketak8 píše:
@Matt 02 Kdyby bylo na něm, tak už žádné dítě nemá. Ale já ho chtěla. Já mu to říkala pořád, že takovou, která se mu bude o vše starat už nesežene. Neváží si mě. Už jen to, co předvadí s tou bývalou, a jsou kvůli tomu hádky od začátku vztahu a jemu je to jedno a prostě bude si s ní pořád psát i přes to, že nám to ničí život…měla jsem si vše promyslet dřív a měla jsem znát svou cenu. Bohužel až ted po takové době mi spadly růžové brýle. Milovala jsem ho

No právě, je mi to jasný. Právě proto běž, to zvládneš a jednou to bude zas všechno dobrý ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí