Máma dvojčat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
17.6.21 09:21

Ja si myslim, ze si to trochu negativne prevracis. Patrne ti chtej i vyjadrit negativni psycho podporu. Jakoze jsi dobra a ze to urcite nemas snadne.
Kdyby kazdej zas rikal, “ jezis vy se ale mate”, tak si zas budes rikat, ze nikdo z nich asi netusi kolik je za tim prace a jak jsi v tom sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2963
17.6.21 10:39

Ve svém okolí taky vídávám pár maminek s dvojčaty a mají můj obdiv, že to zvládají. Mně to přijde zase super a maminku bych nelitovala, právě naopak.
Z řečí si nic nedělej, naopak bych odpovídala, že jsi za dvojčátka ráda. Možná ti jen závidí, nebo ti lidé mají nějaký komplex.

Váhu bych regulovala, je pravda, že mladé holky s nadváhou vypadají o dost starší. Musíš mít vnitřní motivaci a kila půjdou dolů. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
17.6.21 11:16

:hug: :hug: :hug: Holka klid. Vím ze se to lehce řekne a hůř udělá, ale okolí proste neřeš! Zvládáš dvojcata a to musí byt sakra náročná práce, bud na sebe hrdá, místo toho aby ses trápila!! :srdce: Z cizích lidi si nic nedělej, oni to nemyslí zle (nejspíš ). Ja si taky kolikrat pomyslím když vidím maminu s dvojkočárem, ze tohle teda ani nahodou :D Ale tím nemyslím ze by na jejich dětech nebo na ni bylo něco špatného ;) A jestli si někdo dovolí na tvou adresu pronést poznámku ze jsi tlustá apod, tak je to akorát buran a deb*l :nevim:. Věř mi, ze na názoru cizích lidi nezáleží. Chlapa zapoj víc do péče, nebo na ty procházky posilej jeho a nedej se! :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
17.6.21 11:23
@Anonymní píše:
@Kukacka123 Přesně, málokdo si to „vybral“ dobrovolně. A k tomu dokola poslouchat „no já bych to nechtěl/a, no to se zblázníš,…“ :zed:. Zvědavost chápu, i když už mě odpovídat po xté na to, jestli budou stejná (a to zklamání, že ne, když jsou dvouvaječná), jestli jsou z IVF, jestli… zrovna nijak nebaví.

Jo, ono to ty lidi proste nenapadne, ze jsou ty dotazy vlezly a neprijemny. To samy ty jejich poznamky…ja je bohuzel zazivala cele tehotenstvi od tchyne. Nejvic me nasr.lo, kdyz rekla: no tak co uz nadelame, kdyz to tak je, budeme holt mit radi obe miminka, ale nezavidim ti to… To se mi varila krev teda. Takovy debilni kecy a jeste od rodiny :zed: pak uz jsem ji prave rikala, co mi rikala mamka: lepsi deti tri, nez aby to neslo a nebylo zadny. To je pak nestesti, ne tri deti…tak dala uz pokoj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
17.6.21 14:24

@Kukacka123 ahojky, jsem ráda, že jsem narazila na někoho, kdo je na tom stejně jako já, nebo tedy do budoucna budu 🙏 😁 mám doma 2letého chlapečka a před dvěma dny jsme zjistili, že čekáme dvojčátka, chtěli jsme sourozence, ale že budou hned dva 🙏 měla jsem málem infarkt 😁 mám strach jak to zvládneme, ale musíme 🙏 ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
17.6.21 15:03
@Ginger77 píše:
@Kukacka123 ahojky, jsem ráda, že jsem narazila na někoho, kdo je na tom stejně jako já, nebo tedy do budoucna budu 🙏 😁 mám doma 2letého chlapečka a před dvěma dny jsme zjistili, že čekáme dvojčátka, chtěli jsme sourozence, ale že budou hned dva 🙏 měla jsem málem infarkt 😁 mám strach jak to zvládneme, ale musíme 🙏 ❤️️

Urcite to zvladnete :hug: ja jsem se teda nenervovala a nepripoustela si nejaky sileny scenare, jak nebudu zvladat, jak to bude naprd a tak. To za me zvladala tchyne a svagrova :lol: pry mely i nocni mury :roll: :lol: a musim rict, ze miminka jsou strasne hodny a dcera je zlata, porad mi chce pomahat s nima - asistuje u kojeni, prebalovani, chodi davat dudlicek, utisuje, vozi kocarek…je z nich unesena a zatim ji to drzi :srdce: samozrejme ji musim neustale hlidat, aby nevymyslela nejakou blbinu ze…a ac se mi nekdy v noci taaak nechce vstavat a prebalit, kojit,…tak je to jinak moc super. Samozrejme doma neni naklizino, ze by se dalo jist z podlahy, navarino + denne napecino a kdesi cosi, ale zakladni uklid zvladnu, uvarit neco taky, takze se najime, jdeme ven, uzivame si to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
17.6.21 23:09
@Šarlota4 píše:
Ja si myslim, ze si to trochu negativne prevracis. Patrne ti chtej i vyjadrit negativni psycho podporu. Jakoze jsi dobra a ze to urcite nemas snadne.
Kdyby kazdej zas rikal, “ jezis vy se ale mate”, tak si zas budes rikat, ze nikdo z nich asi netusi kolik je za tim prace a jak jsi v tom sama.

Jo, přesně, tohle by mě asi na jejím místě napadlo, kdyby mi to někdo řekl. Že tím ten člověk myslí, že by to sám nezvládl, že je to fakt náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.21 23:29
@Kukacka123 píše:
Jo, ono to ty lidi proste nenapadne, ze jsou ty dotazy vlezly a neprijemny. To samy ty jejich poznamky…ja je bohuzel zazivala cele tehotenstvi od tchyne. Nejvic me nasr.lo, kdyz rekla: no tak co uz nadelame, kdyz to tak je, budeme holt mit radi obe miminka, ale nezavidim ti to… To se mi varila krev teda. Takovy debilni kecy a jeste od rodiny :zed: pak uz jsem ji prave rikala, co mi rikala mamka: lepsi deti tri, nez aby to neslo a nebylo zadny. To je pak nestesti, ne tri deti…tak dala uz pokoj :lol:

Rodina je naštěstí v pohodě. Až na jednu starší příbuznou jsou všichni nadšení a už teď mi pomáhají se starším dítětem. Ta příbuzná je taková rozená tragédka, takže tu není ani těžké nebrat vážně. Ostatní naopak neustále odněkud tahají historky od rodin s dvojčaty, jak je to sice náročné, ale toho hezkého je daleko víc a mnoho z toho s „jen“ jedním dítětem rodič nemůže zažít.
A naprosto souhlasím, jsem daleko šťastnější za tři než za žádné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.21 23:50
@AZ29 píše:
Jo, přesně, tohle by mě asi na jejím místě napadlo, kdyby mi to někdo řekl. Že tím ten člověk myslí, že by to sám nezvládl, že je to fakt náročné.

Ale on skoro nikdo nedodá „ale ty to zvládneš“. Končí to u " to vám opravdu nezávidím/to byla moje noční můra/toho jsem se bála/před prvním utz jsem se vždycky modlila, ať je tam jen jedno/vždycky se mi ulevilo, že je tam jen jedno/…a mnou obzvlášť oblíbeného vyjádření upřímné soustrasti".

• Citovat
  • Upravit
7712
18.6.21 02:43
@Anonymní píše:
Rodina je naštěstí v pohodě. Až na jednu starší příbuznou jsou všichni nadšení a už teď mi pomáhají se starším dítětem. Ta příbuzná je taková rozená tragédka, takže tu není ani těžké nebrat vážně. Ostatní naopak neustále odněkud tahají historky od rodin s dvojčaty, jak je to sice náročné, ale toho hezkého je daleko víc a mnoho z toho s „jen“ jedním dítětem rodič nemůže zažít.
A naprosto souhlasím, jsem daleko šťastnější za tři než za žádné.

Jo, taky to u nas tak vetsina rodiny mela nastesti. Ale par jedincu, co vse vidi cerne a vse dramatizuji, se vzdy holt najde :lol:

@Anonymní píše:
Ale on skoro nikdo nedodá „ale ty to zvládneš“. Končí to u " to vám opravdu nezávidím/to byla moje noční můra/toho jsem se bála/před prvním utz jsem se vždycky modlila, ať je tam jen jedno/vždycky se mi ulevilo, že je tam jen jedno/…a mnou obzvlášť oblíbeného vyjádření upřímné soustrasti".

Naprosto presne. Slysela jsem uplne vsechno. Samozrejme to byl i pro me a manzela sok, kdyz jsem dosla a ze tam jsou dve…potrebovali jsme to vstrebat, szit se s tim, ze to bude nakonec jinak a bude nas vic. Proste v planu bylo druhe, ale treti ne. Holt clovek mini, zivot meni ze. Ale ja nevim, co si ti dotycni predstavujou, ze jako s tim „tretim“ by se dalo delat. Proto jeste potrebujeme poslouchat tyhle kecy ze :lol: ale tohle asi pochopi prave jen ty mamy dvojcat, co to denne poslouchaji, ostatnim prijde, ze prehanime a moc si to bereme. Ono samozrejme nejde o nic az tak zasadniho, s cim se neda zit, ale pak uz to proste leze krkem, kdyz to clovek slysi treba i nekolikrat denne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.6.21 07:33
@Anonymní píše:

No jo tak ty zas muzes mit treba nevedome kecy na jine lidi. Z ruznych duvodu a nemusis ani tusit, ze tim nekoho otravujes. Treba to tak neni a hledis si pouze sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.21 10:19
@Šarlota4 píše:
No jo tak ty zas muzes mit treba nevedome kecy na jine lidi. Z ruznych duvodu a nemusis ani tusit, ze tim nekoho otravujes. Treba to tak neni a hledis si pouze sebe.

To se vyloučit nedá, i mně určitě někdy uteče nějaká pitomá „vtipná“ poznámka. Ale rozhodně ne ve smyslu „jejda, Tobě se stalo XY, no to bude náročné, to máš blbé a to bych teda nechtěla a díkybohu, že se to nestalo mně“. Takhle bych to neřekla ani kamarádce kdyby jí píchla guma u auta, natož o jejích dětech.

• Citovat
  • Upravit
13955
20.6.21 17:38
@Anonymní píše:
To se vyloučit nedá, i mně určitě někdy uteče nějaká pitomá „vtipná“ poznámka. Ale rozhodně ne ve smyslu „jejda, Tobě se stalo XY, no to bude náročné, to máš blbé a to bych teda nechtěla a díkybohu, že se to nestalo mně“. Takhle bych to neřekla ani kamarádce kdyby jí píchla guma u auta, natož o jejích dětech.

Proste na nektere situace jsou stale opakujici se trapne odpovedi. Tak proste odpoved syrove “ jo to jste uz 150tej co mi to rika, je to trapne”. Na to ti uz nikdo nic nerekne. Proste nikdo nejsme stoprocentni a nelze se vzit a vcitit do kazdeho. U matek s vicercaty se ty blbe kecy vylozene nabizej. Ja bych v tom to zlo nehledala. Proste lidi placaj. Jiste se naopak najdou lidi, kteri podpori a pochvalej tom spravnym zpusobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.21 22:10
@Šarlota4 píše:
Proste na nektere situace jsou stale opakujici se trapne odpovedi. Tak proste odpoved syrove “ jo to jste uz 150tej co mi to rika, je to trapne”. Na to ti uz nikdo nic nerekne. Proste nikdo nejsme stoprocentni a nelze se vzit a vcitit do kazdeho. U matek s vicercaty se ty blbe kecy vylozene nabizej. Ja bych v tom to zlo nehledala. Proste lidi placaj. Jiste se naopak najdou lidi, kteri podpori a pochvalej tom spravnym zpusobem.

Já nehledám radu, jak reagovat a také v tom nehledám zlo, ty lidi to v drtivé většině myslí naprosto upřímně. Nemohou si domyslet, co všechno zažívají rodiče dvojčat a vícerčat už jen během těhotenství a jaksi už si všimli, že to je náročnější, že to nezačíná až porodem. Prostě to jen leze krkem, jak píše @Kukacka123. Pokud by se něco dalo označit za vyloženě blbý kecy, tak ty mají na muže.

• Citovat
  • Upravit
1038
1.7.21 00:11

Ahoj Zakladatelko, mam skoro dvouleta dvojcata a vychovavam je sama, chapu, ze to ani s manzelem neni sranda a kdo to nezna, ani netusi.

Komentare mne moc nevadi a ani jich moc neslycham, spis ty pozitivni.

Vaha - dva tydny po porodu mi zustalo 7 kilo navic, za 3 mesice 15 - stres vedl (a stale vede) k nepravidelnemu jezeni, jezeni v noci a hlavne banany, cokolada a tak. Ale mam to ze stresu.

A ted to hlavni - na jare jsem dostala antidepresiva, proste toho bylo moc. A je mi podstatne lip. A jak tak ctu tvuj prispevek, tak to uplne vidim. Doporucila bych ti zajit na nejakou kliniku a probrat to s lekarem (psychiatr, ti jedini mohou predepsat leky, ne psycholog). Mne je fakt moc lip. A rady typu “tolik si to neber” pri depresi nepomuzou, protoze jde o snizenou hladinu nejakych latek v mozku, ne blbou naladu daneho dne.

Kdybys chtela, napis mi SZ, muzu posdilet vic.

A pmatuj si, na dvojcata se v nebi stoji fronta :hug: kdo je nechce, je vul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová