Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele stárnoucí lidi tohle občas dělaj. Je to nepříjemné, je dobré to udržet v nějakých mezích, ale bránit se tomu asi úplně nedá.
Mě zas máma vždy při návštěvě prochází bydlení a kouká, co je kde nového. Nemyslí to zle, ale pak když to vypráví kamarádkám… ![]()
No nadpis docela sedí, akorát bez otazníků. Maminka by nejspíš potřebovala psychiatra, protože tohle se mi nezdá moc normální. Už jen to spehovani je mazec, natož názor na spolužáka. Já bych asi omezila kontakt, ale nevím, zda to ty tak chces a asi to není úplně řešení, kdyz se potkáváte ![]()
@Premek_Orac píše:
Hele stárnoucí lidi tohle občas dělaj. Je to nepříjemné, je dobré to udržet v nějakých mezích, ale bránit se tomu asi úplně nedá.
Mě zas máma vždy při návštěvě prochází bydlení a kouká, co je kde nového. Nemyslí to zle, ale pak když to vypráví kamarádkám…
a co máš doma novýho? ![]()
Kolik má maminka let? Možná by potřebovala nějaký zájem, koníček, kamarádku, chlapa… není nějak čerstvě v důchodu nebo bez práce nebo sama a prostě se nudí? Nemá co na práci, nemá jiné starosti?
@Regina Hero ma manzela, chodi do prace ale my deti jsme ji vyrostly a ona se nedoksze zabavit, spis me teda prijde, ze nechce..je ji 56,nic ji nebavi, jen kyblovani se do me
@Anonymní píše:
@Regina Hero ma manzela, chodi do prace ale my deti jsme ji vyrostly a ona se nedoksze zabavit, spis me teda prijde, ze nechce..je ji 56,nic ji nebavi, jen kyblovani se do me
pak to chce nějaký koníček… nějakou zábavu, aby měla co dělat a neměla čas na to „hlídání dětí“… nebo jí přímo říct, že jsi už dospělá a nemusí tě tak hlídat a sledovat, co děláš nebo neděláš…
Chova se jak maly harant, takze bych ji taly jak malemu hatantovi vynadala…
Vraz jí vnoučata, at hlídá je a ne tebe! Oni hlídat potřebují, ty už ne.
Ty jo..to mas jeste horsi, nez ja
..ignorovat, vypoustet, neposlouchat, nediskutovat o pseoudoproblemu, ktery si vytvorila v hlave.
Hmmm, to je asi dost narocne.
Ja mam doma opacny problem, moje mamka se nezajima jak je rok dlouhy. Nezavola, nezepta se jak se mam… kdyz nahodou s ni mluvim, zak z 10 vet je 9 o manzelovi. Jako beru, ze ho majo rodice radi, ale normalni to neni.
Ale co poradit… no nevim, k tem konickum ji asi neprinutis, to by musela sama chtit, takze ti zbyva jenom to „jednim uchem dovnitr, druhym ven“.
Moje mati ac je velmi vitalni fyzicky.70 let tak katastrofa…psychika uplně o nicem odjakziva vsechno resila vnoucata teda hlavne mysleno mý deti budou alergici protoze jsem oproti zvyklostem nasi rodiny mela doma zvírata. No nedoslo k tomu. Ted je ve fazi / jo dost mi pomohla / ale ac to uznam a jsem ji za to vdecna vazne to nedokazu rozebirst porad dokola, nechat si to vycitat, poslouchat ze moje dcera je nevdecna, ja nemozna. A to jsem sama pomalu ve veku babky teda doufam ze deticky tak jeste aspon 4-5 let pockaj aby mi tech 50 aspon bylo ![]()
Zdravim Vas, jdu s k vam pro radu, vysvetleni, nebo jen „vyliti srdicka“…
Jde o moji mamu, mam sni posledni dobou problem (cca 1,5 roku),furt me sleduje, kdyz nejsem doma, hned vola, kde jsem, co a jak…a nejhorsi je to kdyz me treba potka a ja jsem v rozhovoru s jinym chlapem, nez je muj muz! To pak dela sceny.. napr. prihoda z vikendu, muj muz byl pracovne pryc, tudiz jsem se v nedeli domluvila se sousedkou a sli jsme s detmi spolecne na hriste, tak jsme sli a potkali jsme se tam s mym byvalym spoluzakem(on taky s detmi) a tak jsme se dali do reci po par minutach kolem hriste vidim matku projizdet na kole..uz me to neprijde ani nahodny potkavani, ale sledovani…no a pak mi ten vecer volala samozrejmne hysterak, ze chudaci deti(moje i jeho, i te sousedky) si hrajou sami a ja jsem zalezla s chlapem za rohem..
fakt komedie, jenze ja uz nevim, jak to resit, vysvetlovala po dobrem po zlema stejne furt stejny…blby je, ze bydlime ve stejnym meste, takze se potkavame
anonym, kvuli rodine pochopte..dekuji, snad nekdo poradi..